Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Παναιτωλικού

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέφτηκε χτες το πρωί τις εγκαταστάσεις του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναιτωλικού Γεράσιμο Μπελεβώνη και μέλη του ΔΣ, καθώς και με τον πρόεδρο του «Ερασιτέχνη Παναιτωλικού» Πάνο Στεργίου και τον γραμματέα Ηλία Τσιάντη.

Στη συζήτηση, οι εκπρόσωποι του Παναιτωλικού ανέδειξαν ως βασικό ζήτημα την έλλειψη στήριξης από την πλευρά του κράτους, καθώς και τις ελλείψεις σε υποδομές, οι οποίες ειδικά στο Αγρίνιο είναι κραυγαλέες.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του «Ερασιτέχνη» ανέδειξαν το γεγονός ότι εξαιτίας της φτώχειας μεγάλου μέρους του λαού της περιοχής, είναι πολλές οι λαϊκές οικογένειες που αποσύρουν τα παιδιά τους από τις ομάδες, παρόλο που ο «Ερασιτέχνης» κάνει προσπάθεια ώστε ακόμα και χωρίς κόστος να μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά στις ομάδες.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ της ΚΕ το ΚΚΕ τόνισε ότι ο Αθλητισμός δεν μπορεί να είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη, που έχει να κάνει και με την ψυχαγωγία, την Παιδεία και τον Πολιτισμό, επισημαίνοντας ότι μπορεί να λειτουργήσει ως ασπίδα για τη νεολαία απέναντι σε πολλούς κινδύνους. Για το λόγο αυτό, τόνισε, είναι ανάγκη και υποχρέωση και καθήκον της Πολιτείας να τον στηρίξει και με τις κατάλληλες υποδομές και με γενναία χρηματοδότηση. Υπογράμμισε, δε, ότι οι δράσεις για την ανάπτυξη του Αθλητισμού δεν μπορεί να επαφίενται γενικά στους ιδιώτες, αλλά πρέπει να αποτελούν κύρια ευθύνη του κράτους.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ, με τη δύναμη που του έχει δώσει ο λαός, παλεύει να αναδεικνύει τα προβλήματα και διεκδικεί λύσεις και κάλεσε μπροστά και στις εκλογικές μάχες που έχουμε, να ενισχυθεί το ρεύμα της διεκδίκησης, να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Παράλληλα, σημείωσε ότι το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό του σωματείου σε οποιοδήποτε ζήτημα μπορεί να βοηθήσει, να αναδείξει και να προωθήσει.

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε στους αξιόλογους χώρους και τις εγκαταστάσεις του γηπέδου, ενώ οι εκπρόσωποι του Παναιτωλικού τού χάρισαν αναμνηστικά της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της ξενάγησης πέρασε από τα γραφεία του «Ερασιτέχνη», όπου βρίσκεται κρεμασμένο ένα κάδρο με το αποχαιρετιστήριο γράμμα του Πάνου Αλεξά, ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού και ΕΛΑΣίτη, προς την οικογένειά του, πριν από την εκτέλεσή του το 1949.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ