Τρίτη 19 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Τιμάμε την Ιστορία μας, περνάμε στην αντεπίθεση

Επιτυχημένες εκδηλώσεις σε Περιστέρι και Πρέβεζα

Μεγάλη εκδήλωση για τα 100χρονα του ΚΚΕ πραγματοποίησε το περασμένη Σάββατο η ΤΟ Περιστερίου Αττικής του Κόμματος, με ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Παρά τη δυσκολία με τον καιρό, την καταρρακτώδη βροχή και την έκτακτη αλλαγή του χώρου, η ΚΟ με μαχητικότητα πήρε μέτρα πλατιάς ενημέρωσης για να στεφθεί με επιτυχία η εκδήλωση. Από το πρωί του Σαββάτου βγήκαν ντουντούκες και έγινε ειδοποίηση, κάτι που βοήθησε στη μαζική συμμετοχή το βράδυ της εκδήλωσης.

Από νωρίς, στις 7 μ.μ. είχε δοθεί το ραντεβού στις δυνάμεις της ΚΝΕ και στα μικρότερα παιδιά για την ξενάγηση στην έκθεση. Ανταποκρινόμενοι στην έκθεση, ξεναγήθηκαν στα πολύτιμα ντοκουμέντα, μαθαίνοντας πλευρές της Ιστορίας του Κόμματος που τους ήταν άγνωστες, ιδιαίτερα για τις πιο μικρές ηλικίες, Δημοτικού και Γυμνασίου.

Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον των συγκεντρωμένων για την έκδοση της ΚΟ για το ανθρακωρυχείο Περιστερίου και τη δράση του Κόμματος, που διακινούνταν στην εκδήλωση.

Ακολούθησε συναυλία με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη», που ήταν αφιερωμένη στα 100χρονα του Κόμματος και αναδείκνυε σημαντικούς σταθμούς της συγκλονιστικής Ιστορίας του.

Τέλος, προς τιμήν των 100χρονων, η ΚΟ, τα μέλη και οι οπαδοί του Κόμματος έδωσαν και δίνουν κόκκινα μεροκάματα και εισφορές, που θα δημοσιευτούν στον «Ριζοσπάστη» τις επόμενες μέρες.

Ο Κ. Παρασκευάς μίλησε στο Περιστέρι
Ο Κ. Παρασκευάς μίλησε στο Περιστέρι
Από το βήμα της εκδήλωσης, ο Κ. Παρασκευάς απηύθυνε κάλεσμα στους συγκεντρωμένους για συστράτευση με το Κόμμα: «Τώρα, όλοι και όλες πάρτε τη θέση σας δίπλα στους κομμουνιστές στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και στις σχολές. Συμπορευτείτε με το ΚΚΕ, για να περάσουμε στην επίθεση και πάλι. Δυναμώστε το ΚΚΕ παντού και στα σωματεία, στους συλλόγους και στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, και στις βουλευτικές και στις ευρωεκλογές και στις τοπικές εκλογές. Ακόμα και αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, συμφωνείτε όμως ότι τα παιδιά μας πρέπει να ζήσουν καλύτερα από μας. Θέλετε τα παιδιά σας να ζήσουν σε μια κοινωνία χωρίς ανεργία, φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους.

Γιατί το σύγχρονο, το νέο δεν είναι ο καπιταλισμός, ο ιμπεριαλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, που παραμένει το πιο νέο κόμμα. Τιμάμε τους αγωνιστές που έπεσαν, που έδωσαν όλη τη ζωή τους για τα μεγάλα ιδανικά της απελευθέρωσης της εργατικής τάξης απ' το καθεστώς της μισθωτής σκλαβιάς».

Πρέβεζα: Στο επίκεντρο η συμβολή του ΚΚΕ στην πάλη της νεολαίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και από την ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ, το Σάββατο 16/6, στην πλατεία Ανδρούτσου, η εκδήλωση για τα 100χρονα του Κόμματος με θέμα «Η συμβολή του ΚΚΕ στην πάλη της νεολαίας για τα δικαιώματά της στην εργασία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό».

Η εκδήλωση άνοιξε με μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα με τη συμμετοχή μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Με εκτενείς αναφορές στη δράση της ΟΚΝΕ, της ΕΠΟΝ, της ΚΝΕ, αλλά και της ΜΟΔΝΕ κ.λπ. στην Πρέβεζα. Αναδείχθηκε η αποφασιστική συμβολή του Κόμματος στο κίνημα της νεολαίας σε αυτά τα 100 χρόνια, δίπλα στους αγώνες της εργατικής τάξης.

Ο Ν. Σοφιανός στην Πρέβεζα
Ο Ν. Σοφιανός στην Πρέβεζα
Στη συνέχεια, την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στη διαχρονική συμβολή του ΚΚΕ στους αγώνες του λαού μας και ειδικά της νεολαίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αναδεικνύοντας την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση έκλεισε με βιντεοπροβολή από τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (τα τελευταία 20 χρόνια) στην Πρέβεζα για τη ζωή και τα δικαιώματα της νεολαίας.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ