Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσκλητήριο πανελλαδικής δράσης

Κάλεσμα της ΑΣΓΜΕ, τριών Ομοσπονδιών Γονέων και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας για παραστάσεις διαμαρτυρίας στις περιφερειακές διευθύνσεις την Πέμπτη

Σε μέρα πανελλαδικής δράσης για την Παιδεία καλούν τους γονείς να μετατρέψουν την Πέμπτη 16 του Σεπτέμβρη η ΑΣΓΜΕ και τρεις Ομοσπονδίες Γονέων, για να παρθούν άμεσα μέτρα που θα ικανοποιούν πραγματικές λαϊκές ανάγκες.

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και οι Ομοσπονδίες Γονέων και Κηδεμόνων Αθήνας, Πειραιά και Ανατολικής Αττικής καλούν τους γονείς, είτε είναι άνεργοι είτε είναι εργαζόμενοι, είτε είναι μικρομεσαίοι, έμποροι αυτοαπασχολούμενοι, είτε μικρομεσαίοι αγρότες, τους εκπαιδευτικούς, σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις για μεθαύριο, Πέμπτη. Ηδη, συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για μεθαύριο στη 1 το μεσημέρι, από την Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, τοπικές Ενώσεις και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στις εξής Διευθύνσεις: Α' Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γ' Δευτεροβάθμιας Δυτικής Αθήνας, Β' και Δ' Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι φορείς του γονεϊκού κινήματος και οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ εκτιμούν ότι η φετινή σχολική χρονιά είναι η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών, με τη δραματική μείωση του εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας, τις ελάχιστες προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία, το πάγωμα της κατασκευής νέων σχολείων, τις αναδιαρθρώσεις στο περιεχόμενο του σχολείου και τον «Καλλικράτη».

«Εδώ που φτάσαμε δε μένει τίποτα άλλο από τον αγώνα. Εναν αγώνα διαρκή που να ζητάει άλλη ανάπτυξη, τέτοια που να μπορεί να καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και να διασφαλίζει: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, ενιαία 12χρονη εκπαίδευση. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια», σημειώνουν μεταξύ άλλων η ΑΣΓΜΕ και οι Ομοσπονδίες των γονιών.

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27) οι Ομοσπονδίες γονέων παραχωρούν συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν με στοιχεία τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, τις θέσεις τους και τις πρωτοβουλίες που θα πάρουν το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ