Παρασκευή 28 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Τώρα είναι η ώρα να στηρίξουμε ΚΚΕ!

Κοινή δήλωση εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση οι οποίοι στις 7 Ιούλη θα ψηφίσουν για πρώτη φορά ΚΚΕ

«Μπροστά στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και στο δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, απαντάμε πως δεν ξεχνάμε.

Δεν ξεχνάμε ούτε αυτούς που μας έβαλαν στα δύο μνημόνια ούτε αυτούς που έφεραν το τρίτο, διατηρώντας και όλο το νομοθετικό πλαίσιο των δύο πρώτων.

Δεν ξεχνάμε:

Οτι οι ιδιωτικοποιήσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων έγιναν καθεστώς μέσω των ΣΔΙΤ.

Το νομοθετικό πλαίσιο που περιέκοψε το εισόδημά μας κατά 50% παρέμεινε ατόφιο, και το μισθολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το ίδιο με της ΝΔ.

Τα εργατικά "ατυχήματα" πολλαπλασιάστηκαν την τελευταία τετραετία, ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης και της έλλειψης προσωπικού, χωρίς το πλαίσιο (παρά τις υποσχέσεις) να αυστηροποιηθεί και να υπάρξουν μέτρα ενίσχυσης της υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά αντίθετα επεκτάθηκαν, με κορωνίδα τους χιλιάδες εργαζόμενους με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που εξακολουθούν να πληρώνονται με μισθούς κατώτερους των υπόλοιπων υπαλλήλων.

Στο δίλημμα που καλλιεργεί η κυβέρνηση, "ψηφίστε Τσίπρα να μην έρθει ο Κούλης", απαντάμε πως ενώ ξέρουμε τι εκπροσωπεί η ΝΔ και ο Μητσοτάκης θεωρούμε ότι ο βασικός υπεύθυνος της ανάκαμψης της ΝΔ είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, που με την πολιτική του κατάφερε να του μοιάσει τόσο που ο κόσμος 4 χρόνια τώρα να μη βλέπει διαφορές. Στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ νεκρανάστησε τη ΝΔ.

Εχουμε καθαρό ότι από τις εκλογές δεν βγαίνει μόνο κυβέρνηση, βγαίνει και αντιπολίτευση, και εμείς ως εργαζόμενοι (επειδή είτε ΝΔ βγει είτε ΣΥΡΙΖΑ οι πολιτικές λιτότητας θα συνεχιστούν μέσα από τα προγράμματα σταθερότητας και τα ματωμένα υπερπλεονάσματα) χρειαζόμαστε στηρίγματα για τους αγώνες μας και τις διεκδικήσεις μας μέσα και έξω από τη Βουλή.

Πιστεύουμε ότι το ΚΚΕ αποτελεί τη συνεπή και σταθερή δύναμη στήριξης των λαϊκών δικαιωμάτων και διεκδικήσεων και από αυτή τη σκοπιά πρέπει να ψηφιστεί και να ενισχυθεί.

Με τη δήλωσή μας αυτή πιστεύουμε πως κάνουμε μια αντικειμενική εκτίμηση της κατάστασης, με δεδομένα που τα ζήσαμε. Η στήριξη δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε σε όλα με το ΚΚΕ. Ομως διατηρούμε τις όποιες επιφυλάξεις μας, τους όποιους προβληματισμούς και τις όποιες διαφωνίες για κομμάτια της πολιτικής του Κόμματος, να τα κουβεντιάσουμε την επομένη των εκλογών.

Τώρα είναι η ώρα να στηρίξουμε ΚΚΕ, ως τη μόνη δύναμη εκείνη που αύριο θα είναι στήριγμα στους δικούς μας αγώνες».

Την παραπάνω κοινή δήλωση υπογράφουν: Καλτίδης Δημήτρης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, Τσεπαπαδάκη Γιώτα, γγ του Συλλόγου Εργαζομένων Δ. Κορυδαλλού, Κουραβέλας Χρήστος, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας, Αγραφιώτου Πέπη, πρώην πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας, Λάππας Βασίλειος, ιστορικός - εργαζόμενος στο δήμο Βόλου, Φαναριώτης Μιλτιάδης, υπάλληλος της ΔΕΥΑΜΒ, Κούτης Γιάννης, προϊστάμενος Μουσείων Δήμου Βόλου, Τσιαφίτσας Αχιλλέας, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομού Τρικάλων.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org