Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Σε κλίμα μάχης η συγκέντρωση στη Μεταμόρφωση

Μήνυμα μαχητικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ έστειλε η μαζική συγκέντρωση στη Μεταμόρφωση Αττικής το απόγευμα της Τετάρτης 20/2, με ομιλητές τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, και τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Μακρίδη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το «παρών» στη συγκέντρωση, που άνοιξε με χαιρετισμό από τον Γραμματέα της ΚΟΒ Μεταμόρφωσης του ΚΚΕ Μανώλη Πετάση, έδωσαν οι υποψήφιοι του Κόμματος στους κοντινούς δήμους: Ν. Ηρακλείου Γιώργος Ζαχάρος, Ν. Ιωνίας Κώστας Κατιμερτζόγλου και Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας Νίκος Σερετάκης. Παρευρέθηκε επίσης ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και επί χρόνια επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ στο δήμο, Κώστας Μαρκέτης.

Ο Γ. Πρωτούλης στάθηκε στις εξελίξεις στην Τοπική Διοίκηση και στην πολιτική της περιφερειακής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, που συνέχισε από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενοι. Ανέδειξε τις σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές που προστατεύουν τη ζωή του λαού, όπως αντιπλημμυρικά έργα, αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση, σημειώνοντας ότι για να πιάνονται τα ματωμένα πλεονάσματα αυτές οι υποδομές και οι υπηρεσίες ρημάζουν και είναι υποστελεχωμένες. Την ίδια στιγμή, σημείωσε, η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί επιχειρηματικούς ομίλους, όπως ιδιοκτήτες ΠΑΕ για να κατασκευάζουν γήπεδα, ή για έργα βιτρίνας, όπως στον Φαληρικό Ορμο.

Ο Γ. Πρωτούλης
Ο Γ. Πρωτούλης
Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε στις «μεταγραφές» και τα αλισβερίσια ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στην ευκολία με την οποία στελέχη και βουλευτές τους μεταπηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο, αναδεικνύοντας ότι το έδαφος είναι η κοινή τους στρατηγική, η συμφωνία τους στην υπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, στην εφαρμογή των μνημονίων. Με βάση τα παραπάνω, κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, ώστε να δυναμώσουν η διεκδίκηση και η πάλη, κόντρα σε αυτή την πολιτική που τσακίζει τα εργατικά δικαιώματα.

Ο Π. Μακρίδης αναφέρθηκε στη δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνοντας ότι ήταν η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στη δημοτική αρχή. Αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές της πόλης, που έχουν σαν αποτέλεσμα π.χ. να πλημμυρίζουν περιοχές, όπως η Γκινοσάτη, η Χλόης, η Θετοκοπούλου. Υπογράμμισε ότι δεν έχει γίνει το παραμικρό για την αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων, είτε δημοτικών είτε ευρύτερου δημόσιου ενδιαφέροντος, σε μια πόλη μάλιστα που πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος στο σεισμό του 1999.

Μεταξύ άλλων ανέλυσε τις θέσεις και τις διεκδικήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως για την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, για την πλήρη χρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την άμεση ανακούφιση των εργαζομένων, με μειώσεις στα τέλη στην κατοικία, απαλλαγή των ανέργων κ.λπ.

Ο Π. Μακρίδης
Ο Π. Μακρίδης
Φέρνοντας παραδείγματα από τους δήμους όπου ασκεί τη διοίκηση η «Λαϊκή Συσπείρωση» και στους οποίους οι δήμαρχοι βρέθηκαν στο πλάι των λαϊκών αγώνων, τόνισε ότι «με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο τιμόνι του δήμου, μπορούν να βελτιωθούν οι όροι ζωής του λαού». Και πρόσθεσε ότι με ισχυρό το ΚΚΕ ο λαός μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά, να δυναμώσει η φωνή των εργαζομένων, να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ