Παρασκευή 28 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Αποφασισμένος να «τρέξει» παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα

Τον αντιλαϊκό «οδικό χάρτη» της κυβέρνησής του παρουσίασε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Εκανε σαφές ότι θα προχωρήσει σε «μείωση φόρων για τις επιχειρήσεις, για όλες τις επιχειρήσεις, απλοποίηση του αδειοδοτικού περιβάλλοντος, βοήθεια στη ρευστότητα» και άλλα τέτοια μέτρα, με ...απαίτηση από πλευράς τους να εφαρμόζουν την εργατική νομοθεσία, τις συμβατικές τους υποχρεώσεις δηλαδή.

Και τόνισε την αποφασιστικότητά του να «τρέξει» μεταρρυθμίσεις που επιζητά η εγχώρια καπιταλιστική οικονομία, λέγοντας: «Πρέπει να πιάσουμε τον ταύρο από τα κέρατα. Θα βρεθούμε πιστεύω σε μια καλή συγκυρία με ένα απόθεμα εμπιστοσύνης από τις αγορές, από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, από την εγχώρια επενδυτική κοινότητα, από την οποία ζητώ συγκεκριμένα πράγματα την επόμενη μέρα. Και πρέπει αυτό το παράθυρο ευκαιρίας να φροντίσουμε να το αξιοποιήσουμε με ταχύτητα».

Είπε ότι όταν θα αναλάβει τη διακυβέρνηση, θα φέρει μια σειρά από ρυθμίσεις που θα αφορούν: Αλλαγή του εκλογικού νόμου, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα. Είπε ακόμα ότι «από 1/1/2020 θα ισχύσουν οι μειώσεις φόρων τις οποίες θα νομοθετήσουμε ως Βουλή στο πλαίσιο της ψήφισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που θα έρθει άμεσα μετά το πρώτο νομοσχέδιο για την οργάνωση της κυβέρνησης».

Τέλος, έκανε σαφές ότι φέρνει νέο Ασφαλιστικό με επιτάχυνση των διαδικασιών παραπέρα ιδιωτικοποίησής του. Ερωτηθείς, π.χ., για τις επικουρικές, είπε, επιλέγοντας να παράσχει διαβεβαιώσεις μόνο στους τωρινούς συνταξιούχους: «Το σχέδιό μας για ένα νέο σύστημα επικουρικών συντάξεων έχει μεταβατικές διατάξεις, ώστε να εγγυόμαστε απόλυτα τις σημερινές επικουρικές συντάξεις (...) Δεν πρόκειται κανείς σημερινός συνταξιούχος να δει τη σύνταξή του να μειώνεται, να κινδυνεύει οποιοδήποτε τμήμα της».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org