Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΚΟΠΕΛΟΣ - ΣΚΙΑΘΟΣ
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» πάντα στο πλάι των λαϊκών διεκδικήσεων

Στη Σκιάθο
Στη Σκιάθο
Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του «Ξενία» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17/2 η εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπειρωσης» στη Σκόπελο, στην οποία μίλησαν ο Γιώργος Αναγνώστου, υποψήφιος δήμαρχος Σκοπέλου, και ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Την εκδήλωση άνοιξε, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της δράσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Μανώλης Ραμαντάνης, δημοτικός σύμβουλος.

Στην ομιλία του ο Γ. Αναγνώστου περιέγραψε το δύσκολο περιβάλλον που έχει διαμορφώσει για το νησί η υλοποίηση όλων των μνημονιακών πολιτικών, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το γεγονός του ουσιαστικού αποκλεισμού των Σκοπελιτών για μεγάλο χρονικό διάστημα από τη χερσαία Μαγνησία, καθώς χρειάζονται ακόμη και δύο διανυκτερεύσεις για να διεκπεραιώσουν μια απλή υπόθεσή τους στον Βόλο. Επίσης, υπενθύμισε τις απαράδεκτες για ασθενείς και εργαζόμενους συνθήκες λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, ενώ ανάλογη από πλευράς υποδομών είναι και η κατάσταση στο δίκτυο ύδρευσης, στην αγροτική οδοποιία, στο λιμάνι του Αγνώντα, στις σχολικές μονάδες, στα δημοτικά κτίρια.

Καλώντας τους Σκοπελίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τη συνεισφορά των πέντε κομμουνιστών δημάρχων της χώρας προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, ο Γ. Αναγνώστου τόνισε: «Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε αντεργατική πολιτική και σε κοινή πορεία με το μαζικό κίνημα, παλεύοντας μεταξύ άλλων για: Κατάργηση του αντιδραστικού πλαισίου της Τοπικής Διοίκησης. Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των πόρων για εκτέλεση έργων, μισθοδοσία υπαλλήλων, κατάργηση της ανταποδοτικότητας. Μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών και λογαριασμών ΔΕΥΑ. Ελάφρυνση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου στη βάση των αναγκών των υπηρεσιών, μονιμοποίηση συμβασιούχων. Σύγχρονη, φθηνή, δημόσια ακτοπλοϊκή συγκοινωνία. Δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες για πρόληψη, θεραπεία και μόρφωση, κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς, άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας. Επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, αυξημένο επίδομα θέρμανσης».

Κόντρα στο λαό η περιφερειακή αρχή

Στη Σκόπελο
Στη Σκόπελο
Με τη μεταφορά αισιόδοξων μηνυμάτων από όλη τη Θεσσαλία για τις εκλογές - όπως φαίνεται και από τη συμμετοχή και τη στήριξη στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από αγωνιστές που προέρχονται από άλλες πολιτικές δυνάμεις αλλά εκτιμούν τη συνέπεια του ΚΚΕ - ξεκίνησε την ομιλία του ο Τάσος Τσιαπλές.

Μιλώντας για τις παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα λαϊκά προβλήματα και τις λαϊκές διεκδικήσεις, στάθηκε ιδιαίτερα σ' αυτές που αφορούν τη Σκόπελο. Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και είτε δεν απαντήθηκαν από την περιφερειακή αρχή είτε οι απαντήσεις σ' αυτά ήταν αρνητικές, περιλαμβάνονται:

-- Η μη ολοκλήρωση των μελετών και των έργων αποκατάστασης των ζημιών στο οδικό δίκτυο Σκοπέλου - Γλώσσας από την πλημμύρα του 2015, και κυρίως των αντιπλημμυρικών σε Σκόπελο, Αγνώντα, Πάνορμο, Ελιο, όπως και του καθαρισμού ρεμάτων. Επίσης, η μη καταβολή όλου του ποσού της αποζημίωσης σε όλους τους ιδιοκτήτες σπιτιών που έπαθαν ζημιές και απογράφηκαν.

-- Η μη ένταξη σε σχετικό πρόγραμμα χρηματοδότησης όλων των τμημάτων του δικτύου ύδρευσης της Σκοπέλου, που είναι παλιό, με συχνά σπασίματα, απώλεια νερού, και ένα μέρος του αποτελείται από σωλήνες αμιάντου (Ελιος, Κλήμα), καθώς και για έργα αποκατάστασης του δικτύου αγροτικής οδοποιίας.

-- Η ανάγκη να παραχωρηθούν 2 γεωπόνοι (1 εξειδικευμένος για την ελαιοκαλλιέργεια και 1 για την κτηνοτροφία) στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σκοπέλου, ώστε να βοηθήσει τους ελαιοπαραγωγούς και κτηνοτρόφους, που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα από τις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ.

-- Η ανάγκη να διεκδικηθεί από την Περιφέρεια η στελέχωση της Δασικής Υπηρεσίας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου.

Καταλήγοντας, ο Τ. Τσιαπλές τόνισε: «Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να υπερασπιστούμε το λαό μέσα από τους καθημερινούς αγώνες, αλλά και να ηγηθούμε μιας προοπτικής ριζικών αλλαγών υπέρ του λαού. Γι' αυτό οι Σκοπελίτες και οι Σκοπελίτισες ήρθε η ώρα να αναδείξουν τη "Λαϊκή Συσπείρωση", με τον σ. Γιώργο Αναγνώστου στο τιμόνι του δήμου, πρώτη δύναμη στο νησί, δυνατή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και να δυναμώσουν το ΚΚΕ στη Βουλή και στην Ευρωβουλή. Ολοι στον αγώνα και με τη νίκη».

Στη Σκιάθο

Μέρος του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Σκιάθο παρουσιάστηκε σε εκδήλωση το Σάββατο 16/2.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Μανώλης Σιδερής, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σκιάθου, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Συμμετέχω πρώτη φορά σε ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", για να διεκδικήσω ένα καλύτερο μέλλον για την κόρη μου και την οικογένειά μου. Για να παλέψουμε και στον τόπο μας για μία καλύτερη ζωή. Μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ έμαθα να διεκδικώ και γι' αυτόν το λόγο καλώ και εσάς σήμερα να πάρετε θέση στον αγώνα δίπλα μας, να συμμετέχετε και εσείς με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

Παίρνοντας το λόγο, ο Βάιος Καρπέτας, υποψήφιος δήμαρχος Σκιάθου, αναφέρθηκε στα «έργα και τις ημέρες» της δημοτικής αρχής. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι υλοποίησαν τη φορομπηχτική πολιτική και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, «ενώ από την άλλη έκαναν τα χατίρια σε κάθε μεγαλοξενοδόχο». Στάθηκε στο πρόβλημα του νερού, λέγοντας ότι «έχουν μεταθέσει τη πρόσβασή μας σε καθαρό νερό, πόσιμο, υγιεινό, φθηνό, σε άγνωστο χρόνο! Εχουν επιτρέψει όλα αυτά τα χρόνια σε ιδιώτες να φράζουν παραλίες, να μην επιτρέπουν στον Σκιαθίτη την ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις ακτές, να μας έχουν κάνει ξένους στον τόπο μας».

Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο Τάσος Τσιαπλές, που τόνισε ότι η σημερινή περιφερειακή αρχή, που στηρίζεται από τη ΝΔ, «υπηρέτησε πιστά, σε σύμπλευση με όλες τις αστικές κυβερνήσεις και την ΕΕ, την κυρίαρχη πολιτική στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου, και την περίοδο της κρίσης του και τώρα που προσπαθεί να ανακάμψει».

Αναφερόμενος στο έργο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, υπογράμμισε: «Ημασταν πρωτοστάτες στην οργάνωση των αγώνων για τα δίκαια αιτήματα των εργατών, των μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ, των συνταξιούχων, των νέων και των γυναικών, θέτοντας αυτά τα αιτήματα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο και διεκδικώντας τη λύση τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ