Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στα βιλαέτια

Ο λαός έχει κάθε συμφέρον να κάνει στην άκρη τα αναχώματα που θέλουν να ενσωματώσουν τη δυσαρέσκεια για την κυρίαρχη πολιτική

Ολοι εναντίον όλων έχουν στραφεί στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα που οι επικεφαλής όλων των ομάδων επιχειρούν να πείσουν ότι το σχήμα δε διασπάται! Μιλώντας χτες στον «Αθήνα 9,84», ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Αλ. Αλαβάνο για «λαϊκισμούς και αφορισμούς» και τον Φ. Κουβέλη ότι στηρίζει την κυβέρνηση.

Στο εσωτερικό του ΣΥΝ οι αντιδράσεις δεν έχουν κοπάσει απ' όσους διαφωνούν με την απόφαση υποστήριξης του Α. Μητρόπουλου ως υποψήφιου περιφερειάρχη. Μετά το «Αριστερό Ρεύμα» του Π. Λαφαζάνη και η νεολαία του κόμματος με ανακοίνωσή της διαφοροποιείται και καταγγέλλει, φωτογραφίζοντας τον Α. Μητρόπουλο, «στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν αποδεσμεύονται απ' την κυβέρνηση (...) Σε καμία περίπτωση δεν μας ενδιαφέρει και δεν μας αφορά κανένα σχέδιο που έχει ως στόχο να νουθετήσει τον πρωθυπουργό». Ο Αλ. Αλαβάνος σε συνέντευξή του στον «ΦΛΑΣ» απαξίωσε την υποψηφιότητα Μητρόπουλου, χρεώνοντάς τον αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται υπέρ του ενός ή του άλλου «στρατοπέδου». Το «Ξεκίνημα» σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «το "τραγικό" του προγράμματος του Αλέκου Αλαβάνου είναι ότι είναι το ίδιο με το πρόγραμμα του ΣΥΝ».

Αντίστοιχα, στην εφημερίδα «Δρόμος» που εκδίδουν συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ προσκείμενες στον Αλ. Αλαβάνο, δημοσιεύεται πλειάδα άρθρων εναντίον του ΣΥΝ, στον οποίο προσάπτουν «καιροσκοπική πολιτική εκλογικής αρπαχτής», επιθυμία «μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε νεροκουβαλητή ενός αόριστου και ρηχού αντιμνημονιακού λόγου και ουρά σε διάφορα πασοκογενή αναχώματα και σε σαλταδορισμούς».

Σε εξέλιξη βρίσκονται, τέλος, οι διαβουλεύσεις στη δημοτική παράταξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα για την επιλογή του υποψήφιου δημάρχου, με τις πληροφορίες να φέρουν επικρατέστερη την Ελένη Πορτάλιου.

Στο μεταξύ, με την προβιά του «ανεξάρτητου» εμφανίστηκε χτες βράδυ ο Αλ. Μητρόπουλος σε εκδήλωση, όπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής, επαινώντας την «πρωτοβουλία» των «τριών συλλογικοτήτων των μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ».

Με ανέξοδη και ρηχή «αντιμνημονιακή» φρασεολογία, ο Αλ. Μητρόπουλος επιχείρησε να συγκαλύψει τη στήριξή του στην κυβέρνηση, στην οποία προσήψε απλώς και μόνο «λάθη και παραλείψεις». Οπως διακήρυξε άλλωστε, «στόχος της Κίνησής μας δεν είναι να αμφισβητήσουμε την τυπική νομιμότητα της κυβέρνησης και να χρησιμοποιήσουμε τις εκλογές του Νοέμβρη για εφαλτήριο κυβερνητικών μεταβολών».

Ταυτιζόμενος σχεδόν με τα όσα είπε τις προάλλες και ο Αλ. Αλαβάνος, ο Αλ. Μητρόπουλος επανέλαβε τα περί «εθνικής ανεξαρτησίας», «λαϊκής υπερηφάνειας που δεν θέλει την υποταγή σε ξένα κέντρα» και «επικυρίαρχους», αλλά «θέλει η Ελλάδα να ανήκει στο λαό της όπως είχε διακηρύξει και ο αείμνηστος ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου».

Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια της Αττικής ανακοίνωσε χτες και ο αποπεμφθείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ Γ. Δημαράς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ