Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ
Ο λαός να σταθεί απέναντι και να οργανώσει την πάλη του

Σε δελτίο Τύπου για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Λαυρίου και Ραφήνας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής σημειώνει:

«Μετά την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει και προχωρά, με νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή, στην ιδιωτικοποίηση 10 ακόμα λιμανιών της χώρας, μεταξύ αυτών και των λιμανιών Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Λαυρίου και Ραφήνας.

Για άλλη μια φορά βαφτίζει το άσπρο μαύρο και παρουσιάζει ως "φιλολαϊκή πολιτική" την παραχώρηση των λιμανιών στους εφοπλιστές και στους μονοπωλιακούς ομίλους, οι οποίοι κατ' αποκλειστικότητα πλέον θα εκμεταλλεύονται τις υποδομές και τους εργαζόμενους με επαχθέστερους όρους, και μάλιστα απαλλαγμένοι από το να πληρώνουν ακόμα και δημοτικά τέλη και έξοδα ηλεκτροφωτισμού.

Η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Λαυρίου και Ραφήνας θα έχει άμεσα σοβαρές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τους κατοίκους αυτών των πόλεων.

Η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των προηγούμενων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, εξυπηρετεί και την αμεσότερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για ελλιμενισμό ΝΑΤΟικών πλοίων, τη χρήση τους ως σταθμού ανεφοδιασμού και βάσης για να εφορμούν και να μακελεύουν λαούς.

Τα λιμάνια είναι πύλες εισόδου της χώρας και αναπτύσσουν σημαντικό ρόλο στη μεταφορά εμπορευμάτων και διασύνδεσης με τα νησιά. Πρέπει να είναι δημόσια και να διασφαλίζεται ότι η λειτουργία τους εξυπηρετεί το λαό και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων, να εξασφαλίζονται θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα για τους λιμενεργάτες και ναυτεργάτες.

Καλούμε το λαό να αντισταθεί, να οργανώσει την πάλη του για την υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας, που πρέπει να υπηρετεί τις ανάγκες για τακτική συγκοινωνία με τα νησιά, με φτηνό εισιτήριο, και τη μεταφορά αγαθών με σκοπό την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός να πάρουν θέση στις επερχόμενες εκλογές, να σταθούν απέναντι στις επιδιώξεις για ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών και να καταδικάσουν τις δυνάμεις αυτές που τάσσονται με τα ιδιωτικά συμφέροντα, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θέμα χρόνου η ιδιωτικοποίηση και των άλλων 10 μεγάλων λιμανιών(3/1/2019)
«Τρέχει» η ιδιωτικοποίηση 10 μεγάλων λιμανιών(1/12/2017)
Αναζητούνται «μοντέλα» ιδιωτικοποίησης για άλλα 10 λιμάνια(29/4/2017)
Εξορμήσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ(7/8/2015)
Εξορμήσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ(6/8/2015)
Συγκέντρωση σήμερα στην πλατεία της πόλης(3/8/2000)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ