Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπογράφηκε η σύμβαση για το αεροδρόμιο Καστελλίου

Ανακοίνωση της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ

Υπογράφηκε χτες η σύμβαση για την κατασκευή του νέου Διεθνούς Αερολιμένα στο Καστέλλι Ηρακλείου, από τον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη και την εταιρεία παραχώρησης «Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης ΑΕ» (κοινοπραξία της «ΤΕΡΝΑ» με την «GMR Airports Limited»). Η συνολική επένδυση υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 1,5 δισ. ευρώ, ενώ το κατασκευαστικό της τμήμα θα ξεπεράσει τα 520 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 180 εκατ. περίπου θα χορηγηθούν άμεσα από τον κρατικό κορβανά.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων ότι καμία σχέση δεν έχει «η υλοποίηση του έργου με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού της περιοχής. Αντίθετα, είναι πεντακάθαρο ότι πρόκειται για ένα ιδιωτικό αεροδρόμιο, το οποίο θα εξασφαλίζει τεράστια και σίγουρα κέρδη από τη μελέτη - κατασκευή και τη διαχείρισή του στην κοινοπραξία ξένων και ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων, μέσα από την παχυλή κρατική χρηματοδότηση, τον δανεισμό που θα πληρώνει ο φορολογούμενος λαός και την τσάμπα εργασία εκατοντάδων εργαζομένων, με τις διαλυμένες εργασιακές σχέσεις που έχουν εξασφαλίσει η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Υπογραμμίζει ακόμη ότι το ΚΚΕ «είναι σταθερά το μόνο κόμμα που αντιδρά σε αυτήν τη σύμβαση και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους αγώνες των κατοίκων της περιοχής ενάντια στην υλοποίησή της». Και τονίζει πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός «ούτε στις γεωπολιτικές προεκτάσεις και χρήσεις του νέου αεροδρομίου, ειδικά σε περιόδους όξυνσης των αντιθέσεων που μαίνονται στην περιοχή, με εκδηλωμένο το ενδιαφέρον του αμερικανικού στρατού να αξιοποιήσει το νυν αεροδρόμιο ως σταθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ