Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΙΛΚΙΣ
Απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων η δημοτική αρχή

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του δήμου στάθηκε για άλλη μια φορά η διοίκηση του δήμου Κιλκίς. Από κοινού με τη μείζονα αντιπολίτευση, η διοίκηση αρνήθηκε να στηρίξει το αίτημα των εργαζομένων του δήμου, να αποσυρθεί η έφεση που άσκησε ο δήμος Κιλκίς για την επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού, περικοπές τις οποίες επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και διατηρεί και η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παρέμβαση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, όπου αποκαλύφθηκε η σαθρή και προκλητική επιχειρηματολογία διοίκησης και αντιπολίτευσης πως δήθεν «αν δοθεί ο 13ος και 14ος μισθός, αυτό το κόστος θα το πληρώσουν οι πολίτες του Κιλκίς».

Ο μόνος σύμβουλος που στήριξε το αίτημα των εργαζομένων ήταν ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννης Φαχουρίδης.

Με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Κιλκίς αναδεικνύει ότι η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τον δήμο ως επιχείρηση, με τη λογική του «κόστους - οφέλους». «Γι' αυτό και τόσα χρόνια αντί να ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων, των μικρών επαγγελματιών, των φτωχών αγροτών και της νεολαίας του τόπου, βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά. Ο δήμαρχος, οι σύμβουλοί του και όσοι αναπαράγουν αυτό το επιχείρημα, φαίνεται πως ξεχνάνε τα ανταποδοτικά τέλη, την τοπική φορολογία και τα υψηλά τιμολόγια του νερού που επιβαρύνουν τους πολίτες. Ξεχνούν τα χρήματα που ξοδεύονται σε εργολάβους και άλλους γιατί δεν επαρκεί το προσωπικό του δήμου. Επίσης, φαίνεται πως ξεχνάνε ότι απέναντι σε εργολάβους και προμηθευτές ο δήμος δεν εξαντλεί όλα τα ένδικα μέσα, όπως κάνει με τους εργαζόμενους. Ενώ, ακόμα, κρύβουν το γεγονός ότι αυτά τα χρήματα είναι δουλειά που δεν έχει πληρωθεί στους εργαζόμενους.

Αυτή την πραγματικότητα αποδέχονται και δεν θέλουν να αλλάξουν ούτε η σημερινή δημοτική αρχή, ούτε η μείζων αντιπολίτευση, ούτε οι υποψήφιοι δήμαρχοι, οι οποίοι βέβαια είτε συμμετέχουν στη διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια, είτε ανέχονται αυτή την πολιτική. Γι' αυτό και οι μεταξύ τους διαφορές είναι στην κυριολεξία δυσδιάκριτες».

Καλεί το λαό του Κιλκίς να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς που υλοποιούν και θα συνεχίσουν να υλοποιούν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ στην Τοπική Διοίκηση. Να δυναμώσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τη μόνη δύναμη που μπορεί να μπει μπροστά για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, στην εργασία, στην Υγεία, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό και αλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ