Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΕΘΥΜΝΟ
«Ούτε ευρώ για σίτιση και στέγαση»

Παράσταση διαμαρτυρίας για την αύξηση της τιμής του φαγητού στη φοιτητική λέσχη

Με σύνθημα «Δεν πληρώνουμε, δεν πειθαρχούμε. Καμία θυσία για την κρίση του καπιταλισμού. Ούτε ευρώ για σίτιση, στέγαση», φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση χτες το μεσημέρι μέσα στη λέσχη της πανεπιστημιούπολης.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την απόφαση της εταιρείας που έχει αναλάβει τη σίτιση να αυξήσει την τιμή του φαγητού στη λέσχη του Πανεπιστημίου από 0,70 σε... 2,70 ευρώ (ποσοστιαία αύξηση 386%).

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές με πανό και ντουντούκα φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα και μοιράζοντας υλικό καλούσαν τους συναδέλφους τους να καταδικάσουν αυτήν την εξέλιξη και συνολικά την πολιτική εμπορευματοποίησης της γνώσης, αλλά και της μετατροπής του Πανεπιστημίου σε ΑΕ. Μέλη του ΜΑΣ έκλεισαν τα ταμεία της Λέσχης και καταλαμβάνοντας τα μαγειρεία μοίρασαν δωρεάν φαγητό στους φοιτητές. Μάλιστα, ο διευθυντής της εταιρείας θέλησε να αντιδράσει, στρεφόμενος ενάντια σε μέλη του ΜΑΣ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι, αφού η συμβολική αυτή κίνηση αγκαλιάστηκε απ' όλους τους φοιτητές που βρίσκονταν εκεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ