Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οργάνωση του αγώνα από την πρώτη μέρα

«Αυτή η χρονιά να γίνει η πιο δύσκολη για όσους μας στερούν το μέλλον και εμποδίζουν τα όνειρά μας». Η προκήρυξη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς κυκλοφορεί εδώ και μέρες σε φροντιστήρια και στέκια νεολαίας, ενώ από χτες τα μέλη της Οργάνωσης εξορμούν με αυτή και στα σχολεία καλώντας τους μαθητές να βάλουν φρένο στην αδράνεια και να οργανώσουν από την πρώτη μέρα τον αγώνα τους.

Η προκήρυξη της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Μαθητή, μαθήτρια,

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες να υποφέρουν από το μνημόνιο κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - ΔΝΤ. Σε στοιβάζουν σε 30άρια τμήματα, χωρίς καθηγητές, ζητάνε από την οικογένειά σου ένα μισθό για σχολικά είδη και αναλώσιμα. Νέα αντιλαϊκά μέτρα έρχονται... Η πλουτοκρατία θυσιάζει το λαό για τα κέρδη της.

Είναι πρόκληση για κάθε νέο και νέα να βγαίνει η υπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, του ΔΝΤ και της ΕΕ και να λέει πως η νέα σχολική χρονιά θα είναι η δυσκολότερη των τελευταίων τριάντα χρόνων. Θέλει να μας ετοιμάσει να βάλουμε κι άλλο το χέρι στην τσέπη, να μας προετοιμάσει να κάνουμε κι άλλο πίσω από τα όνειρά μας.

Δεν θα το επιτρέψουμε! Αυτή η χρονιά να γίνει η πιο δύσκολη για όσους μας στερούν το μέλλον και εμποδίζουν τα όνειρά μας!

Μην μένεις απαθής, μην είσαι αδρανής! Οταν με μανία αφαιρούν δικαιώματα, όταν καταδικάζουν τις οικογένειές μας στη φτώχεια, στην ανεργία, στην ανασφάλεια δεν υπάρχουν δικαιολογίες και περιθώρια αναμονής. Μην τους επιτρέπεις να αξιοποιούν την αδράνειά σου για να λένε ότι έχουν την έγκρισή σου στην αντιλαϊκή πολιτική τους.

Εχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Είμαστε χιλιάδες, είναι μια χούφτα!

Να μη χαθεί ούτε μια μέρα! Η ΚΝΕ σε καλεί να οργανώσεις από την πρώτη μέρα τον αγώνα σου, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, μέσα από αγωνιστικά 15μελή, μέσα από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, τη μεγαλύτερη κατάκτηση για την οργάνωση των μαθητών. Με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με όλες τις μορφές πάλης. Με "ψυχή" των αγώνων σου το Συντονιστικό, πάρε θέση στο στρατόπεδο όλων όσων υποφέρουνε, δίπλα στους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ, στους μικρούς μαγαζάτορες, στους φτωχούς αγρότες, στους φοιτητές.

Καμία θυσία - την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Διεκδικούμε:

  • Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος. Να καταργηθεί το μνημόνιο και οι νόμοι που ψηφίστηκαν που γονατίζουν τις οικογένειές μας.
  • Δεν πληρώνουμε ούτε ευρώ για όλα όσα πρέπει να μας παρέχει το κράτος δωρεάν (ξενόγλωσσα βιβλία, αναλώσιμα εργαστηρίων, θέρμανση, κ.ά.).
  • Να εξασφαλιστούν τα αναγκαία χρήματα για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε καθηγητές, βιβλία, κτίρια. Να φορολογηθούν οι εργοστασιάρχες, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές με 45% στα κέρδη τους για να συγκεντρωθούν οι αναγκαίοι πόροι για την Παιδεία.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους. Καμία κρατική ή ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στην εκπαίδευση. Να καταργηθούν τα φροντιστήρια, ελληνικά και ξενόγλωσσα.
  • Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους. Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές υψηλού επιπέδου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες μας. Οι εργαζόμενοι με τα χέρια τους και το μυαλό τους δημιουργούν τεράστιο πλούτο. Φτάνει και περισσεύει για να έχουν όλοι σταθερή δουλειά, χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας, με μισθούς που φτάνουν να καλυφθούν οι ανάγκες της οικογένειας. Να παράγονται καλύτερα προϊόντα, φθηνότερα και σε λιγότερο χρόνο. Να παρέχεται σε όλους δωρεάν Παιδεία και Υγεία. Να εξασφαλίζεται σε όλους τους νέους μέχρι τα 18 τους χρόνια η παρακολούθηση του σχολείου που μορφώνει ολόπλευρα, να έχουν όλοι εξασφαλισμένη δουλειά στο αντικείμενο που σπουδάζουν.

Για να ζήσει ο λαός και τα παιδιά του όπως τους αξίζει πρέπει να φύγει απ' τη μέση η εξουσία των μονοπωλίων. Πρέπει να γίνουν τα εργοστάσια, οι επιχειρήσεις, η γη, ιδιοκτησία των πραγματικών δημιουργών του πλούτου, των εργαζομένων και όχι ιδιοκτησία μιας χούφτας πλουτοκρατών που έχουν το "νόμιμο" δικαίωμα να κλέβουν τον ιδρώτα των ανθρώπων του μόχθου. Ετσι μόνο μπορεί η οικονομία να σχεδιαστεί κεντρικά με κριτήριο όχι το κέρδος του βιομήχανου, αλλά τις ανάγκες της κοινωνίας. Μόνο έτσι μπορούν οι εργαζόμενοι να ελέγχουν αν παράγονται όπως πρέπει τα προϊόντα που έχει ανάγκη η κοινωνία.

Αυτός είναι ο σοσιαλισμός. Η μοναδική και οριστική λύση υπέρ του λαού από το φαύλο κύκλο των κρίσεων του καπιταλισμού.

Ελα μαζί μας! Στην επαναστατική πάλη με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ!

Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση!

Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής!»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες(2011-08-28 00:00:00.0)
Να δυναμώσει η πάλη για την Παιδεία(2011-08-19 00:00:00.0)
Μαθητικός ξεσηκωμός την 1η Δεκέμβρη!(2010-11-24 00:00:00.0)
Δώσε ψήφο για την αναγέννηση του λαϊκού κινήματος(2009-10-20 00:00:00.0)
Αντιδρούν για την απαράδεκτη σχολική στέγη(2003-01-23 00:00:00.0)
Προληπτική Ιατρική για όλους τους μαθητές(1996-07-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ