Τετάρτη 6 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυβερνητική υποκρισία τα δήθεν μέτρα στήριξης των νέων ζευγαριών

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ, με κριτήριο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, διατυπώνει συγκεκριμένες προτάσεις για τα σύγχρονα δικαιώματα της γυναίκας στην εργασία, στην κοινωνική στήριξη της μητρότητας, της μονογονεϊκής οικογένειας

  • Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει οδηγήσει ώστε οι νέοι άνθρωποι, ιδιαίτερα οι νέες γυναίκες, να αναβάλλουν τη δημιουργία οικογένειας, κάτω από την ανασφάλεια της ανεργίας και της εργασιακής περιπλάνησης, της εργασιακής ζούγκλας, της μετανάστευσης, των «ελάχιστων» και «υποκατώτατων» δικαιωμάτων.
  • Οι προτάσεις της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, «made in EE», οδηγούν στον κατακερματισμό της κοινωνικής ζωής της γυναίκας, φέρνοντας σε αντιπαράθεση το δικαίωμα στην εργασία με την κοινωνική ανάγκη προστασίας της μητρότητας, της οικογένειας.
  • Η συζήτηση για τους δημογραφικούς δείκτες είναι πρόκληση την ίδια στιγμή που η μητρότητα γίνεται συνώνυμο της ανεργίας ή της απόλυσης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, επειδή αποτελεί «κόστος» για το κράτος και τα μονοπώλια.

ΣΕΛ.  4   -   6

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ