Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αναθεώρηση της Ιστορίας δε θα περάσει

Ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ

Την προσπάθεια γενίκευσης της διαστρέβλωσης της ηρωικής ιστορίας του λαϊκού - απελευθερωτικού κινήματος του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ από το κράτος, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Αυτή τη φορά η προσπάθεια εκδηλώθηκε από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία στο ημερολόγιο της ηλεκτρονικής σελίδας της, προχτές Κυριακή, ανέφερε ότι «σαν σήμερα ο Αρης Βελουχιώτης με τους αντάρτες του κατέσφαξε πάνω από 1.450 άνδρες, γυναίκες, παιδιά στο Μελιγαλά Κορινθίας»!

Για την πρόκληση αυτή μια μέρα πριν ανοίξουν τα σχολεία, η ΚΟΘ του ΚΚΕ τονίζει μεταξύ άλλων:

«Η μάχη του Μελιγαλά είναι μάχη με τους ταγματασφαλίτες, γνωστούς συνεργάτες των Γερμανών που έδιναν όρκο στον Χίτλερ και αργότερα τους αξιοποίησαν οι Αγγλοι ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

Οι ταγματασφαλίτες στην Πελοπόννησο και σ' άλλα μέρη της χώρας είχαν εντολή από τους Αγγλους να ελέγξουν την Πελοπόννησο μετά την αποχώρηση των Γερμανών έως ότου φτάσουν με στρατό οι Αγγλοι και η κυβέρνηση Καΐρου. Ετσι με τη δράση τους επιδίδονταν σε εκατοντάδες εγκλήματα στη χώρα και στην Πελοπόννησο.

Οταν οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ στις 8/9/44 απελευθέρωσαν την Καλαμάτα από τους ταγματασφαλίτες, αιχμαλώτισε ένα μέρος απ' αυτούς, ενώ ένα άλλο με επικεφαλής τον κατοχικό νομάρχη Περωτή διέφυγε στον Μελιγαλά. Ακολούθησε 3ήμερη μάχη και στο τέλος οι ταγματασφαλίτες ύψωσαν λευκές σημαίες. Στη μάχη σκοτώθηκαν 200 παλικάρια του ΕΛΑΣ. Παρ' όλα αυτά ο ίδιος ο ΕΛΑΣ φύλαγε τους ταγματασφαλίτες αιχμαλώτους από την οργή του κόσμου ένεκα των εγκλημάτων τους.

Ο ίδιος ο Αρης έφτασε στο τέλος της μάχης και δεν πρόλαβε να συμμετάσχει με το Σύνταγμά του.

Αυτά τα γεγονότα για το ρόλο των Αγγλων, των κατοχικών κυβερνήσεων, των ταγμάτων ασφαλείας θέλουν να κρύψουν όσοι σήμερα και χτες στρέφονται ενάντια στο λαό.

Θέλουν να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα χτυπώντας την Ιστορία του».

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί το λαό να καταδικάσει την αναθεώρηση της Ιστορίας, να απαιτήσει τη διδαχή της αληθινής ιστορίας του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ρόλου των αστικών κομμάτων με τους εκπροσώπους τους που χαρακτηρίστηκαν ως δωσίλογοι.

Τον καλεί να μεταγγίσει την αληθινή Ιστορία στη νέα γενιά και οι νέοι να αναζητήσουν και να μελετήσουν την Ιστορία, ιδιαίτερα τη σύγχρονη. Καλεί τους εκπαιδευτικούς να εκπληρώσουν το ρόλο τους ως επιστήμονες, να διδάξουν την Ιστορία αντικειμενικά αντιστεκόμενοι στους παραχαράκτες που καταλαβαίνουν τι δύναμη κρύβει η γνώση της πραγματικής Ιστορίας.

«Κάθε εκπαιδευτικός, κάθε επιστήμονας, κάθε γονιός που γνωρίζει έχει ευθύνη απέναντι στα παιδιά και απέναντι στην προοπτική αυτής της χώρας. Πρέπει να διδάξουμε ποιοι είναι οι εχθροί και ποιοι οι φίλοι του λαού. Η αναθεώρηση της Ιστορίας δεν πρέπει να περάσει», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ