Τετάρτη 3 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Χωρίς συμβιβασμούς» για το κεφάλαιο

Να εκλεγεί «μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση που θα βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την ισχυρή ανάπτυξη», ζήτησε ξανά χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης, περιοδεύοντας στη Μαγνησία, ζητώντας την ευρύτερη λαϊκή νομιμοποίηση για απρόσκοπτη και χωρίς αντιστάσεις υλοποίηση νέου γύρου αντιλαϊκών μέτρων, προς διεύρυνση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, παίρνοντας τη σκυτάλη από εκεί που την αφήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Επέμεινε, άλλωστε, ότι μια τέτοια «ισχυρή εντολή» «θα μου δώσει δύναμη την επόμενη μέρα, να μην κάνω τους συμβιβασμούς που συχνά πρωθυπουργοί αναγκάζονται να κάνουν. Να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας με προσήλωση και αποφασιστικότητα και, ναι, να διαπραγματευτούμε και στην Ευρώπη για το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών», των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, βασικά, που αναζητούν περισσότερο «δημοσιονομικό χώρο», με «εγγυητική επιστολή» το νέο γύρο επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Σε αυτήν τη βάση, ο πρόεδρος της ΝΔ, με τα γνωστά εκβιαστικά και κάλπικα διλήμματα της τάχα «χαμένης» ψήφου, προέτρεψε τους ψηφοφόρους του να μη δώσουν περιθώριο «στην επιλογή μικρότερων κομμάτων, τα οποία σήμερα όλοι γνωρίζουμε ότι δεν θα έχουν ρόλο και λόγο την επόμενη μέρα», επαναλαμβάνοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό το βράδυ της 7ης Ιουλίου ο τόπος να έχει σταθερή κυβέρνηση 4ετίας, και αυτό μόνο η ΝΔ μπορεί να το εξασφαλίσει», ως δύναμη ολόψυχα δοσμένη στα προτάγματα των επιχειρηματικών ομίλων, με στρωμένο μάλιστα δρόμο, από τον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα, 4,5 χρόνια τώρα, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο επανέλαβε, εξάλλου, ότι «αυτό που περιμένει η οικονομία σήμερα είναι μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, που θα απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις της ελληνικής δημιουργικότητας για να γίνουν επενδύσεις και να στηριχθεί με αυτόν τον τρόπο πρωτίστως ο κόσμος της εργασίας», συνδέοντας το δικαίωμα στη δουλειά με τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων που βασίζεται στην ένταση της εκμετάλλευσης, στη διατήρηση και επέκταση όλων των αντιλαϊκών ανατροπών.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org