Τρίτη 7 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η αγωνιστική απάντηση του λαού της περιοχής

Ο λαός να μην επιτρέψει να γίνει το λιμάνι βάση για τους φονιάδες, επισημαίνει στο κάλεσμά της η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης

Αγωνιστική και άμεση απάντηση στα σχέδια και τις συμφωνίες της κυβέρνησης να μετατρέψει την Αλεξανδρούπολη σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο και βάση για τους φονιάδες των λαών ετοιμάζεται να δώσει σήμερα ο λαός της περιοχής, μέσα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, στις 6 το απόγευμα μπροστά στο δημαρχείο.

Η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης καλεί το λαό να μην αφήσει την πόλη και το λιμάνι να γίνει υποδομή πολέμου και επεμβάσεων. Καλεί σωματεία, φορείς, αλλά και κάθε ριζοσπάστη, κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, να αγωνιστεί ώστε η Αλεξανδρούπολη και το λιμάνι να μην μετατραπούν σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο και βάση για τους φονιάδες των λαών.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Ούτε δυο βδομάδες δεν πέρασαν από την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ και δυστυχώς επιβεβαιώνεται πως υπάρχει μια "κρυφή ατζέντα", εκτός από αυτά που ανακοινώθηκαν, που συμφωνήθηκε και ήδη υλοποιείται.

Ο Αμερικάνος πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, γνωστός πια της Αλεξανδρούπολης, καθώς τους τελευταίους μήνες επισκέπτεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα την πόλη, ανακοίνωσε περιχαρής τη δημιουργία στρατιωτικής ΝΑΤΟικής βάσης ελικοπτέρων, επιβεβαιώνοντας την ανησυχία της Επιτροπής Ειρήνης και των ταξικών φορέων. Διέψευσε ταυτόχρονα τοπικούς και μη άρχοντες οι οποίοι κόπτονταν να πείσουν πως τυχαία η άσκηση "Noble Jump" περιέλαβε στο σχεδιασμό της το λιμάνι, αλλά και πως το περιστατικό με τα ελικόπτερα στις 25 Οκτώβρη ήταν μεμονωμένο. Η μεταφορά ΝΑΤΟικών ελικοπτέρων, η αποσυναρμολόγησή τους στην περιοχή του λιμανιού, η χρησιμοποίηση υποδομών, προσωπικού, η στήριξη με κάθε μέσο αυτής της αποστολής, αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση, και με τη στήριξη και άλλων κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα των ΝΑΤΟικών φονιάδων, μας εμπλέκουν άμεσα σε επικίνδυνους σχεδιασμούς».

ΕΕΔΥΕ: Η κυβέρνηση εκθέτει το λαό σε θανάσιμους κινδύνους

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τα νέα ακόμα πιο επικίνδυνα βήματα στο δρόμο της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της Ελλάδας και της μετατροπής της σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη, σημειώνει σε ανακοίνωσή της πως «αποκαλύπτονται μία - μία οι πτυχές της συμφωνίας» που η κυβέρνηση υπέγραψε στις ΗΠΑ, προσθέτοντας «βαρύ και επικίνδυνο φορτίο στο λαό».

«Η σιωπή του πρωθυπουργού στη Βουλή για εξοπλισμούς και βάσεις, τα "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" εξηγούνται καλύτερα σήμερα. Τα περί "σταθερότητας", "ασφάλειας", "ειρήνης" κ.λπ. είναι προπέτασμα καπνού, για να καμουφλάρουν τον κίνδυνο από την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στο πεδίο των λυσσαλέων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών», σημειώνει η ΕΕΔΥΕ και προσθέτει: «Η Ελλάδα "αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά" για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των εγχώριων και διεθνών μονοπωλιακών ομίλων, που είναι στενά δεμένα με αυτά των ιμπεριαλιστών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τις πλάτες των άλλων κομμάτων του ευρωΝΑΤΟικού μονόδρομου, εκθέτει τον ελληνικό λαό και τους γειτονικούς λαούς σε θανάσιμους κινδύνους».

Τέλος, καλεί το λαό και τη νεολαία να βάλουν φραγμό στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, με την οποία συμβαδίζουν οι πολεμικές επεμβάσεις στην περιοχή μας και σε όλο τον πλανήτη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ