Τετάρτη 6 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
Η εφαρμοζόμενη πολιτική βάζει μύρια εμπόδια στη δημιουργία οικογένειας

«Η ανησυχία που εκφράζουν για τους δημογραφικούς δείκτες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου, κατά τη γνώμη μας είναι υποκριτική, αφού όχι μόνο δεν συνοδεύεται από κανένα μέτρο για την ανακούφιση και τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας, αλλά, αντιθέτως, συνδυάζεται με αλλεπάλληλα μέτρα που χειροτερεύουν τη ζωή της, που εξυπηρετούν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων και την εξασφάλιση της ακόμη μεγαλύτερης κερδοφορίας τους», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης μιλώντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια για το Δημογραφικό.

Οπως τόνισε, η προώθηση αυτής της αντιλαϊκής, βάρβαρης πολιτικής είναι στρατηγική επιλογή της ΕΕ και των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και στον πυρήνα της βρίσκεται η απαλλαγή του κράτους από το να παρέχει δημόσιες και δωρεάν καθολικές υπηρεσίες Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και στήριξης της οικογένειας. Συνεπώς θα πέφτει στις πλάτες της η ικανοποίηση των ολοένα αυξανόμενων αναγκών. Γι' αυτό, άλλωστε, η μητρότητα δεν έχει κοινωνική αξία, δεν θεωρείται κοινωνικό δικαίωμα, αλλά κόστος και προσωπική υπόθεση του ζευγαριού και περισσότερο της γυναίκας.

Οπως επισήμανε, οι δημόσιες κρατικές δομές (π.χ. μαιευτήρια, δομές για το νεογέννητο, την κοινωνικοποίηση του παιδιού) είναι σχεδόν ανύπαρκτες για να αλωνίζουν οι επιχειρηματίες και οι ΜΚΟ. Οι εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου είναι πανάκριβες, απλησίαστες οι μαιευτικές, γυναικολογικές κλινικές, αλλά και η μετέπειτα ανατροφή του παιδιού, για την ικανοποίηση των αναγκών του και τη σωστή ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη. Σχεδόν ανύπαρκτες είναι και οι δομές και οι υπηρεσίες για τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ενώ σε αυτά, σημείωσε, έρχονται να προστεθούν η υποαπασχόληση, οι μισθοί - ψίχουλα, η ανασφάλιστη εργασία, τα ωράρια - λάστιχο, η νυχτερινή εργασία, που αποτελούν αντικειμενικά σοβαρότατα εμπόδια στην επιλογή του ζευγαριού να δημιουργήσει δική του οικογένεια.

Ο Μανώλης Συντυχάκης κατέθεσε τις προτάσεις του ΚΚΕ που έχουν ως κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, επισημαίνοντας ότι για το ΚΚΕ «τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα μας δίνουν τη δυνατότητα να ζούμε όλοι μια αξιοπρεπή ζωή, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας στην εργασία, στον ελεύθερο χρόνο, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας», τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνουν στόχοι πάλης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, των οικογενειών των πολυτέκνων, των τριτέκνων για να επανακτήσουν τις απώλειες των χρόνων της κρίσης, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο για την ανάπτυξη, που θα έχει κριτήριο την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ