Παρασκευή 28 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναγνωρίζει ότι η κυβέρνησή του υπηρέτησε ακόμα πιο αποφασιστικά τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Σχόλιο της ΤΕ Πειραιά για την ομιλία Τσίπρα στη Δραπετσώνα

Σε σχόλιό της για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Δραπετσώνα την Τετάρτη, η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ σημειώνει:

«Στην ολιγάριθμη κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Δραπετσώνα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο χώρο των λιπασμάτων.

Θυμίζουμε ότι εδώ και δεκαετίες ο χώρος των λιπασμάτων διεκδικείται από το λαό της περιοχής, για να δώσει ανάσα, ικανοποιώντας τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Αυτός ο αγώνας συνεχίζεται, καθώς στο δήμο έχουν παραχωρηθεί μόλις τα 82 στρέμματα από το σύνολο των 640 εκατ. στρεμμάτων του χώρου, που συνεχίζουν να διεκδικούν τα μονοπώλια. Τα διάφορα επενδυτικά σχέδια που κατατίθενται έρχονται σε σύγκρουση με την ανάγκη να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος το λαού της περιοχής. Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ δεν διεκδικεί το σύνολο του χώρου και δεν προχωρά σε μόνιμες εγκαταστάσεις στην περιοχή αφήνει χώρο για την ανάπτυξη και την εξυπηρέτηση αυτών των σχεδίων.

Μάλιστα, στο χώρο των λιπασμάτων δραστηριοποιείται μεγάλη εταιρεία πετρελαιοειδών, η οποία συνεχίζει να αναπτύσσει επιβαρυντική δραστηριότητα για τη δημόσια υγεία, με τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, που του ανανέωσε για 20 χρόνια ακόμα την άδεια λειτουργίας που του είχε δώσει η ΝΔ.

ΥΓ. Την αναφορά του κ. Τσίπρα ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε σαν τους άλλους" την αντιλαμβανόμαστε από τη σκοπιά ότι και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι η κυβέρνησή του υπηρέτησε ακόμα πιο αποφασιστικά τα συμφέροντα του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους, ότι έγινε ΝΑΤΟικότερος των ΝΑΤΟικών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η κινητοποίηση για να φύγουν τα καζάνια(26/6/2020)
Εξω τα καζάνια του θανάτου από την πόλη μας(10/9/2019)
Στη ΝΑΤΟική «ελίτ» η κυβέρνηση για βρώμικες αποστολές και παζάρια(9/3/2019)
Καταγγέλλουν την υποκρισία του ΣΥΝ(17/10/2007)
Η περιοχή των Λιπασμάτων ανήκει στο λαό!(7/6/2007)
«Ανάπλαση» για το κέρδος(13/2/2007)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org