Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ερίζει για την πατρότητα των βάρβαρων μέτρων

Τη στρατηγική συμπόρευση με την κυβέρνηση παραδέχεται ο Αντ. Σαμαράς, που επιμένει στις κορόνες για ψηφοθηρικούς λόγους

Η ΝΔ σιγοντάρει την αντεργατική επίθεση και διεκδικεί από το κεφάλαιο να της το αναγνωρίσει. Ο λαός πρέπει να την τιμωρήσει, όπως και το ΠΑΣΟΚ
Η ΝΔ σιγοντάρει την αντεργατική επίθεση και διεκδικεί από το κεφάλαιο να της το αναγνωρίσει. Ο λαός πρέπει να την τιμωρήσει, όπως και το ΠΑΣΟΚ
Τις προτάσεις της ΝΔ για την «ανάπτυξη» έχει υιοθετήσει και υλοποιεί η κυβέρνηση, καυχιέται ο Αντ. Σαμαράς, ομολογώντας την πλήρη σύμπλευση του κόμματός του με την αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου.

Ταυτόχρονα και προκειμένου να δικαιολογήσει τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές μπροστά στις τοπικές εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ αποκρύπτει συνειδητά ότι το σύνολο σχεδόν των φιλομονοπωλιακών μέτρων και των «διαρθρωτικών αλλαγών», που είχε προτείνει στο Ζάππειο, περιλαμβάνονται στο αντιλαϊκό μνημόνιο.

«Εχουν υιοθετήσει - στα λόγια τουλάχιστον - πολλά από τα μέτρα που εμείς προτείναμε, κυρίως μέτρα τόνωσης της αγοράς και μέτρα αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας», τονίζει ο Αντ. Σαμαράς σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», διεκδικώντας την πατρότητα αλλά και την αναγνώριση από την πλουτοκρατία, για τα συμφέροντα της οποίας βάζει πλάτη στην κυβερνητική πολιτική.

Μετά από αυτό, η «μομφή» προς την κυβέρνηση είναι ότι «δεν ξέρουν πώς να τα κάνουν και μένουν σκέτες διακηρύξεις» (!), με σαφή στόχο να προκαλέσει την επιτάχυνση του αντιλαϊκού κυβερνητικού έργου.

Απροσχημάτιστος και κυνικός είναι και ο τρόπος που ο Αντ. Σαμαράς προβάλλει την εκλογική τακτική του κόμματός του. Ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχεται ότι στόχος, «ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είναι να εκτονώσει και εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στις κάλπες ώστε να μην ξεσπάσει αργότερα με ανεξέλεγκτο τρόπο!

«Η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση απελπισίας. Η οργή συσσωρεύεται συνεχώς. Κι εμείς, ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουμε ένα καθήκον: Να δώσουμε πολιτική διέξοδο σε αυτή τη συσσωρευμένη πίεση», υπογραμμίζει, επισείοντας μάλιστα τον κίνδυνο για ανεξέλεγκτες από το σύστημα κινητοποιήσεις.

«Ο στόχος μας, λοιπόν, στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι να φτάσει το μήνυμα της ελπίδας σε όλο τον ελληνικό λαό και να δοθεί η ευκαιρία στο εκλογικό σώμα να αντιδράσει πολιτικά. Γιατί αν δεν αντιδράσει πολιτικά σήμερα, υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει η λαϊκή οργή αργότερα», υποστηρίζει.

Το σκοπό αυτό υπηρετούν τα άσφαιρα πυρά κατά της κυβέρνησης και οι δημαγωγικές κορόνες για το μνημόνιο. Μια τέτοια εκτόξευσε μετά την επίσκεψη που έκανε χτες στο 28ο Γυμνάσιο στο Παγκράτι με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:

«Μετά τον χαμηλόμισθο και τον χαμηλοσυνταξιούχο, η Παιδεία και η Υγεία είναι δυστυχώς τα μεγάλα θύματα της κυβέρνησης του μνημονίου», ήταν η χαρακτηριστική φράση του εκπροσώπου ενός κόμματος που από τη θέση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης είχε και έχει καθοριστική συμβολή στην καταβαράθρωση των όρων ζωής της λαϊκής οικογένειας.

Παραδέχονται τη συνενοχή στο έγκλημα

Την παραδοχή ότι πολλά από τα αναπτυξιακά μέτρα που παρουσίασε ο Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ «τα έχουμε ήδη παρουσιάσει στην πρόταση της 7ης Ιουλίου», έκαναν με τη σειρά τους τα αρμόδια στελέχη της ΝΔ που σχολίασαν χτες τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ.

Οι Π. Παναγιωτόπουλος, Χρ. Σταϊκούρας και Ν. Μηταράκης χαιρέτισαν την εξαγγελία του πρωθυπουργού να μειώσει τη φορολογία των κερδών των επιχειρήσεων στο 20% (από 24%) το 2011, πλειοδοτώντας ταυτόχρονα για ακόμα πιο γενναίες μειώσεις των φορολογικών συντελεστών. «Το ρυθμιστικό και φορολογικό καθεστώς στην Ελλάδα, παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, παραμένει μη ανταγωνιστικό σε σχέση με γειτονικές χώρες, με αποτέλεσμα να μην προσελκύουμε επενδύσεις στην Ελλάδα», διαπίστωσαν, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει υπόψη της τα συμφέροντα του «επενδυτή»...

Στο πλαίσιο αυτό επικρότησαν επίσης το σχέδιο για επιτάχυνση των «μεγάλων επενδύσεων», εκφράζοντας μάλιστα την ανησυχία μήπως δημιουργηθεί με τις συναρμοδιότητες πολλών υπουργείων «ένα λιγότερο ευέλικτο περιβάλλον από αυτό που είχαμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ