Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κανένας στρατευμένος, καμία υποδομή στην υπηρεσία των ΝΑΤΟικών φονιάδων

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε "προσωρινή NATOική βάση" αποσυναρμολόγησης, αποθήκευσης και μεταφοράς NATOικών ελικοπτέρων.

Μετά την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ, άρχισαν να αποκαλύπτονται ο ένας πίσω από τον άλλο οι μποναμάδες της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας. Πρώτος, τα πάνω από 2 δισ. που θα πληρώσει με βαριές θυσίες ο ελληνικός λαός για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών "F-16". Επόμενος, η μετατροπή της χώρας σε μια τεράστια NATOική βάση, σε ένα απέραντο ορμητήριο των νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, αυτές τις ώρες και σε μια επιχείρηση - αστραπή που επιβεβαιώνει τη στήριξη του ελληνικού κράτους με όλους τους μηχανισμούς του να υποδεχτεί και να συμβάλει στα επιχειρησιακά σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μετατρέπεται για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες σε σταθμό μετεγκατάστασης, αποθήκευσης και μεταφοράς ΝΑΤΟικών δυνάμεων και στρατιωτικού υλικού.

Είναι πεντακάθαρο πως η ενεργειακή αναβάθμιση, τα μεγαλόπνοα σχέδια μετατροπής της περιοχής σε ενεργειακό κόμβο συνοδεύονται με τη μεγαλύτερη στρατιωτική εμπλοκή της χώρας και την αξιοποίηση αντίστοιχα του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης από το ΝΑΤΟ.

Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του KKE εδώ και καιρό, πως η γεωπολιτική αναβάθμιση που επιδιώκουν η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, συνολικά η αστική τάξη της χώρας, όχι μόνο δεν διασφαλίζει την ευημερία και την ειρήνη, όπως διατείνονται, αλλά εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας για λογαριασμό τους σε επικίνδυνους γεωστρατηγικούς ανταγωνισμούς, σε σχέδια ακόμη και στρατιωτικής της εμπλοκής.

Δεν ήταν τυχαία άλλωστε και η συμμετοχή του Αμερικανού πρέσβη στο συνέδριο "Oil and gas" που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και στελεχών πρεσβειών και Τοπικής Διοίκησης, που ανέδειξε το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το λιμάνι και παράλληλα προειδοποίησε πως δεν μπορούν να υπάρχουν ανταγωνιστικοί, ως προς τους ευρωατλαντικούς, ενεργειακοί σχεδιασμοί. Είναι άλλωστε ο ίδιος πρέσβης που είχε ενεργό ρόλο στα γεγονότα της Ουκρανίας, με την "επιβολή της δημοκρατίας" από νεοναζί και παραστρατιωτικές οργανώσεις.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό της Αλεξανδρούπολης να απαντήσουν άμεσα και αποφασιστικά στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, του λιμανιού της σε χώρο αποθήκευσης, ακόμη και επεξεργασίας στρατιωτικού υλικού. Οι εργαζόμενοι, το εργατικό και λαϊκό κίνημα, οι φορείς του να εμποδίσουν τα ΝΑΤΟικά σχέδια. Ο λαός και η εργατική τάξη να αντιπαλέψουν τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης, της κυβέρνησης, που είναι εχθρικοί για το λαό μας και συνολικά για τους λαούς της περιοχής.

Οι στρατευμένοι, το μόνιμο προσωπικό του Στρατού, να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στην προσπάθεια της μετατροπής τους σε εργαλείο στα επικίνδυνα και τυχοδιωκτικά σχέδια ΝΑΤΟ και κυβέρνησης. Δεν έχει καμία σχέση η υπεράσπιση της χώρας, η διαφύλαξη των συνόρων, η ειρήνη και η ευημερία με αυτούς τους σχεδιασμούς που είναι απαραίτητοι για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Μόνο όταν ο λαός, οι εργαζόμενοι κάνουν κουμάντο στον τόπο, μόνο όταν ξεμπερδέψουν με τα μονοπώλια, τους καπιταλιστές, τη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, μπορεί πραγματικά και κάτω από την κοινωνική ιδιοκτησία και την εργατική εξουσία να πραγματοποιεί συμφωνίες τόσο στην Ενέργεια όσο και στους υπόλοιπους κλάδους και τομείς που θα διασφαλίζουν το αμοιβαίο όφελος των λαών, την ειρήνη και την ευημερία. Ακριβώς γιατί τότε ξεριζώνεται η αιτία των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, το κυνήγι του κέρδους και των αγορών. (...)

Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Εξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα - Αμεσα κλείσιμο των ΝΑΤΟικών βάσεων.

Καμία αλλαγή συνόρων - Καμία συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια - Κανένας στρατιώτης έξω από τα σύνορα.

Κανένας στρατευμένος και καμία υποδομή στην υπηρεσία των ΝΑΤΟικών φονιάδων».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org