Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παίζουν με τις λέξεις, κοροϊδεύουν το λαό

Οι ισχυρισμοί του πρωθυπουργού ότι «δε θα υπάρξουν νέα μέτρα», αποτελούν πρόκληση για τα λαϊκά στρώματα

Η κοροϊδία που επιχειρεί η κυβέρνηση δεν πρέπει να βρει τόπο να σταθεί
Η κοροϊδία που επιχειρεί η κυβέρνηση δεν πρέπει να βρει τόπο να σταθεί
«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, παρά μόνο αυτά που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο», υποστήριξε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τη ΔΕΘ. Ο λαός, αν δεν αντεπιτεθεί, θα στενάξει πραγματικά από τα όσα έχει σκοπό να προωθήσει η κυβέρνηση. Σ' αυτή την κατεύθυνση, ο πρωθυπουργός:

Πρώτον: Αφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων στο ασφαλιστικό. «Θα δούμε πρώτα τις αναλογιστικές μελέτες και μετά θα αποφασίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξουν νέα μέτρα στην κοινωνική ασφάλιση. Οχημα για τη νέα επέλαση είναι ο όρος τον οποίο κυβέρνηση και τρόικα συμπεριέλαβαν στο «επικαιροποιημένο» μνημόνιο, σύμφωνα με τον οποίο η αύξηση των δημόσιων δαπανών για τις συντάξεις δε θα πρέπει να υπερβαίνει το 2,5% του ΑΕΠ επιπλέον από τις σημερινές, κατά το διάστημα 2010 - 2060. Η παρακολούθηση της κρατικής χρηματοδότησης θα γίνεται βάσει αναλογιστικών μελετών της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής. Αν υπάρξει απόκλιση από το +2,5% του ΑΕΠ σε σχέση με τη σημερινή δαπάνη, τότε ο νόμος που ψηφίστηκε θα αλλάξει και θα υπάρξουν νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές, με στόχο κυρίως τις επικουρικές συντάξεις!

Δεύτερο: Ισχυρίστηκε ότι «δε θα εφαρμοστεί η εξίσωση στο πετρέλαιο θέρμανσης με την τιμή του πετρελαίου κίνησης επειδή δεν υπάρχει ο μηχανισμός». Ουσιαστικά, προσπάθησε να κρύψει ότι η κυβέρνηση ήδη επεξεργάζεται το συγκεκριμένο μέτρο που θα οδηγήσει σε διπλασιασμό της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και ότι απομένει μόνο η κατάρτιση του μηχανισμού που θα είναι έτοιμος από 1/1/2011.

Τρίτον: Προσπάθησε να κρύψει ότι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι η αύξηση του ΦΠΑ για τα είδη λαϊκής κατανάλωσης από το 11% στο 23%. Το μέτρο προβλέπεται να εφαρμοστεί από 1/1/2011 όπως έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα και έχει καταγράψει στο επικαιροποιήμενο μνημόνιο. «Οι υπηρεσιακοί παράγοντες κοιτούν με πολλή λογική προσέγγιση να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ από το 11% στο 23% και υπάρχουν διάφορα σενάρια», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει σύγχυση στα λαϊκά στρώματα με τα εναλλακτικά σενάρια να «φωτογραφίζουν» την αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αποκλείσει να υπάρξει αύξηση και στο ΦΠΑ και στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Τέταρτον: Ισχυρίστηκε ότι δε θα υπάρξει «αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα», προσπαθώντας να κρύψει ότι η απελευθέρωση του τομέα της ηλεκτρικής ενεργείας συνδέεται με την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ.

Πέμπτο: «Δεν έχω ακούσει τίποτα για νέες περικοπές μισθών στο δημόσιο, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο», είπε ο Γ. Παπανδρέου, όταν την προηγούμενη μέρα είχε εξαγγείλει «τη δημιουργία ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο» που θα οδηγήσει σε δραστική μείωση - μέσω της περικοπής των επιδομάτων - των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ