Παρασκευή 28 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στο λαό μπορούμε να τα καταφέρουμε

«Χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ και στην Αχαΐα», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Νίκος Καραθανασόπουλος, γιατί «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, όπως ψήφισαν από κοινού το τρίτο μνημόνιο, έχουν αποδεχτεί το σύνολο των - λεγόμενων μεταμνημονιακών - αντιλαϊκών δεσμεύσεων», «είναι στοχοπροσηλωμένοι στον ίδιο αντιλαϊκό στόχο, της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Η ανταγωνιστικότητα και η διασφάλιση του κέρδους αποτελούν τον οδοστρωτήρα που τσακίζει τους μισθούς, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Είναι οι παράγοντες που επιβάλλουν την εργασιακή ζούγκλα. Η μη διασφάλισή τους οδηγεί στο κλείσιμο επιχειρήσεων όπως η "Frigoglass".

Αποτελούν τους σημαιοφόρους του δόγματος "ανήκομεν εις την Δύσιν". Προωθούν την ισχυροποίηση των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή, οι οποίοι και αποτελούν τους παράγοντες αποσταθεροποίησης, που υποδαυλίζουν τις τουρκικές απαιτήσεις σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Αναδεικνύοντας το διακύβευμα των εκλογών, είπε ότι αυτό που κρίνεται είναι το πόσο δυνατός και αποφασισμένος θα είναι ο λαός, αν θα συνεχίσει και θα βαθύνει η χειραφέτηση και ριζοσπαστικοποίηση ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων. «Κρίνεται το ΚΚΕ να είναι δυνατό. Αυτή είναι η απάντηση στους πέντε αρχηγούς των αστικών κομμάτων που γυρνοβολούν στην Πάτρα», πρόσθεσε και ανέδειξε ότι «δεκάδες φίλες και φίλοι, προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ και την αριστερά, δημόσια εκφράζουν την ανάγκη συμπόρευσης με το ΚΚΕ».

Απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, εμπόρους, αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών στρωμάτων, τόνισε ότι η θέση τους είναι με το ΚΚΕ και όχι με τα κόμματα που στηρίζουν οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας.

Απευθυνόμενος δε σε «λαϊκό κόσμο του ΠΑΣΟΚ», τους κάλεσε «να μην εμπιστευτούν το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ, το οποίο όπως άφησε να εννοηθεί η πρόεδρός του μπορεί να δώσει και ψήφο ανοχής προς τη ΝΔ.

Καλούμε τις αριστερές και τους αριστερούς του νομού μας να εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έχει προ πολλού ξεκόψει με τις αξίες και τα ιδανικά της αριστεράς.

Στις φίλες και στους φίλους της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να αφήσουν στην άκρη τις όποιες επιφυλάξεις, η περιχαράκωση από το ΚΚΕ εντείνει τα αδιέξοδα και αποδυναμώνει την αναγκαιότητα ενίσχυσης του αντίπαλου δέους προς το κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Και κατέληξε λέγοντας: «Πρέπει να φτάσει σε κάθε σπίτι λαϊκής οικογένειας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Μέχρι την Κυριακή το βράδυ, πριν κλείσουν οι κάλπες, παλεύουμε να μη χαθεί ούτε μία ψήφος.

Είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε εμπιστοσύνη στο λαό και στη νεολαία μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org