Τετάρτη 3 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΙΚΑΡΙΑ - ΦΟΥΡΝΟΙ
Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παντού, για να εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στο νομό!

«Να κοκκινίσουν στις 7 Ιούλη οι κάλπες σε Ικαρία και Φούρνους, να εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στο νομό!».

Με αυτό το σύνθημα πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, από τις 27 έως τις 29 Ιούνη, οι πολιτικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στις πλατείες Χριστού Ραχών και Αγίου Κηρύκου στην Ικαρία, όπως και στους Φούρνους, με ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος στο νομό Σάμου, Γιώργο Πέρρο και Φανούρη Καρούτσο.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι του Κόμματος πραγματοποίησαν περιοδείες στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Ραχών, σε καταστήματα του Αγ. Κηρύκου και στο Νοσοκομείο, όπου και έγινε εκτενής συζήτηση με τους εργαζόμενους αλλά και ασθενείς για τις τραγικές ελλείψεις στις δημόσιες δομές Υγείας. Περιοδεία έγινε επίσης στη Χρυσομηλιά Φούρνων, με τους κατοίκους της οποίας συζήτησαν τα αίτια εγκατάλειψης και απομόνωσης των μικρών νησιών.

Στις ομιλίες τους οι υποψήφιοι του ΚΚΕ τόνισαν μεταξύ άλλων πως «τις μέρες που απέμειναν μέχρι τις εκλογές έχουμε όλοι μας ένα μεγάλο χρέος: Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να φτάσουμε παντού, να μπούμε σε κάθε σπίτι, να μιλήσουμε με όλους, ανεξάρτητα τι επιλογές έκαναν προηγουμένως, άνθρωπο τον άνθρωπο, με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία (...) Με πείσμα και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη για να δυναμώσει η δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού».


Από την επομένη των εκλογών, υπογράμμισαν, «ανεξάρτητα τι "χρώμα" θα έχει ο πολιτικός χάρτης της χώρας, τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί νόμοι, τα ματωμένα πλεονάσματα θα είναι κι αυτά εδώ», οι εξελίξεις θα είναι γρήγορες και ενάντια στα συμφέροντα του λαού, και γι' αυτόν το λόγο το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του κάνουν προσπάθεια να χτυπήσουν το ΚΚΕ, να βάλουν νέα εμπόδια στη ριζοσπαστικοποίηση εργατικών - λαϊκών συνειδήσεων, «για να μπορούν χωρίς εμπόδια να περνάνε τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που ήδη έχουν αποφασίσει μέχρι το 2060».

Ξεχωριστή αναφορά έκαναν στην ανάγκη από την επόμενη μέρα, με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, «να δυναμώσουμε μαζί τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, για να μπορούμε να παρεμβαίνουμε στις εξελίξεις. Για να μην μας έχουν στο χέρι». Αλλά και στην ανάγκη «ο λαός να μην επιλέξει την αποχή, που βοηθάει τον διπολισμό και οδηγεί στην παραίτηση και τον συμβιβασμό».

«Από την πρώτη στιγμή», σημείωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος, «το ΚΚΕ έβαλε το πραγματικό δίλημμα: Αν στις 8 Ιούλη θα υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή και μέσα στο λαό, απέναντι στην συντηρητική πολιτική όλων των αστικών κομμάτων. Αν το ΚΚΕ θα έχει μεγαλύτερη δύναμη να πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων, να βγάζει στην επιφάνεια τη δύναμη του λαού, να διεκδικεί, να αποσπά κατακτήσεις. Γιατί όσο πιο δυνατό το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός».

Και τόνισαν πως «η μόνη πραγματικά κερδισμένη ψήφος είναι αυτή στο ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είναι γερό σκαρί, αντέχει στις φουρτούνες. Σ' αυτό το καράβι των αταλάντευτων αγώνων καλούμε το λαό να μπαρκάρει με αρχικαπετάνιο το ΚΚΕ».

Στην Ικαρία το πρόγραμμα συγκεντρώσεων του Κόμματος, με ομιλητή τον Φανούρη Καρούτσο, συνεχίζεται ως εξής: Σήμερα Τετάρτη σε Γιαλισκάρι και Αρμενιστή, αύριο Πέμπτη στην πλατεία Ευδήλου και την Παρασκευή 5/7 στον Αγιο Πολύκαρπο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ