Τρίτη 19 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΤΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός με την πάλη του μπορεί να επιβάλει το δίκιο του

Από τη συγκέντρωση στο Ηράκλειο
Από τη συγκέντρωση στο Ηράκλειο
Με συγκεντρώσεις, συσκέψεις, εξορμήσεις και περιοδείες σε τόπους δουλειάς και συνοικίες, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ξεδιπλώνουν την παρέμβασή τους, συζητώντας με το λαό για τις εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 16/6, σε συγκέντρωση της ΤΕ Ηρακλείου Κρήτης, μίλησε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε πολυπληθής αντιπροσωπεία των Πακιστανών εργατών γης στο νομό Ηρακλείου και αντιπροσωπεία της αλβανικής κοινότητας Ηρακλείου, ενώ και οι δύο αντιπροσωπείες απηύθυναν χαιρετισμό.

Ο εκπρόσωπος των Πακιστανών εργατών γης σημείωσε στο χαιρετισμό του: «Οι Ελληνες και οι πρόσφυγες - μετανάστες εργάτες έχουμε κοινό εχθρό: Το σύστημα που γεννά πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά. Ξέρουμε πως μπορούμε να εμπιστευτούμε το ΚΚΕ, το κόμμα των εργατών. Ξέρουμε ότι το ΚΚΕ θα είναι δίπλα μας στον αγώνα για τα προβλήματά μας. Θα είμαστε κι εμείς δίπλα σας στην οργάνωση της κοινής πάλης Ελλήνων και μεταναστών εργατών ενάντια στον πόλεμο, στη φτώχεια και την εκμετάλλευση».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Μπαλαμπάνης, μέλος του ΔΣ της αλβανικής κοινότητας Ηρακλείου, ανέφερε: «Οι λαοί της Ελλάδας και της Αλβανίας γειτονεύουν για εκατοντάδες χρόνια. Ενα παραπάνω σήμερα, που συνυπάρχουμε στο ίδιο καμίνι, εκεί που ο κοινός εχθρός εκμεταλλεύεται όλους τους εργάτες ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκεία, χρώμα. Εκεί πραγματικά ως εργάτες καταλαβαίνουμε πως δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Η καλύτερη απάντηση σε όλους όσοι σπέρνουν τον εθνικισμό και το ρατσισμό είναι η οργάνωση των εργατών, κάνοντας πράξη το σύνθημα "Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε"».

Ο Θ. Χιώνης, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, κάλεσε σε ενίσχυση της πάλης απέναντι σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Τίποτε δεν πρόκειται να χαριστεί στο λαό, ακόμη και στις συνθήκες μιας κάποιας καπιταλιστικής ανάκαμψης. Ο λαός με την πάλη, με τη δύναμη του δίκιου και της οργάνωσης, θα τα επιβάλει. Με δυνατό εργατικό κίνημα. Με Κοινωνική Συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια, στην εξουσία τους. Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή». Απευθυνόμενος στους μετανάστες εργάτες, κάλεσε σε κοινό αγώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. «Μεταξύ μας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Μας ενώνει το δικαίωμα να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή, σε μια νέα κοινωνία, και στην Ελλάδα και στις πατρίδες σας, στέλνοντας στον αγύριστο το σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τον καπιταλισμό», σημείωσε.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με λαϊκό γλέντι με τους Λιάτη Χρήστο, Κλαΐνο Λιάκο, Ζαχαριουδάκη Δημήτρη και Melza Burcu Ince, ενώ ενδιάμεσα οι Πακιστανοί εργάτες παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από τη χώρα τους.

Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις

Συνεχίζεται τις επόμενες μέρες η πολιτική δράση των Οργανώσεων του ΚΚΕ, που περιλαμβάνει:

Αύριο Τετάρτη:

-- Στις 7 μ.μ., η ΤΟ ΕΒΕ Αττικής καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος, 2ος όροφος), με θέμα «Ο μύθος για "δίκαιη" ανάπτυξη, "καθαρή" έξοδο από τα μνημόνια και η γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας. Οι εξελίξεις και η πρόταση του ΚΚΕ για την οργάνωση της πάλης και την Κοινωνική Συμμαχία». Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Με το ίδιο θέμα διοργανώνει εκδήλωση η ΚΟ ΕΒΕ Πειραιά, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου - Δραπετσώνας (κτίριο δημαρχείου Κερατσινίου, Ελ. Βενιζέλου 100, Κερατσίνι - 1ος όροφος). Θα μιλήσει ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης πραγματοποιούνται οι παρακάτω συγκεντρώσεις, με θέμα «Δυνατό εργατικό κίνημα - κοινωνική συμμαχία. Συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή. Αυτή είναι η "καθαρή" διέξοδος για το λαό»:

Αύριο Τετάρτη:

-- Στις 7.30 μ.μ., σε συγκέντρωση της ΚΟ Αγίας Τριάδας Νίκαιας Πειραιά στο προαύλιο της Αγ. Τριάδας, θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κέντρου Πειραιά καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Νίκαιας. Θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στο Κερατσίνι(2023-05-10 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η δραστηριότητα για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές(2019-01-23 00:00:00.0)
Για τις εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ(2018-06-20 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση από τις ΚΟ του ΚΚΕ(2018-02-10 00:00:00.0)
Ομιλίες του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ(2014-05-08 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ(2008-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ