Τετάρτη 3 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Ετοιμάζουν μαζική κάθοδο στην Ελλάδα για να ψηφίσουν ΚΚΕ

Με κάθε μέσο και υπερνικώντας εμπόδια και δυσκολίες οργανώνεται η μαζική προσέλευση στις κάλπες με τα ψηφοδέλτια του Κόμματος

Από τη δράση των ΚΟ του ΚΚΕ στη Γερμανία
Από τη δράση των ΚΟ του ΚΚΕ στη Γερμανία
Mε εφαλτήριο το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών για το ΚΚΕ, που αναδείχτηκε τρίτη δύναμη στους Ελληνες μετανάστες σε χώρες της ΕΕ, με ποσοστό 14,09%, οι Οργανώσεις Εξωτερικού του Κόμματος και της KNE δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε η συμπόρευση με το Κόμμα να εκφραστεί μαζικά και στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιούλη.

Ετσι, εκατοντάδες είναι οι παλιοί και νέοι μετανάστες, που ήδη έχουν κανονίσει πώς θα έρθουν στην Ελλάδα, από κάθε χώρα που έχουν βρεθεί, ξεπερνώντας εμπόδια και δυσκολίες, όπως το υψηλό κόστος, αλλά και εξασφαλίζοντας άδειες από την εργασία, προκειμένου να ψηφίσουν και να ενισχύσουν το Κόμμα τους.

Οπως επισημαίνουν στον «Ριζοσπάστη» στελέχη του Κόμματος που οργανώνουν τη μαζική προσέλευση στη χώρα μας μελών και φίλων που θα ρίξουν το κόκκινο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις κάλπες της Κυριακής, η προσπάθεια αυτή αξιοποίησε το πολύ πλατύ άνοιγμα που έγινε και το προηγούμενο διάστημα πριν από τις ευρωεκλογές.

Σε Γαλλία, Βέλγιο, Βρετανία και σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης έγινε ένα πλατύ άνοιγμα, με πολύμορφες εκδηλώσεις, συσκέψεις, συζητήσεις κυρίως στους νέους μετανάστες, επιστήμονες και εργαζόμενους που στα χρόνια της κρίσης αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Αυτούς που συνάντησαν στις περισσότερες περιπτώσεις παρόμοιες συνθήκες ζωής και δουλειάς, διαπιστώνοντας από πρώτο χέρι την ενιαία επίθεση του κεφαλαίου σε όλους τους λαούς, σε εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα κ.ο.κ.

Εχει έτσι ιδιαίτερη αξία το γεγονός ότι ένα σημαντικό τμήμα αυτών των μεταναστών σήμερα όχι μόνο ακούει, αλλά εκτιμά και συμπορεύεται με το ΚΚΕ, δείχνει διάθεση αυτοθυσίας για να ενισχύσει το ΚΚΕ και χωρίς να υπολογίζει το κόστος κατεβαίνει στην Ελλάδα για να ψηφίσει το Κόμμα. Είναι μετανάστες που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΚΚΕ «να μην πάει ούτε μια ψήφος χαμένη», επιβεβαιώνοντας ότι τα εμπόδια ξεπερνιούνται, ότι υπάρχει τρόπος να κατανικηθούν δυσκολίες για όποιον είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι την κάλπη.

Αντίστοιχη δουλειά έχει γίνει και στις ΚΟ του ΚΚΕ και τις ΟΒ της ΚΝΕ στη Γερμανία, σε μια σειρά πόλεις, όπου το Κόμμα έχει εδραιωθεί στη συνείδηση των μεταναστών ως η συνεπής δύναμη που βρίσκεται δίπλα τους παλεύοντας για την ανακούφιση από τα οξυμένα προβλήματά τους και ταυτόχρονα δείχνει ποια είναι η διέξοδος από τον φαύλο κύκλο της ανεργίας, της ξενιτιάς, της υποαπασχόλησης, της εκμετάλλευσης. Οπως επισημαίνουν στελέχη του Κόμματος, και εδώ πραγματοποιήθηκε ένα πολύ πλατύ άνοιγμα της Οργάνωσης στις ευρωεκλογές, ξεδιπλώθηκε η παρέμβαση στις κοινότητες των μεταναστών. Η προσωπική επαφή, το γεγονός ότι οι κομμουνιστές βρέθηκαν μπροστά σε κάθε μικρό και μεγαλύτερο αγώνα των μεταναστών, συνέβαλαν να δυναμώσει το κύρος του Κόμματος. Ετσι, ένα σημαντικό τμήμα των Ελλήνων μεταναστών, ξεπερνώντας τεράστιες δυσκολίες, την απουσία οποιασδήποτε μέριμνας από το ελληνικό κράτος να διευκολύνει τη μετάβαση προς την Ελλάδα, κάνει το βήμα να κατέβει και να στηρίξει το ΚΚΕ.

Στη Σκανδιναβία (Δανία, Σουηδία), μέλη και φίλοι του Κόμματος, χωρίς να λυπούνται χρόνο και έξοδα, αλλάζουν ακόμα και τον προγραμματισμό τους για τις καλοκαιρινές διακοπές και κατεβαίνουν στην πατρίδα με πείσμα, για να μη χαθεί ούτε ένα λαϊκό βόλι υπέρ του ΚΚΕ.

Και στην Κύπρο, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουν αποφασιστικά τη μάχη για τη μαζική μετάβαση στην Ελλάδα εκατοντάδων μεταναστών. Οι Οργανώσεις, πιάνοντας το νήμα από την πολύ καλή δουλειά στις ευρωεκλογές, που διεύρυνε την επιρροή του Κόμματος με νέες δυνάμεις προερχόμενες από άλλους χώρους, οργάνωσαν συσκέψεις, εκδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις, Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό, Πάφο, Παραλίμνι. Το ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ συνεχίζεται και έκφρασή του είναι το ξεπέρασμα των δυσκολιών (κόστος μετακίνησης, άδειες από εργασίες) ώστε να μη χαθεί ψήφος από τους Ελλήνες μετανάστες.

Οι Κομματικές Οργανώσεις έκαναν επίσης άνοιγμα στους στρατευμένους της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), με θετικά αποτελέσματα, ενώ απαιτούν από το ελληνικό κράτος να πάρει μέτρα (άδειες, φτηνή μετακίνηση) ώστε να μπορέσουν να μεταβούν στην Ελλάδα όσο το δυνατόν περισσότεροι.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org