Τρίτη 19 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνελήφθη ο υπόδικος χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης

Προθεσμία για αύριο, Τετάρτη, ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή ο χρυσαυγίτης βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης, που σύμφωνα με τον δικηγόρο του θα αρνηθεί τις κατηγορίες. Μάλιστα, όπως είπε, δεν αποδέχεται την κατηγορία των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, αλλά παραδέχεται πως επρόκειτο για «ατυχή επιλογή εκφράσεων», οι οποίες ενσωματώθηκαν στο λόγο του σε μια στιγμή «έξαρσης του θυμικού»...

Στο μεταξύ, με άλλη δήλωσή του χτες ο ναζιστής δηλώνει «τον απόλυτο σεβασμό μου στο Σύνταγμα, το δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του», επαναλαμβάνει τα περί ατυχών εκφράσεων «που οφείλονται στη θυμική έξαρση», λέει ότι «η σχετική άκομψη (sic!) φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», καθώς και ότι «η κατηγορία που αντιμετωπίζω είναι τελείως ασύμβατη και αναντίστοιχη με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις μου»!

Ο υπόδικος χρυσαυγίτης, που διέφευγε από την περασμένη Παρασκευή, εντοπίστηκε χτες το πρωί, ύστερα από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στην περιοχή της Πεντέλης. Σε βάρος του είχε εκδοθεί σχετικό ένταλμα σύλληψης για το παραπάνω κακούργημα.

Θυμίζουμε ότι ο φασίστας βουλευτής, διαβάζοντας την ομιλία του την Παρασκευή στη Βουλή, όπου συζητιόταν η πρόταση μομφής της ΝΔ προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης τον χειροκροτούσε... Στη συνέχεια, βγαίνοντας έξω από τη Βουλή μαζί με άλλους χρυσαυγίτες βουλευτές, ο Κασιδιάρης επιδοκίμασε τις δηλώσεις του.

Οταν όμως κινήθηκε από τον Αρειο Πάγο η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας και της δημόσιας επιδοκιμασίας της, ο αρχηγός της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, Ν. Μιχαλολιάκος, δήλωσε ότι τον αποβάλλει από την κοινοβουλευτική ομάδα, αναφέροντας ότι όσα είπε «είναι εκτός γραμμής».

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής και υπόδικος στη δίκη για τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση διέφυγε την Παρασκευή και σύμφωνα με την Αστυνομία καταδιώχθηκε στην Εθνική οδό, με κατεύθυνση την Αιτωλοακαρνανία.

Καταγγελίες του προέδρου της Βουλής

Στο μεταξύ, για «οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στη Βουλή», με την άμεση εμπλοκή των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, βουλευτών και στελεχών της, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο το βράδυ έξω από τη Βουλή, όπου για περισσότερο από τρεις ώρες ακροδεξιοί επιτίθονταν με καδρόνια, πέτρες και σπασμένα μάρμαρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές, στο σχέδιο αυτό για πρόκληση επεισοδίων καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου εντάσσονται τα όσα είπε ο Κ. Μπαρμπαρούσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2019-07-02 00:00:00.0)
Ναζιστικά γαβγίσματα(2018-06-23 00:00:00.0)
Δεν φτάνει μόνο η καταδίκη της...(2018-06-16 00:00:00.0)
Νέο επεισόδιο από τα φασιστοειδή στη Βουλή(2018-03-23 00:00:00.0)
Συνεχίστηκαν οι καταθέσεις(2017-04-13 00:00:00.0)
Κατ' οίκον περιορισμός στην Ελ. Ζαρούλια(2014-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ