Τετάρτη 6 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός της πόλης να μην επιτρέψει να γίνει το λιμάνι ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Με ανακοίνωσή της η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό της πόλης, τη νεολαία, να μην επιτρέψουν να μετατραπεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε ένα ακόμα ορμητήριο θανάτου των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών.

Αναλυτικά σημειώνει:

«Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες μέρες για να επιβεβαιώσει ο ίδιος ο πρέσβης των ΗΠΑ ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει μετατραπεί όχι μόνο σε βάση υποδοχής, αλλά και σε βάση στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ, όποτε το χρειαστούν οι ιμπεριαλιστές. Θύμισε για μία ακόμα φορά ότι αυτό εντάσσεται "στα οφέλη της συμφωνίας των Πρεσπών", γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η συμφωνία είχε στόχο να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την επιρροή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ο "καλύτερος προτιμώμενος εταίρος" (βλέπε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος πλασιέ των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, και αυτό πλέον δεν χωρά καμιά αμφιβολία.

Βέβαια, σε κάθε επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη, από κοντά προστρέχουν και οι γνωστοί πρόθυμοι. Σειρά είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας, ο οποίος όποτε βρίσκεται - και βρίσκεται συχνά τον τελευταίο καιρό - με τον πρέσβη των ΗΠΑ, δίνει τον "καλύτερο εαυτό" του. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν έχουν βγάλει τσιμουδιά για τη μετατροπή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Οι χρυσαυγίτες και λοιποί εθνικιστές έχουν ραμμένο το στόμα τους, γιατί μάλλον φοβούνται μην τους τραβήξουν το αυτί τα αφεντικά τους, που πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Ολοι μαζί βρίσκονται στην ίδια όχθη για να μας θυμίσουν ότι είναι κοινός στόχος όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας μας να τη μετατρέψουν σε μία μεγάλη βάση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, σε ορμητήριο πολέμων και επεμβάσεων.

Τίθεται πλέον με τον πιο καθαρό τρόπο ότι με δική τους ευθύνη εμπλέκουν την χώρα μας και το λαό της ακόμα βαθύτερα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΑμερικανοΝΑΤΟικών εταίρων τους, φυλακίζουν και άλλους λαούς στο μαντρί του ΝΑΤΟ.

Επαναλαμβάνουμε:

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την ανάγκη που υπάρχει για την προστασία της ασφάλειας του ελληνικού λαού και των συνόρων της χώρας; Η πείρα αποδεικνύει ότι ΝΑΤΟ - ΕΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Αντίθετα, αποτελούν παράγοντες αποσταθεροποίησης, θερμών πολεμικών επεισοδίων.

Τη "σταθερότητα" και την "ασφάλεια" του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ τις έχουν νιώσει στο πετσί τους οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας, της Συρίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν και της Λιβύης.

Οι ανταγωνισμοί που συνεχώς μεγαλώνουν ανάμεσα σε ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δεν μπορεί παρά να δημιουργούν ανησυχία στο λαό και στη νεολαία της χώρας μας.

Η σημερινή παρέμβαση του πρέσβη των ΗΠΑ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι μία ακόμα ευκαιρία για όλους τους τίμιους αγωνιστές, ανθρώπους του μόχθου που νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, να αναρωτηθούν αν πλέον "το βαρέλι έχει πιάσει πάτο", να ξεπεράσουν τα διλήμματα που έχουν και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, για να κάνουμε την πραγματική διαφορά που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας.

Να σταθούν δίπλα στο ΚΚΕ ώστε να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να μη μετατραπεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε χώρο υποδοχής αμερικανικού πολεμικού υλικού. Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της πόλης, τη νεολαία, να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε ένα ακόμα ορμητήριο θανάτου των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org