Τετάρτη 3 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Ζητά ψήφο για να βάλει πλάτη στη ΝΔ

«Αν στην επόμενη Βουλή δεν βρεθούν 200 βουλευτές για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, τότε οι πρώτες εκλογές που θα γίνουν θα γίνουν με απλή αναλογική. Επιπλέον και η συνταγματική αναθεώρηση στα περισσότερα άρθρα, για να ολοκληρωθεί και μάλιστα με ένα προοδευτικό πρόσημο, χρειάζεται 180 βουλευτές. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι η κρίσιμη και χρήσιμη ψήφος για τον τόπο είναι η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ».

Αυτό τόνισε, και χτες, η Φ. Γεννηματά σε δηλώσεις της από τη Ρόδο, συνεχίζοντας να διαφημίζει την απόφαση, ουσιαστικά, του κόμματός της να βάλει πλάτη και σε επόμενη κυβέρνηση ΝΔ, για όσες αλλαγές κρίνουν αναγκαίες για τη σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος και των κυβερνήσεών του.

Κατά τ' άλλα κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη που ζητά «ισχυρή εντολή», αλλιώς προειδοποιεί ξανά για κάλπες τον Αύγουστο, λέγοντας ότι «βρίσκει λόγια να πει, για να εκβιάσει ωμά τον ελληνικό λαό με το όπλο του κ. Τσίπρα, την απλή αναλογική, που κατά τ' αλλά την καταδικάζει. Εάν λέει δεν είναι αυτοδύναμος θα ξαναπάμε σε εκλογές τον Αύγουστο», «διερωτώμενη» αν «θα αναλάβει λοιπόν την ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης να οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές με απλή αναλογική».

Τόνισε, άλλωστε, για το ΚΙΝΑΛ πως «είμαστε μια δύναμη σταθερότητας, ομαλότητας με πίστη στην εθνική συνεννόηση και το έχουμε αποδείξει αυτό στην πράξη», παραπέμποντας ως «εχέγγυο» για τη συμμετοχή στα αντιλαϊκά σχήματα της επόμενης μέρας, τις υπηρεσίες που πρόσφερε το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ τα προηγούμενα χρόνια, από κυβερνητικές θέσεις αλλά και ψηφίζοντας ως αντιπολίτευση το τρίτο μνημόνιο και τους δεκάδες εφαρμοστικούς νόμους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org