Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Προσφεύγει στο ΣτΕ κατά της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας

Την κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Υπουργικής Απόφασης για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδας πρότεινε την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης, ώστε να αξιοποιηθεί και αυτό το μέσο για να μην ισχύσει η απόφαση της κυβέρνησης για την απόδοση των ταμειακών διαθεσίμων.

Στην εισήγησή του, ο Κ. Πελετίδης τόνισε ότι η πρόσφατη δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης της κυβέρνησης, που εξαναγκάζει δήμους και Περιφέρειες να καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα όποια ταμειακά διαθέσιμά τους, «δεν ξαφνιάζει κανέναν».

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα της απόδοσης των ταμειακών διαθεσίμων το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας έχει επανειλημμένως τοποθετηθεί και έχει προβεί σε μια σειρά από ενέργειες για να δυσκολέψει και να παρεμποδίσει την εφαρμογή του.

«Είναι γνωστό σε όλους - και πρωτίστως στην κυβέρνηση - ότι τα όποια ταμειακά διαθέσιμα στους δήμους είναι ανύπαρκτα και όπου αυτά καταγράφονται τα πληρώνουν κατά αποκλειστικότητα τα λαϊκά νοικοκυριά, με βάση τις αντιδραστικές ανατροπές που κλιμακώνει στους δήμους, χέρι χέρι με τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου», τόνισε και πρόσθεσε ότι «η αγορά των ομολόγων και των repos δεν διασφαλίζει ούτε την ελάχιστη χρηματοδότηση των δήμων, ούτε πολύ περισσότερο τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού μας, που θα έπρεπε να υπηρετεί η πλήρης από το κράτος χρηματοδότηση των δήμων».

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος Πάτρας υπογράμμισε πως «το θέμα των ταμειακών διαθεσίμων επιβεβαιώνει ότι με απειθαρχία στην αντιλαϊκή πολιτική, με τους αγώνες, μπορούμε να παρεμποδίσουμε, να δυσκολέψουμε αντιλαϊκές εξελίξεις. Οι εργαζόμενοι, ο λαός να συνεχίσουν σε αυτήν την κατεύθυνση, να διεκδικήσουν να επιστρέψουν οι πόροι ως έργα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ