Τετάρτη 6 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΧΑΪΔΑΡΙ
Μαζικό και ελπιδοφόρο μήνυμα επανεκλογής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη διοίκηση του δήμου

Σε μεγάλη εκδήλωση απολογισμού της διοίκησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μίλησε ο Μιχάλης Σελέκος, δήμαρχος Χαϊδαρίου και εκ νέου υποψήφιος

Ο Παναγιώτης Πορφύρης
Ο Παναγιώτης Πορφύρης
Κάλεσμα στο λαό του Χαϊδαρίου να επανεκλέξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με επικεφαλής τον κομμουνιστή δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο, επιβεβαιώνοντας την επιλογή του για δημοτική αρχή που θα αγωνίζεται μαζί με το λαό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, αντί να διαχειρίζεται τη μιζέρια που γεννά, απηύθυνε η μαζική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την Κυριακή 3 Μάρτη.

Στην εκδήλωση δημόσιου απολογισμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το «παρών» έδωσαν πλήθος εργαζομένων, λαϊκών ανθρώπων της περιοχής, ανέργων, νεολαίων, γεμίζοντας την αίθουσα ασφυκτικά, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι γέμισε και ο εξωτερικός χώρος, όπου στήθηκε μόνιτορ για να παρακολουθήσει ο κόσμος την εκδήλωση. Μια συμμετοχή μαζική, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποτελώντας σαφές μήνυμα του χαϊδαριώτικου λαού ότι δεν θα επιτρέψει την επιστροφή στο παρελθόν, σε έναν δήμο - «τροχονόμο» των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μιχάλης Σελέκος, που συνόψισε το έργο της δημοτικής αρχής και κάλεσε το λαό της πόλης να στηρίξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση και διεκδίκηση, κόντρα στην πολιτική που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Ο Γιάννης Πρωτούλης
Ο Γιάννης Πρωτούλης
Σύντομες παρεμβάσεις, δηλώνοντας τη συστράτευσή τους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Χαϊδαρίου με τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο για τις δημοτικές εκλογές, έκαναν ο Παναγιώτης Πορφύρης, οδηγός και αντιπρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, ο ηθοποιός Σταμάτης Τζελέπης και η Μαρία Μαγγανάρη, διεθνής εκπαιδεύτρια δασκάλων Γιόγκα.

Δεν υποκλινόμαστε σε όσα επιβάλλουν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ

Ο Μ. Σελέκος κάλεσε τους συγκεντρωμένους να πάνε στις κάλπες «με ενιαίο κριτήριο», αφού «είναι ίδια η αντιλαϊκή πολιτική που διαπερνά όλους τους μηχανισμούς σε κεντρική και τοπική διοίκηση».

Ανέδειξε την υποκρισία των άλλων υποψηφίων, που από τη μία στηρίζουν την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική και από την άλλη κάνουν λόγο για «προβλήματα υποχρηματοδότησης», έλλειψης υποδομών κ.λπ. Θύμισε ότι «όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ ψήφισαν τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους, όλα τα αντιλαϊκά μέτρα για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Διοίκηση ("Καλλικράτη", "Κλεισθένη")».

Αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στο τι παρέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή από την προηγούμενη, υπογράμμισε ότι απέναντι σε αυτήν την κατάσταση «ακολουθήσαμε έναν άλλο δρόμο και πήραμε αποφάσεις που δίνουν το στίγμα μια πολιτικής που αφουγκράζεται τις λαϊκές ανάγκες. Βρεθήκαμε στο πλάι των εργαζομένων σε διάφορους κλάδους, στους συμβασιούχους, εκφράσαμε την έμπρακτη στήριξή μας στους εργαζόμενους στα 5μηνα, στα 8μηνα, στους παρατασιούχους, στις καθαρίστριες των σχολείων, πήραμε αποφάσεις για την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων στο δήμο μας».

Ο Μιχάλης Σελέκος
Ο Μιχάλης Σελέκος
Αναφέρθηκε στη δράση που ανέπτυξε η δημοτική αρχή για την ανακούφιση των εργαζομένων, ξεχωρίζοντας μεταξύ άλλων την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στη διενέργεια πλειστηριασμών και κατασχέσεων, αλλά και μια σειρά από παρεμβάσεις για οξυμένα λαϊκά προβλήματα στο Χαϊδάρι.

«Αυτό το διάστημα, όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες, θα βγαίνουν πολλοί με το μανδύα του δήθεν ανεξάρτητου, με το πολυσυζητημένο σύνθημα "Εξω τα κόμματα"», είπε σε άλλο σημείο, τονίζοντας ότι πρόκειται για κολπάκια που εξαντλούνται το βράδυ των εκλογών, αφού μετά τις κάλπες όλοι δηλώνουν πίστη στα κόμματα όπου ανήκουν.

«Εμείς δεν θα κάνουμε υποκλίσεις, ούτε θα αποδεχόμαστε όσα επιβάλλουν η κυβέρνηση, η Περιφέρεια και η ΕΕ. Δεν θα βάλουμε φόρους στο λαό, ούτε θα βλέπουμε τα λαϊκά στρώματα σαν μέσο συνεχούς αφαίμαξης», συνέχισε. Ανέδειξε ότι τα τελευταία χρόνια «δεν τόλμησε κανένας επιχειρηματίας να βάλει στο μάτι τον Σκαραμαγκά, το Στρατόπεδο, το Δαφνί, τα βουνά μας, τη δυτική πύλη της Αθήνας».

Καλώντας σε μαχητική και πλατιά δράση για την υποστήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόνισε: «Οσα περισσότερα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε δήμο και Περιφέρεια και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές πέσουν στις κάλπες, τόσο θα δυναμώνει η λαϊκή αντίσταση και η ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση (...) Περισσότεροι εκλεγμένοι βουλευτές, ευρωβουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι θα μπορούν να παλεύουν από καλύτερες θέσεις, θα αποκαλύπτουν τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, θα αποτρέπουν αντιλαϊκά μέτρα, θα διεκδικούν και θα κερδίζουν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που βιώνει ο λαός μας».

Στις εκλογές να τιμωρηθεί η πολιτική που τσακίζει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα

Ο Σταμάτης Τζελέπης
Ο Σταμάτης Τζελέπης
Ο Γιάννης Πρωτούλης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα παζάρια που γίνονται ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα, που αποκαλύπτουν τη σήψη του αστικού πολιτικού συστήματος, τονίζοντας ότι ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από αυτά τα αλισβερίσια: «Αυτοί θα τα βρουν, όπως τα βρίσκουν στα νομοσχέδια για το μισθό, τις συντάξεις, τη φορολογία, τα κονδύλια για το ΝΑΤΟ, τα εξοπλιστικά, το πετσόκομμα στα νοσοκομεία, τα σχολεία (...) Τι άλλο μπορεί να περιμένει για να δει ο κόσμος που νιώθει αριστερός, ριζοσπάστης, άνθρωποι με διαδρομή στο κίνημα, με ιστορία στους αγώνες αυτού του τόπου;».

«Δεν είναι υπερβολή ούτε σχήμα λόγου όταν το Κόμμα μας λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε για να κάνει τη βρώμικη δουλειά», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι αυτή η συσσωρευμένη πείρα δεν πρέπει να πεταχτεί από το λαό, αντίθετα πρέπει να την αξιοποιήσει για να δώσει πλήγμα στη βάρβαρη πολιτική, «να τιμωρηθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και όσοι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να συκοφαντήσουν τον ριζοσπαστισμό, τις αριστερές ιδέες, τις αγωνιστικές επαναστατικές παραδόσεις του λαού μας, ακόμα και τη βαριά κληρονομιά μας, την Ιστορία του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος».

Στη συνέχεια στάθηκε αναλυτικά στα «έργα και τις ημέρες» της διοίκησης Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) στην Περιφέρεια Αττικής, αναδεικνύοντας το αντιλαϊκό της έργο: «Αυτά είναι τα "έργα" που "φωνάζουν" στο Μάτι και στη Μάνδρα, όπου σε ένα χρόνο ο λαός θρήνησε 140 νεκρούς λόγω της έλλειψης αντιπλημμυρικής προστασίας, αντιπυρικής πρόληψης και σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, και την ίδια ώρα τούς άκουγε να δηλώνουν ότι "έτυχε η στραβή στη βάρδιά τους".

Η Μαρία Μαγγανάρη
Η Μαρία Μαγγανάρη
Αυτά τα "έργα" "φωνάζουν" επίσης στο Θριάσιο και στη Δυτική Αθήνα, όπου εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι ζούμε με την υγειονομική βόμβα της χωματερής στη Φυλή, με τον αποτεφρωτήρα των μολυσματικών, που μόλις πριν από λίγες μέρες έδωσαν στα κρυφά παράταση για άλλα τρία χρόνια, κάνοντας και όλα τα χατίρια των μεγαλοεργολάβων».

Αναφέρθηκε επίσης στην ανύπαρκτη αντιπλημμυρική θωράκιση, κάτι που το ζει ιδιαίτερα ο λαός της Δυτικής Αθήνας, με τα αναγκαία έργα να καρκινοβατούν, με ευθύνη κυβέρνησης και Περιφέρειας. «Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση και δεν είναι ζήτημα ανικανότητας, όπως λένε οι άλλοι μνηστήρες των αστικών κομμάτων, οι οποίοι κάνουν μια βολική για αυτούς κριτική. Είναι βαθιά ταξική επιλογή, είναι βαθιά ταξική πολιτική αυτό το χάλι (...) Αυτή η πολιτική μπορεί να αλλάξει», υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Ενα πρώτο βήμα είναι να τιμωρηθούν, η πολιτική τους να ηττηθεί στις δημοτικές και στις περιφερειακές εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις εθνικές όποτε γίνουν. Ο εργαζόμενος λαός, οι δυτικές συνοικίες να στηρίξουν τη "Λαϊκή Συσπείρωση", τους αγωνιστές που συμπορεύονται με το ΚΚΕ. Να διεκδικήσουν τη ζωή τους, να ζούμε σε πόλεις ανθρώπινες με δικαιώματα, όπως αξίζει στην εποχή μας».

Πρωτοπόροι εργαζόμενοι στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης»


Στη συγκέντρωση ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων Χαϊδαρίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», όπως και υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων από τη Δυτική Αθήνα. Συνδικαλιστές, πρωτοπόροι εργαζόμενοι, άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό, γνωστοί για τη δράση τους γύρω από τα λαϊκά προβλήματα, δίνουν το αγωνιστικό «παρών» στη μεγάλη αυτή μάχη.

Τα ονόματα δημοσιεύονται στο πόρταλ του ΚΚΕ, στη διεύθυνση: www.902.gr/node/183548.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική παρουσία κόσμου στις προεκλογικές συγκεντρώσεις(2023-10-06 00:00:00.0)
Η Βιβή Τζέκου υποψήφια δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης»(2023-05-30 00:00:00.0)
Το Χαϊδάρι στέλνει μήνυμα ενίσχυσης της πραγματικής αντιπολίτευσης σε κυβέρνηση - ΕΕ(2019-05-04 00:00:00.0)
Αντιπλημμυρικά έργα και αποζημίωση των πληγέντων(2014-11-06 00:00:00.0)
Μία δέσμευση: Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις(2014-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ