Παρασκευή 28 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Ο λαός να ορθώσει το ανάστημά του, με το ΚΚΕ μπροστά να διεκδικήσει τη ζωή που του αξίζει

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Κιλκίς μίλησε ο Δ. Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

«Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και πάνω απ' όλα η νεολαία έχουν κάθε συμφέρον από ένα δυνατό ΚΚΕ», τόνισε ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στο Κιλκίς. Η συγκέντρωση, που έγινε στην πλατεία Ειρήνης, ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στο Κιλκίς: Μαρία Αλτιπαρμακίδου, Κώστας Σιδηρόπουλος, Κωνσταντίνος Τσαουσίδης, Ιωάννης Φαχουρίδης και Ειρήνη Χατζή.

Ο Δημήτρης Γόντικας κάλεσε κάθε τίμιο άνθρωπο να μη στηρίξει τις ελπίδες του στα κόμματα και τις δυνάμεις που τον έχουν καταδικάσει στη σημερινή άθλια ζωή. «Καμία εμπιστοσύνη σε αυτά τα κόμματα. Δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες, τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού. Προτεραιότητα, και μάλιστα με απόλυτο τρόπο, έχουν τη διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, των μεγάλων συμφερόντων. Αυτή η "κανονικότητα" δεν θέλουν να διαταραχθεί», τόνισε και παρουσίασε αναλυτικά τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντί τους και περιγράφονται με σαφήνεια από την Κομισιόν.

Ο Δημήτρης Γόντικας αναφέρθηκε, επίσης, στις βαθιές ρίζες του ΚΚΕ στην περιοχή, στη σπουδαία αγωνιστική ιστορία, τη μεγάλη προσφορά και τις πολλές θυσίες του λαού του Κιλκίς, στους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στο κίνημα της νεολαίας. Οπως είπε, «έχει τη δική του συμβολή στις μεγάλες κατακτήσεις που απέσπασε η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα στον αιώνα που πέρασε. Πολλές από αυτές τις κατακτήσεις σήμερα έχουν παρθεί πίσω, γιατί αδυνάτισε το εργατικό κομμουνιστικό κίνημα. Είναι τώρα η ώρα η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά, οι βιοπαλαιστές, τα παιδιά τους να ορθώσουν το ανάστημά τους και με το ΚΚΕ μπροστά να διεκδικήσουν όχι μόνο τις απώλειες που είχαν σε εισοδήματα και δικαιώματα, αλλά και τη ζωή που τους αξίζει».

Το μόνο που ανησυχεί το σύστημα της εκμετάλλευσης και όσους το υπηρετούν είναι να μη δυναμώσει το ΚΚΕ

Ο Δ. Γόντικας
Ο Δ. Γόντικας
Αναφερόμενος σε άλλο σημείο στα θετικά που αναδείχτηκαν από τις εκλογές του Μάη, τόνισε ότι στα μεγάλα Εργατικά Κέντρα το ποσοστό του ΚΚΕ είναι διπλάσιο από το πανελλαδικό, γεγονός που, όπως είπε, δείχνει «ότι μεγάλα τμήματα της εργατικής τάξης εμπιστεύονται, στηρίζουν και υπερασπίζονται το Κόμμα μας, ότι υπάρχουν δυνατότητες αλλαγών και ανατροπών του αρνητικού συσχετισμού δύναμης με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ».

Θετικό, είπε ακόμα, «είναι ότι η Χρυσή Αυγή με την αποφασιστική πάλη του Κόμματος έπεσε από την τρίτη θέση, πράγμα που σηματοδοτεί τη δυνατότητα να μειωθεί κι άλλο η δύναμή της ως και να πεταχτεί έξω από τη Βουλή. Δεν είναι τιμητικό για το Κιλκίς να έχει στη Βουλή εκπρόσωπο της εγκληματικής αυτής οργάνωσης και πρέπει να κλείσει αυτόν το δρόμο. Και βέβαια δεν πρέπει να αντικατασταθεί με νέους τυχοδιώκτες, τύπου Βελόπουλου».

Και κατέληξε, τονίζοντας ότι το μόνο που ανησυχεί το σύστημα της εκμετάλλευσης και όσους το υπηρετούν είναι να μη δυναμώσει το ΚΚΕ. «Γιατί ξέρουν ότι είναι το μόνο κόμμα που δεν έβαλαν ποτέ και δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι. Ηταν και είναι ο μόνος αντίπαλος και εμπόδιο στην εκμεταλλευτική τους μανία. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται με πείσμα και αποφασιστικότητα τα συμφέροντα και τη ζωή του λαού και των παιδιών του. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που δεν λογαριάζει κόπους και θυσίες, να μπει μπροστά στα δύσκολα. Γιατί φοβούνται να μη μετατραπεί η πολύχρονη κούραση και δυσαρέσκεια του λαού από τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές σε οργανωμένη αντίσταση και αντεπίθεση.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο νομό
Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο νομό
Να γιατί είναι καθήκον, ευθύνη και συμφέρον για κάθε εργαζόμενο, ανεξάρτητα από τη χτεσινή πολιτική του θέση, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ. Είναι η μόνη ψήφος που πονάει και έχει πολλαπλάσια αποτελέσματα προς όφελός του. Ενα ισχυρό ΚΚΕ είναι πραγματικά ο εφιάλτης τους.

Γιατί, ακόμα, ξέρουν ότι δεν μπορούν ως σύστημα να δώσουν τίποτε άλλο πέρα από τη διαχείριση της φτώχειας και είναι ικανοί για κάθε έγκλημα σε βάρος αυτού του τόπου και του λαού για τα κέρδη τους. Γιατί ξέρουν ότι το Πρόγραμμα, οι προτάσεις, οι ιδέες και η αγωνιστική γραμμή πάλης του ΚΚΕ μπορεί να ξεσηκώσει την εργατική τάξη, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα, σε μεγάλους αγώνες για ριζικές αλλαγές και ανατροπές».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org