Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Να μην πληρώσουν ο λαός και οι εργαζόμενοι την κρίση

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Θανάση Παφίλη σε καφενείο της Νέας Ιωνίας
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Θανάση Παφίλη σε καφενείο της Νέας Ιωνίας
Το 1ο Λύκειο Ν. Ιωνίας επισκέφτηκαν χτες, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θανάσης Παφίλης και ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Τσουκαλάς.

Συναντήθηκαν με τους καθηγητές του σχολείου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο Αμφιθέατρο, για να τους ακούσουν.

Ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε στο νόημα της ψήφου και απευθυνόμενος στους καθηγητές είπε: «Να μας ψηφίσετε, για να τους εμποδίσουμε να εφαρμόσουν τα μέτρα που έχουν πάρει τώρα και τα νέα που θα πάρουν μετά. Εμείς, θέλουμε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο Λαϊκό Μέτωπο από εργαζόμενους, από αυτοαπασχολούμενους, συνολικά από αυτούς που προσφέρουν μισθωτή εργασία, από τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία, τις γυναίκες. Ενα ενιαίο μέτωπο, παλλαϊκό, που θα ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος για να σταματήσει την εφαρμογή των μέτρων, αλλά και να απειθαρχήσει σε αυτά. Να υπάρξει ένα λαϊκό κίνημα π.χ. στην εκπαίδευση, που να πει, γενικός ξεσηκωμός δεν εφαρμόζουμε αυτά τα μέτρα, δε θέλω αυτό το ρόλο του εκπαιδευτικού, δε θέλω να γίνει το σχολείο "σούπερ μάρκετ". Αν ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος δεν πρόκειται να περάσουν αυτά τα μέτρα, πρόσθεσε».

Ο Θ. Παφίλης επισήμανε την άμεση σχέση του «Καλλικράτη» με τις αλλαγές στην εκπαίδευση. «Το σχολείο, είπε, γίνεται μια αυτόνομη οικονομική μονάδα. Σπάει ο ενιαίος χαρακτήρας της εκπαίδευσης κι αυτό είναι εγκληματικό. Λένε, «αν δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα ένα σχολείο, αν θέλει να καλύψει τις ανάγκες του, να συνδεθεί με τις επιχειρήσεις». Αρα, βρες χορηγούς. Νοίκιασε το αμφιθέατρο π.χ. του σχολείου για να γίνει μια διάλεξη. Θα λειτουργεί πλέον το σχολείο σαν εξάρτημα της ίδιας της αγοράς, προσφέροντας κέρδη στους επιχειρηματίες. Στόχος είναι επίσης, να βγαίνει από το σχολείο φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό και οι ανάγκες του σχολείου σε καθηγητές να καλύπτονται με το λιγότερο κόστος».

Ο Π. Τσουκαλάς σημείωσε τη μεγάλη μείωση των δαπανών στην εκπαίδευση, μάλιστα στην Ν. Ιωνία, είναι πάνω από το 50%.

Στο Γαλάτσι

Την Κυριακή το μεσημέρι, ο Θ. Παφίλης μίλησε στο γεμάτο από εργαζόμενους, καφενείο «Λέσβιο», στα Καραγιαννέικα, στο Γαλάτσι. Αναφέρθηκε στη σύγκρουση δύο πολιτικών γραμμών σε αυτές τις εκλογές. «Αν είστε αγανακτισμένοι, αν θέλετε να υπάρξει και Περιφέρεια και Δήμος, που θα βάλει φραγμό σε αυτήν την πολιτική, θα οργανώσει τους αγώνες, τότε είναι μονόδρομος η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση", στους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ. Γιατί εμείς δε θα πάμε να διαχειριστούμε την αντιλαϊκή πολιτική, πάμε να συγκρουστούμε, να απειθαρχήσουμε».

Χαιρέτισε επίσης και ο υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γρ. Χαραλαμπίδης.

Στην Καλογρέζα

Το Σάββατο το μεσημέρι ο Θ. Παφίλης με τον Π. Τσουκαλά περιόδευσαν σε καταστήματα στην Καλογρέζα. Οι συζητήσεις με εμπόρους, πελάτες, περαστικούς, επικεντρώθηκαν στο πετσόκομμα μισθών, επιδομάτων, συντάξεων, αυξήσεις στον ΦΠΑ που τσάκισαν τη λαϊκή κατανάλωση, καταδίκασαν τα μικρομάγαζα στο μαρασμό, ενώ τα «λουκέτα» στέλνουν χιλιάδες επαγγελματίες στην ανεργία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των καταστηματαρχών, περίπου 10 επιχειρήσεις κάθε μήνα κλείνουν στην περιοχή, ενώ όπως υπολογίζουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας 4 ακόμα έμποροι θα κατεβάσουν οριστικά τα ρολά των καταστημάτων τους.

Στη συνέχεια, ο Θ. Παφίλης μίλησε σε καφενείο της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ