Παρασκευή 28 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συνέχεια των προεκλογικών παιχνιδιών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Ακόμα και στο «παρά πέντε», λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τα προεκλογικά παιχνίδια σε βάρος του λαού, αλλά και τις διευθετήσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Χτες υπέγραψε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπου ανάμεσα στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει είναι η αναστολή των αυξήσεων που έχει ανακοινώσει η διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού και απαλλαγή των εκλογέων από την πληρωμή των διοδίων για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, η παράταση των προθεσμιών για το Κτηματολόγιο, η επέκταση και σε επιχειρήσεις για τη ρύθμιση των 120 δόσεων κ.ά.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τα διόδια προβλέπεται ότι «αναστέλλεται η αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό μέχρι την ολοκλήρωση του διενεργούμενου ελέγχου από τον οποίο θα προσδιοριστεί η διάρκεια της παραχώρησης και ο χρόνος επιστροφής της Αττικής Οδού στο Δημόσιο». Ενώ για τη ρύθμιση των 120 δόσεων προβλέπεται: «Επεκτείνεται και για τα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με ακαθάριστα έσοδα έως δύο εκατομμύρια ευρώ, η δυνατότητα ρύθμισης σε έως 120 δόσεις των οφειλών τους προς την εφορία, συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν ήδη υπαχθεί στη ρύθμιση».

Αλλες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται είναι η αύξηση των οργανικών θέσεων των δικαστών «προκειμένου - αναφέρεται - να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες που θα προκύψουν από την εφαρμογή» του νέου Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, δηλαδή τις αντιδραστικές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν λίγα 24ωρα πριν από τη διάλυση της Βουλής. Παρατείνεται έως τις 23 Αυγούστου «η ισχύς των πινάκων κατάταξης των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών του σχολικού έτους 2018-2019, προκειμένου να διασφαλιστεί η εμπρόθεσμη πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2019-2020».

Ακόμα προβλέπεται η παράταση έως τις 30 Σεπτέμβρη «της προθεσμίας απευθείας αποζημίωσης των δικαιούχων περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ για τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας» και «αποκαθίσταται η νομιμότητα δαπανών που έχουν διενεργηθεί, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη προμήθεια εξοπλισμού, φαρμάκων και υπηρεσιών σε νοσοκομεία, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Υγειονομικές Περιφέρειες».

Σχετικά με το Κτηματολόγιο προβλέπεται πως «παρατείνεται για ένα έτος η προθεσμία διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών».

Οι τελευταίες εκκρεμότητες για τις επιχειρήσεις που κλείνει η κυβέρνηση με την ΠΝΠ είναι οι εξής: «Παρέχεται η δυνατότητα στα τουριστικά γραφεία να συμβάλλονται ως ναυλωτές, στο πλαίσιο προγράμματος οργανωμένου ταξιδιού, για τη ναύλωση επαγγελματικού τουριστικού πλοίου αναψυχής». Παρατείνεται έως τις 7/11/2019 «η προθεσμία επιχορήγησης των εταιρειών των επιμελητηρίων και των επαγγελματικών συλλόγων που τα υποστηρίζουν» και έως τις 30/11/2019 «η προθεσμία μεταφοράς των εταιρειών των οποίων το Γενικό Εμπορικό Μητρώο τηρείται στα επιμελητήρια και τις περιφέρειες της χώρας».

Περιέχεται ακόμα ρύθμιση που αφορά τα τυχερά παιχνίδια, σύμφωνα με την οποία ο κανονισμός για τη ρύθμιση διεξαγωγής τους θα εκδίδεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, αλλά και ρύθμιση για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της μισθοδοσίας του προσωπικού τους από το Πράσινο Ταμείο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org