Παρασκευή 28 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΪΔΗΣ
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος αγώνα και συνέπειας

Στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας και πιο ειδικά της Δυτικής Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στάθηκε στην παρέμβασή του ο Γιώργος Ροΐδης, αναδεικνύοντας την παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων στις βάσεις του Αραξου και της Ανδραβίδας, όπως και σε κάθε γωνιά της χώρας. Οπως είπε, «τα αστικά κόμματα και τα δεκανίκια τους φρόντισαν διαχρονικά, με διάφορα προσχήματα και κάτω από βαρύγδουπους τίτλους, να εμπλέξουν την Ελλάδα στους ευρω-ΝΑΤΟ-αμερικανικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει ότι όπου πάνε το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι ιμπεριαλιστές, σπέρνουν πολέμους και συμφορές στους λαούς».

Στάθηκε στις αποστολές εκτός συνόρων στις οποίες συμμετέχουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, τονίζοντας ότι δεν υπερασπίζονται τα σύνορα της χώρας και πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι η θεωρία πως το "εθνικό συμφέρον" επιβάλλει "συμμάχους" τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, είναι ένα τεράστιο ψέμα. Τα σύνορά μας δεν εξασφαλίζονται με τέτοιες συμμαχίες.

Εχει αποδειχτεί ιστορικά ότι αυτοί ουδέποτε ήρθαν αρωγοί να στηρίξουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ούτε σε συνθήκες επεισοδίων, ούτε βέβαια και τώρα πρόκειται να τα στηρίξουν».

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα που εντείνεται, είπε ότι η αστική τάξη της γειτονικής χώρας, «αφού έχει φροντίσει με τη συνευθύνη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να γκριζάρει το μισό Αιγαίο, με προκλητικό τρόπο αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως προβλέπονται από τη Διεθνή Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας». Φέρνοντας ως παράδειγμα ότι το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, υπογράμμισε ότι ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ και οι άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δεν πρόκειται να είναι αρωγοί για μια λύση σύμφωνη με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Απευθυνόμενος ξεχωριστά στους εν ενεργεία και τους απόστρατους συναδέλφους του, ο Γ. Ροΐδης τους κάλεσε να μελετήσουν τις θέσεις του ΚΚΕ, που είναι ένα «αληθινά πατριωτικό κόμμα». Αλλά και να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή, τους απογόνους των συνεργατών των ναζί, τα τσιράκια του συστήματος.

Και κατέληξε λέγοντας: «Γνωρίζω ότι μπορεί να μη συμφωνούμε σε όλα, αλλά πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να κρατήσουμε, όπως και άλλες φορές στην Ιστορία της χώρας, μαζί τη σημαία του αγώνα για το δίκαιο του λαού, για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους και γι' αυτό σας καλώ σε συμπόρευση.

Σας καλώ η ψήφος σας να είναι ψήφος αγώνα, συνέπειας, ελπίδας και αρχών και όχι ψήφος στους ευκαιριακούς άρχοντες.

Τώρα είναι η ώρα να ψηφίσουμε ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org