Παρασκευή 28 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Να εκφραστούν και στην κάλπη η εμπιστοσύνη και η συμπόρευση με το ΚΚΕ

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δ. Κουτσούμπα

Με μοτοπορεία προπαγανδίστηκε η συγκέντρωση
Με μοτοπορεία προπαγανδίστηκε η συγκέντρωση
«Στις εκλογές της 7ης του Ιούλη κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, γιατί το ΚΚΕ θα βρεθεί απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση, όπως σταθερά ήταν απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που τσάκιζαν τα δικαιώματα του λαού για τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών», σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην αρχή της ομιλίας του και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν προεκλογικά για την Αχαΐα και την Πάτρα ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα:

«Οχι άδικα ο λαός της Πάτρας, ολόκληρης της Αχαΐας, σ' αυτές τις εκλογές θα μπορούσε να αναρωτηθεί: "Αλήθεια, τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;" Και το λέμε αυτό γιατί σ' αυτές τις εκλογές υπάρχει τόσο μεγάλος συνωστισμός στα ψηφοδέλτια του νομού, τόσων πολιτικών αρχηγών, τέως πρωθυπουργών και άλλων στελεχών των μνημονιακών κομμάτων. Τι ακριβώς γυρεύουν εδώ στην Πάτρα, στην Αχαΐα, ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης, ο Παπανδρέου, οι οποίοι βέβαια δεν έρχονται μόνοι τους, φέρνουν μαζί τους και την Κωνσταντοπούλου με τον Βελόπουλο;

Η επιλογή τους αυτή είναι άραγε άσχετη με το γεγονός ότι στις δημοτικές εκλογές ο λαός της Πάτρας εξέλεξε ξανά κομμουνιστή δήμαρχο, τον Κώστα τον Πελετίδη, και μάλιστα με μεγάλα ποσοστά, που στον δεύτερο γύρο ξεπέρασαν το 70%;

Είναι άσχετη η εξέλιξη με αυτό που όλα τα αστικά επιτελεία διαπιστώνουν, ότι εδώ στην Πάτρα των εργατών αλλά και των χιλιάδων ανέργων, όπου η φτώχεια τσακίζει κόκαλα, εδώ στις πόλεις και στα χωριά της Αχαΐας, είναι μεγάλο το κύρος, η απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ;

Ξεχώρισε το πανό αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της «Frigoglass»
Ξεχώρισε το πανό αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της «Frigoglass»
Είναι άσχετη με το γεγονός ότι και εδώ στην Πάτρα, στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας, εκφράζεται μία μεγάλη συμπόρευση με το Κόμμα μας, τίμιων ανθρώπων, αγωνιστών, που τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονταν στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, ενώ σήμερα έχουν πάρει τη θέση τους δίπλα στο Κόμμα μας, συμπόρευση η οποία εκφράστηκε και στο ψηφοδέλτιο για το δήμο και την Περιφέρεια;

Με λίγα λόγια, αυτός ο συνωστισμός των ηγετικών στελεχών του αστικού πολιτικού προσωπικού δεν είναι άσχετος με ορισμένες πολιτικές εξελίξεις στην Πάτρα. Οπως η εμπιστοσύνη που μαζικά δείχνουν εργατικά - λαϊκά στρώματα στους κομμουνιστές στο δήμο. Αλλά και οι εργάτες στα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ, όπως αποδείχθηκε με το πέρασμα της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου από τις δυνάμεις της εργοδοσίας στις ταξικές δυνάμεις.

Ποια είναι λοιπόν η κοινή τους επιδίωξη; Επιδιώκουν να αποτρέψουν μια μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ. Τη συμπόρευση ευρύτερου κόσμου μαζί του. Γιατί θέλουν να βάλουν νέα εμπόδια στη ριζοσπαστικοποίηση εργατικών - λαϊκών συνειδήσεων.

Δεν θα τους περάσει. Τα σχέδιά τους εδώ στην Πάτρα αλλά και σε όλη την Ελλάδα θα τα ματαιώσει ο ίδιος ο λαός.

Κριτήριο ψήφου ο ρόλος της περιοχής στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή

Η Πάτρα, η Αχαΐα, ευρύτερα η Δυτική Ελλάδα, αποτελούν σταυροδρόμι και πεδίο σύγκρουσης μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, ενεργειακών δρόμων κρίσιμων για τους Ευρωατλαντικούς, όπως π.χ. ο υποθαλάσσιος αγωγός της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και εμπορικών δρόμων, καθώς η Πάτρα αποτελεί πύλη προς τη Δυτική Ευρώπη, με τα κινεζικά συμφέροντα να επιδιώκουν την αξιοποίηση της περιοχής ως μέρος του "Δρόμου του Μεταξιού".


Με οξύτατη διαπάλη γύρω από την ιδιωτικοποίηση υποδομών, όπως το λιμάνι της Πάτρας και το αεροδρόμιο του Αραξου, και με τους Αμερικάνους να επιδιώκουν αποτροπή των κινεζικών σχεδίων.

Γι' αυτό, καθόλου τυχαία δεν είναι τα πήγαινε - έλα του Αμερικανού πρέσβη στην περιοχή και η ένταση του ενδιαφέροντός τους σχετικά με την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, με αμερικανικές επενδύσεις σε τομείς όπως η Ενέργεια, η τεχνολογία, η Ερευνα, ο Τουρισμός, και με τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Αραξο - Ανδραβίδα - Ακτιο. Αφού ολόκληρη η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, όπως και ολόκληρη η χώρα μας, εντάσσεται, μέσω των υποδομών που διαθέτει, στην επικίνδυνη στρατηγική του ΝΑΤΟ.

Και δεν μιλάμε βέβαια μόνο για τον Αραξο, την Ανδραβίδα και το Ακτιο της Πρέβεζας, αλλά και για όλες τις υποδομές που διαθέτει η χώρα μας, όπως είναι τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της, μικρά ή μεγαλύτερα. Η αεροπορική βάση του Αραξου, όπως ήδη έχει καταγγείλει το Κόμμα μας, προορίζεται να "φιλοξενήσει" "ειδικά όπλα" του ΝΑΤΟ. Και βέβαια με τον όρο "ειδικά όπλα" το ΝΑΤΟ εννοεί ακόμα και πυρηνικά.

Οι εξελίξεις αυτές, συνολικά οι επικίνδυνες εξελίξεις με την τουρκική προκλητικότητα, όπου ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ εφησυχάζουν το λαό, προβάλλοντας τη δήθεν ασφάλεια της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που μακελεύουν τους λαούς, πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφο και για το λαό της Πάτρας, της Αχαΐας, όλης της Ελλάδας, που θέλει πραγματικά να ζει ειρηνικά».

Η ψήφος στο ΚΚΕ που χάνεται στην αποχή ενισχύει τον αντίπαλο


Κλείνοντας την ομιλία του, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Η ψήφος στο ΚΚΕ που χάνεται λόγω αποχής, στην πραγματικότητα ενισχύει τους αντιπάλους του λαού. Ενισχύει τον αρνητικό συσχετισμό. Στις 7 Ιούλη πάμε να ψηφίσουμε και ψηφίζουμε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι μας. Είναι η ψήφος που μετράει για το λαό.

Στις 7 του Ιούλη έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε 4 μνημονιακούς και 2 φασίστες - ακροδεξιούς, και στο ΚΚΕ. Αυτή είναι η ουσία. Γι' αυτό σου λέμε με όλη τη δύναμη της φωνής και της καρδιάς μας: Τώρα μόνο ΚΚΕ. Για να λάμψει η ελπίδα, η αλήθεια, η δύναμη του λαού».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org