Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ
Εναγκαλισμοί και παντρολογήματα και στους δήμους

Αλισβερίσια, μεταγραφές και «παντρολογήματα» αντίστοιχου επιπέδου με αυτά που βλέπει ο λαός να συμβαίνουν στη Βουλή ανάμεσα στα αστικά κόμματα «τρέχουν» και σε μια σειρά από δήμους της χώρας ενόψει των τοπικών εκλογών. Συνδυασμοί του ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζονται με αντίστοιχους της ΝΔ, στελέχη τους πάνε κι έρχονται, σε παραδείγματα που κι αυτά αναδεικνύουν την πραγματική σύγκλιση που υπάρχει ανάμεσα στους κατά τ' άλλα «δύο πόλους» του αστικού πολιτικού συστήματος. Το έδαφος άλλωστε για να ξεδιπλωθεί αυτή η σύγκλιση είναι υπαρκτό και στην Τοπική Διοίκηση. Είναι η συμφωνία τους στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, που φορτώνουν περισσότερα βάρη στην εργατική - λαϊκή οικογένεια μέσω της φορομπηξίας, που κάνουν δήμους και Περιφέρειες «τροχονόμους» επιχειρηματικών συμφερόντων για να υπηρετείται πιο αποτελεσματικά η καπιταλιστική ανάπτυξη. Παραδείγματα σαν κι αυτά που παρουσιάζει ο «Ριζοσπάστης», δείχνουν ανάμεσα σε άλλα και από τι «υλικά» είναι το λεγόμενο «προοδευτικό μέτωπο» του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Καλαμαριά

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Καλαμαριάς, όπου, όπως φαίνεται, επισημοποιήθηκε ένας «γάμος» που ψηνόταν εδώ και μήνες. Οπως αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση», «πριν από λίγες μέρες δημοσιεύτηκε (και δεν διαψεύστηκε) ότι έκλεισε η συμφωνία του υποψήφιου και νυν δημάρχου Θ. Μπακογλίδη (προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και στηρίζεται από τοπικά στελέχη της ΝΔ) με την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ! Σ' αυτήν την "ιερή συμμαχία" σπεύδει (επίσης με δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν) και η κα Α. Πασαλίδου, η οποία πριν από λίγα χρόνια καλούσε σε σχηματισμό "αντιπολιτευτικού μετώπου" κατά του Μπακογλίδη...». Η «Λαϊκή Συσπείρωση» προσθέτει ότι και η παράταξη του Αρη Τεμεκενίδη, μετά από 4 χρόνια συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν από τις εκλογές, διαχώρισε τη θέση της προσπαθώντας να εμφανιστεί «ακηδεμόνευτη» και «ανεξάρτητη», αφού όμως ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουν πολιτικές διαφωνίες με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ολοι τους έχουν κοινή γραμμή πλεύσης», σχολιάζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», «την ανάπτυξη που συμφέρει τους λίγους, σε βάρος των πολλών. Γι' αυτό άλλωστε και τους είναι εύκολο να μεταπηδούν από κόμμα σε κόμμα και από συνδυασμό σε συνδυασμό που, υποτίθεται, τους χωρίζει άβυσσος (...)

Στηρίζουν την απασχολησιμότητα και τη λεγόμενη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις και βέβαια δεν διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, ενώ παραδέχονται την έλλειψη προσωπικού στο δήμο και την υποβάθμιση όλων των υπηρεσιών του.

Δεν αντιδρούν στη μετατροπή της περιοχής σε ΝΑΤΟικό στρατόπεδο.

Ολοι αυτοί οι δήθεν "ανεξάρτητοι τοπικοί σωτήρες" είναι βαθιά εξαρτημένοι από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΝΑΤΟ, των "μεταμνημονιακών" μνημονίων, όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν ή θέλουν να κυβερνήσουν, μαζί με τους συνοδοιπόρους τους».

Στην Κω και στη Φυλή της Δυτικής Αττικής

Αλλο ένα παράδειγμα έρχεται από το νησί της Κω, με την ΚΟ του ΚΚΕ να σχολιάζει τους «εναγκαλισμούς» του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο της Κω, με τον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη, σε πρόσφατη εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ. Οπως σημειώνεται, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο, με επικεφαλής τον Θ. Νικηταρά, ο οποίος είναι πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, απαρτίζεται από πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ στην Κω.

Αλλη μια παρόμοια περίπτωση έρχεται από τη Δυτική Αττική, και πιο συγκεκριμένα το δήμο της Φυλής, εκεί όπου ο για χρόνια «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Βάβουλας, κατεβαίνει με τον επίσης για χρόνια υποψήφιο της ΝΔ και νυν δήμαρχο Παππού. Πρόκειται για την περιοχή όπου βρίσκεται η χωματερή της Αττικής, που επιβαρύνει κατοίκους και περιβάλλον, αφού αποτελεί μια τεράστια υγειονομική βόμβα.

Είναι η περιοχή, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις προηγούμενες εκλογές έβγαζε πύρινους λόγους για τους «μεγαλοεργολάβους» που λυμαίνονται τη διαχείριση των απορριμμάτων και φορτώνουν στο λαό τα σκουπίδια και υποσχόταν ότι θα έκλεινε τη χωματερή. Σήμερα, που πλέον ακολουθεί πιστά τα χνάρια των προκατόχων του σε κυβέρνηση και Περιφέρεια, που όχι μόνο δεν έκλεισε τη χωματερή, αλλά την επεκτείνει, δεν έχει πλέον κανένα πρόβλημα να συνεργάζεται με τους προηγούμενους και στο δήμο. Οπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στη χτεσινή του τοποθέτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, «από τα βουνά της χωματερής ξεκινά το λεγόμενο "προοδευτικό μέτωπο" του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στον "νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά" και στην Περιφέρεια Αττικής! Βήμα βήμα χτίζονται οι μεγάλες συμμαχίες δείχνοντας και εικόνες από το μέλλον, για το πώς τα συμφέροντα όποτε ξαναζοριστούν θα σας βάλουν όλους μαζί να τους βγάλετε τη δουλειά...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ