Τρίτη 19 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Παρασκευή 29 Ιούνη ξεκινάει το Διήμερο Ελλήνων και Μεταναστών
  • Στο πάρκο ΦΙΞ οι εκδηλώσεις
  • Το Σάββατο 30/6 θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιούνη πραγματοποιείται και φέτος από την ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ το Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο Ελλήνων και Μεταναστών Εργατών.

Οι εκδηλώσεις, που φιλοξενούνται για 18η συνεχή χρονιά στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια (Πατησίων 307), ξεκινούν και τις δύο μέρες στις 8 μ.μ.

Το Σάββατο 30 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ., σε πολιτική συγκέντρωση θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εργατικό Φεστιβάλ στα Οινόφυτα

Την Κυριακή 24 Ιούνη στο Ανοιχτό Θέατρο θα μιλήσει ο Μανώλης Καραντούσας

Με σύνθημα «Ελληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι! Ενάντια στον καπιταλισμό που γεννά φτώχεια - μετανάστευση, πολέμους - προσφυγιά, για την εξουσία των εργατών, το σοσιαλισμό!» διοργανώνεται την Κυριακή 24 Ιούνη, στα Οινόφυτα το Εργατικό Φεστιβάλ από την τοπική Οργάνωση του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα του Εργατικού Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στο Ανοιχτό Θέατρο Οινοφύτων, έχει ως εξής:

-- 8 μ.μ.: Τραγούδια της δουλειάς απ' όλο τον κόσμο από τους Worksongs Project.

-- 9 μ.μ.: Προβολή βίντεο.

-- 9.15 μ.μ.: Ομιλία από τον Μανώλη Καραντούσα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- 10 μ.μ.: Μουσική και χορευτικά από Ελλάδα, Ινδία, Πακιστάν.

-- 10.45 μ.μ. Λαϊκό γλέντι.

Στο χώρο θα λειτουργούν:

Εκθεση φωτογραφίας για τον πόλεμο, τη μετανάστευση και την προσφυγιά, βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή», μπαρ με ελληνική και διεθνή κουζίνα και Παιδότοπος.

Καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες

Συνεχίζονται όλη τη βδομάδα οι εξορμήσεις, οι περιοδείες και οι συσκέψεις με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων (20 Ιούνη). Πιο συγκεκριμένα:

Στην Αττική

Αύριο Τετάρτη:

-- Στις 9 π.μ., τον προσφυγικό καταυλισμό στο Σχιστό θα επισκεφτεί η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

-- Εξόρμηση στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μαλακάσα.

-- Στις 7 μ.μ., σύσκεψη με κοινότητες και συλλόγους μεταναστών, στο Στέκι Νεολαίας και Εργαζομένων στα Πατήσια (Πατησίων 252).

Την Παρασκευή 22 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στον προσφυγικό καταυλισμό του Σκαραμαγκά.

Στη Μακεδονία

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί:

Σήμερα Τρίτη, στις 9 π.μ., τη Δομή στα Διαβατά.

Αύριο Τετάρτη, στις 9 π.μ., τη Δομή στη Νέα Καβάλα.

Την Πέμπτη 21/6, στις 10 π.μ. τη Δομή στην Καβάλα και στις 12 μ. τη Δομή στη Δράμα.

Ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί:

Σήμερα Τρίτη, στις 9 π.μ., τη Δομή στα Λαγκαδίκια.

Αύριο Τετάρτη, στις 10 π.μ., τη Δομή στις Σέρρες.

Την Πέμπτη 21/6, στις 10 π.μ., τη Δομή στην Κατερίνη.

Ο Σάκης Βαρδαλής, βουλευτής του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί την Πέμπτη 21/6, στις 10 π.μ. τη Δομή στην Αλεξάνδρεια και στις 12 μ. τη Δομή στη Βέροια.

Διαβάστε σήμερα στο 4σέλιδο «Κομματική Ζωή & Δράση»

-- Ρεπορτάζ από εξορμήσεις - συζητήσεις με πρόσφυγες στο κέντρο της Αθήνας.

-- Ο χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, σε εκδήλωση στην Παύλιανη, στο πλαίσιο του 4ου Ιστορικού Διημέρου της ΟΠ Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ. Ρεπορτάζ από το Διήμερο.

-- Συνεχίζεται η πλούσια δράση των ΚΟ του ΚΚΕ για τα 100χρονα του Κόμματος.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάλεσμα κοινής πάλης σε Ελληνες και μετανάστες εργάτες

Εξορμήσεις στο κέντρο της Αθήνας ενόψει του Πολιτικού - Πολιτιστικού Διημέρου στο ΦΙΞ και της Παγκόσμιας Μέρας Προσφύγων

Εξόρμηση σε σημεία του κέντρου της Αθήνας, όπου μετανάστες και πρόσφυγες περιπλανώνται από ΜΚΟ σε ΜΚΟ για αναζήτηση φαγητού, νομικής στήριξης, ειδών πρώτης ανάγκης για παιδιά, ιατρικής περίθαλψης και κάθε είδους υπηρεσίας, πραγματοποίησε χτες Δευτέρα κλιμάκιο της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Τα μέλη του ΚΚΕ συζήτησαν με τους ξεριζωμένους την οδυνηρή για αυτούς καθημερινότητά, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του Κόμματος και καλώντας τους να αγωνιστούν μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα για καλύτερες συνθήκες ζωής, για να απεγκλωβιστούν από την Ελλάδα και να ταξιδέψουν εκεί που επιθυμούν.

Στους πρόσφυγες μοιράστηκε μεταφρασμένη η ανακοίνωση της ΚΟ Αττικής, με το κάλεσμα για το Πολιτιστικό - Πολιτικό Διήμερο Ελλήνων και μεταναστών, που θα γίνει στις 29-30 Ιούνη στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια.

Η εξόρμηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εξορμήσεων, περιοδειών και άλλων παρεμβάσεων του Κόμματος σε χώρους δουλειάς και στέκια που συγκεντρώνουν μετανάστες και πρόσφυγες, με αφορμή την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την 20ή Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων.

Αδιάψευστοι μάρτυρες της αντιμεταναστευτικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ

Στην οδό Καποδιστρίου, έξω από τα γραφεία ΜΚΟ, τρεις Κούρδοι από το Ιράκ βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και μερικούς μήνες. «Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού. Είμαστε άστεγοι», λένε στα μέλη του Κόμματος και παραπονιούνται για την περιπλάνησή τους αναμένοντας το αποτέλεσμα της αίτησης ασύλου. Στη συζήτηση, τα μέλη του ΚΚΕ τούς εξηγούν πως χρειάζεται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να αγωνιστούν ενάντια σε αυτούς που βομβαρδίζουν τις χώρες τους και τους εκμεταλλεύονται με τον πιο στυγνό τρόπο, προκαλώντας φτώχεια και εξαθλίωση, όπως κάνουν και σε συνθήκες «ειρήνης» στους Ελληνες συναδέλφους τους. Να παλέψουν για τα δικαιώματά τους και να μην περιμένουν λύσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, διότι αυτή είναι υπεύθυνη μαζί με την ΕΕ για αυτήν την κατάσταση.


Η Γουέντι είναι έγκυος. Ηρθε στη χώρα μας πριν από μερικά χρόνια από τη Νιγηρία. «Ο βασικός λόγος που φεύγουμε από τον τόπο μας είναι η φτώχεια. Η ανεργία είναι το βασικό μας πρόβλημα. Περνάμε κάθε πρωί από διάφορες ΜΚΟ και μαζεύουμε πράγματα που χρειαζόμαστε για τα παιδιά μας. Γάλατα, πάνες, φάρμακα κ.ά. Χρειάζεται να μάθουμε Ελληνικά, όμως δεν υπάρχει βοήθεια σε αυτό».

Η Πρέσιους είναι και αυτή από τη Νιγηρία και συζητώντας τα προβλήματά της συμφωνεί: «Αυτοί που μας διώχνουν από τις χώρες μας, κόβουν εδώ στους εργαζόμενους τα μεροκάματα».

Δυο γυναίκες από την Γκάνα επεσήμαναν το σοβαρό πρόβλημα με τα παιδιά τους γιατί δεν μπορούν να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα. Πέρσι τα παιδιά πήγαν σε κάποια τάξη υποδοχής, αλλά από εκεί δεν παίρνουν κάποια πιστοποίηση. «Είναι, ουσιαστικά, ταχύρρυθμα μαθήματα Ελληνικών, κι έτσι τα παιδιά παρακολουθούν την επόμενη χρονιά την ίδια τάξη», όπως λένε. «Δεν προβιβάζονται στην επόμενη τάξη».

Παράλληλα, ο Οσμάν από τη Μαυριτανία και η φίλη του από το Κονγκό τόνισαν πως είναι δύσκολο να βρουν δουλειά. Ο Οσμάν μένει σε ξενοδοχείο και πληρώνει πέντε ευρώ τη μέρα, με άλλους 4-5. «Εκεί δεν μπορούμε να κοιμηθούμε γιατί δεν είσαι ασφαλής το βράδυ. Πρέπει να φυλάς τα πράγματά σου. Κάθε μέρα κοιμούνται άλλοι στο δωμάτιο. Εδώ ερχόμαστε για μπάνιο, να φάμε κάτι, να πλύνουμε τα ρούχα μας. Δεν μπορώ να βρω εύκολα δουλειά γιατί δεν ξέρω καλά Ελληνικά. Προσπάθησα να κάνω μαθήματα, αλλά με τις συνθήκες που ζω, κοιμάμαι ελάχιστα και δεν μπορούσα να τα παρακολουθήσω».

Στη Σόλωνος ο Μπερζά περιμένει και αυτός έξω από τα γραφεία κάποιας ΜΚΟ. Είναι Κούρδος από το Ιράκ. «Εχω έρθει από το 2015. Ημουν διωκόμενος στο Κουρδιστάν. Εχω πάει φυλακή. Είμαι θύμα βασανιστηρίων. Εχω καεί». Ομως, όπως θα πει στα μέλη του ΚΚΕ, έχει πρόβλημα με το άσυλό του. Ψάχνει να βρει δικηγόρο, αφού το αίτημά του δεν έχει εγκριθεί. Παίρνει μόνο μικρές παρατάσεις παραμονής. Τον κόβουν γιατί μπορεί να είναι από το Ιράκ αλλά δεν προέρχεται από «εμπόλεμη ζώνη» της χώρας αυτής. Του ζητάνε να αποδείξει αυτά που ισχυρίζεται. Πρέπει να έχει στοιχεία από εκεί για να τεκμηριώσει αυτά που λέει, ότι έχει όντως μπει φυλακή, αλλά αυτό είναι από δύσκολο έως αδύνατο.

Εξω από την εγκατάσταση άλλης ΜΚΟ στην Αθηνάς, περιμένοντας γιατρό, ο Μπεράν από το Αφρίν της Συρίας τονίζει πως «η κατάσταση είναι χάλια. Μένουμε με την οικογένεια σε ένα σχολείο. Κάθε οικογένεια έχει ένα δωμάτιο. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο...». Βλέποντας την προκήρυξη για το κάλεσμα στο διήμερο, ρωτά για το περιεχόμενό του. Ακούει με ενδιαφέρον τις θέσεις του ΚΚΕ, ότι το Κόμμα αγωνίζεται για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις αιτίες του, για να μην σκοτωθούν οι εργάτες για τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Οτι ο εχθρός των εργατών και σε συνθήκες «ειρήνης» και σε συνθήκες πολέμου είναι ο ίδιος, τα αφεντικά. Στο τέλος, ζητά προκηρύξεις για το διήμερο, για να τις μοιράσει σε άλλους πρόσφυγες.

Στον Γοργοπόταμο και στο μνημείο στην Παύλιανη

Στον Γοργοπόταμο
Στον Γοργοπόταμο
Με επίσκεψη στον Γοργοπόταμο, όπου και έγινε η παρουσίαση της επιχείρησης και της σημασίας της ανατίναξης της γέφυράς του κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, άρχισαν το πρωί του Σαββάτου οι δραστηριότητες του Ιστορικού Διημέρου. Για τη σημασία της ανατίναξης της γέφυρας μίλησε ο Δημήτρης Κατσαρός, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ, ενώ το χρονικό της μάχης παρουσίασε ο Δημήτρης Στεφανής, επίσης μέλος του ΓΠ της Οργάνωσης.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με επίσκεψη στο μνημείο για τη μάχη του ΕΛΑΣ στην Παύλιανη, όπου μίλησε η Δήμητρα Τούντα, μέλος του ΤΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ, η οποία χαρακτήρισε τη μάχη της Παύλιανης «μία από τις πιο κορυφαίες αναμετρήσεις του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ της Ρούμελης με τους Ιταλούς φασίστες».


Στο μνημείο στην Παύλιανη
Στο μνημείο στην Παύλιανη
Στο μνημείο της Καλοσκοπής και στα περάσματα του ΔΣΕ

Το πρωί της Κυριακής οι συμμετέχοντες στο Ιστορικό Διήμερο επισκέφτηκαν το μνημείο για τη μάχη του ΕΛΑΣ στην Καλοσκοπή, όπου για τη σημασία της μάχης που δόθηκε τον Γενάρη του 1944 ενάντια σε ισχυρές δυνάμεις των Γερμανών μίλησε η Δήμητρα Γερακούδη, μέλος του ΤΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ. Ακολούθησε πεζοπορία στα περάσματα του ΔΣΕ στην περιοχή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να μεγαλώσουν οι νεανικές δυνάμεις που δεν συμβιβάζονται με το παρόν και το μέλλον που θέλουν οι εκμεταλλευτές

Ο χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εκδήλωση στην Παύλιανη

Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου 16/6, στην πλατεία της Παύλιανης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε:

«Χαιρετίζουμε όλους εσάς τους νέους και τις νέες της ΚΝΕ, από όλες τις πόλεις της Στερεάς, που για τέταρτη χρονιά συνεχίζετε την προσπάθεια να γνωρίσετε την Ιστορία του Κόμματός μας εδώ στην ανταρτομάνα Ρούμελη.

Χαιρετίζουμε όλους εσάς που περπατάτε στα αγωνιστικά μονοπάτια των ηρώων του λαού μας, του ΚΚΕ.

Τιμάμε τους ήρωες του Κόμματος και της επαναστατικής πάλης

Από τα χρόνια της Αντίστασης και της Ελεύθερης Ελλάδας, του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, τα ηρωικά χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και του Αρχηγείου Ρούμελης με ηγέτες τον καπετάν Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου) και τον καπετάν Γιώτη (Χαρίλαο Φλωράκη).

Εδώ, στην Παύλιανη, στην καρδιά της Ρούμελης, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ τιμάμε τους ήρωες του Κόμματος και της επαναστατικής πάλης.

Τον τιμημένο αντιστράτηγο του ΔΣΕ, καπετάν Διαμαντή, από τη Λιλαία Παρνασσίδας, τον ηρωικό αρχηγό του ΕΛΑΣ, Αρη Βελουχιώτη, από τη Λαμία, τον αρχισυντάκτη του "Ριζοσπάστη" Τάκη Φίτσιο από την Υπάτη που εκτελέστηκε, τιμάμε τον Καλία και τους 33 ΕΛΑΣίτες που σκοτώθηκαν σε ενέδρα εδώ στην Αγ. Τριάδα, μεταξύ των οποίων και Παυλιανίτες αντάρτες, και τόσους άλλους χιλιάδες Ρουμελιώτες κομμουνιστές που έπεσαν στα πεδία των ένδοξων μαχών, εκτελέστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, έφυγαν από τη ζωή μετά από τόσες κακουχίες και βάσανα.


Τιμάμε τους ζώντες "ορθοστατούντες και ορθοβαδίζοντες", που πορεύονται για δεκαετίες μέσα στους αγώνες του λαού μας, για τα καθημερινά προβλήματα του λαού μας, για το ανοιχτό μέλλον, για το νέο προοδευτικό μέλλον της ανθρωπότητας, τον σοσιαλισμό και παλεύουν πλάι στο ΚΚΕ, πλάι στην ΚΝΕ ή μέσα από τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Τιμάμε τους λαϊκούς αγώνες στα μέρη που ο Αρης Βελουχιώτης και λίγοι ακόμα πρωτοπόροι κομμουνιστές δημιούργησαν την πρώτη ένοπλη αντάρτικη ομάδα και μέσα από την άοκνη και πεισματική προσπάθεια έδωσαν ελπίδα και θάρρος στο λαό για να παλέψει οργανωμένα και αποφασιστικά τους ξένους και ντόπιους κατακτητές την περίοδο 1940-1949.

Τιμάμε τους αγώνες του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ στα ιστορικά μέρη που ο λαός έδωσε αποφασιστικές μάχες, όπως είναι ο Γοργοπόταμος, όπου ο ΕΛΑΣ με τον πρωτοκαπετάνιο Αρη Βελουχιώτη σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος της επιχείρησης και καταξιώθηκε στις συνειδήσεις του ελληνικού λαού.

Νιώθουμε περήφανοι για την τιμημένη 100χρονη Ιστορία του Κόμματός μας.

Από το 1918 ήταν συνεχής πάλη και αγώνας για να φέρει την εργατική τάξη στο προσκήνιο της Ιστορίας, συνεχής δράση για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, για την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας του μέλλοντος, της κομμουνιστικής.

Δεν αποτελεί λύση προς όφελος των λαών η συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ

Από το λαϊκό γλέντι το βράδυ του Σαββάτου
Από το λαϊκό γλέντι το βράδυ του Σαββάτου
Ολη η συζήτηση, η αντιπαράθεση που έχει φουντώσει τις τελευταίες μέρες με αφορμή τη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ, δεν θέλουμε να αφήσει στο απυρόβλητο το νέο πακέτο σκληρών μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση προχτές, το οποίο με δύο λόγια προβλέπει νέα ληστεία στο λαϊκό εισόδημα και νέα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου και αφαίμαξης του εισοδήματος του εργαζόμενου λαού μας.

Γιατί αυτά τα μέτρα πρέπει μαζί με όλα τα υπόλοιπα να μπουν στο στόχαστρο της πάλης των εργαζομένων, του λαού, ο οποίος θα συνεχίζει να δίνει τη μάχη για την επιβίωσή του, την ώρα που το κεφαλαίο θα απολαμβάνει νέα προκλητικά προνόμια.

Η συμφωνία που θα υπογραφεί στις Πρέσπες (σ.σ. που υπογράφηκε την Κυριακή 17/6) από την ελληνική κυβέρνηση και την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, για το όνομα της γειτονικής χώρας και η οποία έχει τη σφραγίδα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δεν αποτελεί λύση προς όφελος των λαών.

Κι ας πανηγυρίζει η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα δηλώνει περήφανος γι' αυτήν τη συμφωνία και αυτήν την ώρα μιλά στην ελληνική Βουλή. Εμείς του απαντάμε από εδώ, γιατί όπως ξέρετε το ΚΚΕ αποχώρησε απ' αυτήν την παρωδία κοινοβουλευτικής διαδικασίας, χτες, ενώ κατήγγειλε τα αντιλαϊκά μέτρα, κατήγγειλε αυτήν τη συμφωνία.

Ο κ. Τσίπρας νιώθει περήφανος γιατί η κυβέρνησή του, ως σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, υπηρετεί το στόχο της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης στα Δυτικά Βαλκάνια.

Προτιμήσαμε να είμαστε εδώ στην Παύλιανη, στη Φθιώτιδα, στη Ρούμελη, συνεχιστές των ηρωικών αγώνων του λαού μας, παρά να καθόμαστε εκεί, στα έδρανα της Βουλής και να ψηφίζουμε τέτοιες αντιλαϊκές συμφωνίες.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι πρώτοι που έσπευσαν να χαιρετίσουν τη συμφωνία ήταν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, διά στόματος Τουσκ.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι περήφανοι γιατί ενισχύεται η παρουσία του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, ενός δολοφονικού οργανισμού, ο οποίος ευθύνεται και για το αιματοκύλισμα των Βαλκανίων.

Είναι περήφανοι γιατί το ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχουν σφραγίσει με το αίμα των λαών 2 και 3 φορές τις αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια.

Δείχνουν το «δέντρο» του ονόματος, κρύβοντας το «δάσος» των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κι από κοντά η ΝΔ και τα άλλα κόμματα με τον καβγά τους για το ποιος και τι διαπραγματεύεται, συνεχίζουν να δείχνουν το "δέντρο", δηλαδή το όνομα της ΠΓΔΜ, κρύβοντας το "δάσος", δηλαδή τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, που όλοι τους ανεξαιρέτως υπηρετούν.

Η συμφωνία δεν αποτελεί λύση προς όφελος του ελληνικού λαού, του λαού της γειτονικής χώρας και όλων των λαών της περιοχής και για έναν ακόμα λόγο.

Γιατί μια σειρά κρίσιμα ζητήματα όχι μόνο παραπέμπονται στο αβέβαιο μέλλον, όπως είναι οι συνταγματικές αλλαγές, αλλά και γιατί η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε τις ανιστόρητες θέσεις περί "Μακεδονικού έθνους", "Μακεδονικής γλώσσας", που αποτελούν βασικά στηρίγματα του αλυτρωτισμού.

Για όλους αυτούς τους λόγους επαναλαμβάνουμε πως το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει καμιά συμφωνία στη Βουλή, η οποία δίνει το "πράσινο φως" στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

Κατακρίνουμε την κυβέρνηση γιατί στα βήματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει αναγορεύσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ σε εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή μας.

Δυναμώνουμε την πάλη για την οριστική νίκη του λαού

Την κατακρίνουμε για τον εφησυχασμό που καλλιεργεί όσον αφορά την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Κι ο εφησυχασμός είναι επικίνδυνος γιατί αποκοιμίζει το λαό, ο οποίος τώρα πρέπει να δει τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή μας, τη φαγωμάρα που έχει ξεσπάσει, για το ποιος θα βάλει στο χέρι τους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, ποιος θα ελέγξει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και ολάκερης της περιοχής.

Να δει ότι η Τουρκία, παρά τις εξελίξεις στο εσωτερικό της, υπερασπίζεται τα δικά της συμφέροντα, διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή σε αντιπαράθεση με την Ελλάδα, δηλαδή με την ελληνική αστική τάξη.

Να δυναμώσει την πάλη του, μαζί με όλα τα άλλα προβλήματα και ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, που στηρίζει ολόθερμα τις πολεμικές ενέργειες στην περιοχή, που έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό στρατόπεδο.

Να δυναμώσει την πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που μόνο η εργατική εξουσία μπορεί να το διασφαλίσει.

Το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει με πολλές τοποθετήσεις του ότι θα πρωτοστατήσει στον αγώνα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Ταυτόχρονα, όμως, δεν πρόκειται να δείξουμε καμιά εμπιστοσύνη, καμιά ανοχή στην όποια αστική κυβέρνηση και στην εκμεταλλεύτρια τάξη που εκπροσωπεί.

Δυναμώνουμε την πάλη για την οριστική νίκη του λαού. Επιδιώκουμε έπαθλο της πάλης να είναι η εργατική - λαϊκή εξουσία, που θα εξασφαλίσει την ευημερία και την πραγματική ειρήνη για το λαό, θα ανοίξει το δρόμο για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Η θέση αυτή του ΚΚΕ είναι σε αρμονία με την 100χρονη ηρωική Ιστορία του, που σήκωνε πάντα το λάβαρο του διεθνισμού της εργατικής τάξης και του γνήσιου εργατικού - λαϊκού πατριωτισμού.

Βαδίζουμε περήφανα τον δρόμο της ανατροπής, για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει

Αυτήν τη χρονιά, που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του επαναστατικού Κόμματος της εργατικής τάξης, απευθυνόμαστε σε κάθε νέο που ασφυκτιά βλέποντας τη ζωή και το μέλλον του εγκλωβισμένο στα στενά όρια μιας κοινωνίας που δεν έχει τίποτε νέο να δώσει.

Σε κάθε νέο που μπορεί σήμερα να βλέπει σαν μόνη λύση την επιλογή του μικρότερου κακού, το χαμήλωμα ακόμα περισσότερο των απαιτήσεών του, σε κάθε νέο που με δυσκολία δίνει θετική απάντηση στο ερώτημα αν μπορεί να αλλάξει κάτι σήμερα.

Σε όλους αυτούς τους νέους, το ΚΚΕ έχει στόχο να στείλει το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι μπορούν και πρέπει να μεγαλώσουν οι νεανικές δυνάμεις που δεν συμβιβάζονται με το παρόν και το μέλλον που θέλουν για εμάς οι εκμεταλλευτές του λαού και της νεολαίας.

Οτι έχουμε τη δύναμη να παλέψουμε ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, ότι με την πάλη μας μπορούμε να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει και για την οποία έχουμε μεγάλες προσδοκίες.

Κι αυτό γιατί γνωρίζουμε καλά ότι αυτά που παράγονται από τον μόχθο και τον ιδρώτα των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο, αξίζει να είναι ο πλούτος που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παραγωγών του και όχι ο θησαυρισμός και η χλιδή των παρασίτων - καπιταλιστών.

Γιατί υπάρχει άλλος δρόμος, να εμπιστευτούν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για να τον βαδίσουμε μαζί.

Να δυναμώσουν με όλους τους τρόπους το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για να δυναμώσει η καθημερινή μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς, σπουδών και κατοικίας για την ανάπτυξη αγώνων διεκδίκησης των δικαιωμάτων στη μόρφωση, τη δουλειά και συνολικά τη ζωή.

Να δυναμώσουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ γιατί χωρίς να υπολογίζουν κόπους, δίνουν μάχη για να συνδέεται ο καθημερινός αγώνας με την επαναστατική πάλη για την εργατική εξουσία, για την πραγματική εξουσία του λαού.

Βαδίζουμε με περηφάνια τον δρόμο που απαιτείται για την ανατροπή του κόσμου των εκμεταλλευτών, τον δρόμο που βαδίζει 100 χρόνια το ηρωικό ΚΚΕ και στο πλευρό του για 50 χρόνια η ΚΝΕ.

Η καλύτερη τιμή στην Ιστορία μας είναι να ανταποκριθούμε, να κατοχυρώσουμε τους υψηλούς στόχους που θέτουμε για να δυναμώσουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ παντού.

Προς τιμήν των 100χρονων του Κόμματός μας, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποκτήσει το Κόμμα μας ακόμα πιο πλατιούς, ακόμα πιο γερούς δεσμούς με την εργατική τάξη, το λαό μας.

Βάζουμε ψηλά τον πήχη. Θα τα καταφέρουμε.

Ζήτω τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

ΚΚΕ ισχυρό είναι δύναμη για το λαό.

Στις βουλευτικές εκλογές - όποτε κι αν γίνουν - στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, στις ευρωεκλογές του χρόνου, δυναμώστε παντού και εδώ στη Ρούμελη, τη Φθιώτιδα, σε όλη τη Στερεά, σε όλη την Ελλάδα, το ΚΚΕ».

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΤΟΜΑΝΑ ΡΟΥΜΕΛΗ

Με τη συμμετοχή πλήθους εργαζομένων και νεολαίας έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο το 4ο Ιστορικό Διήμερο της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ, με κατασκήνωση στην όμορφη Παύλιανη και επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία της περιοχής.

Στο Διήμερο παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου στην κατάμεστη πλατεία της Παύλιανης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή των κατοίκων του χωριού και της δημοτικής κοινότητας, που βοήθησαν να φτιαχτεί στέγαστρο για την προστασία από τη βροχή. Επίσης, κάτοικοι του χωριού άνοιξαν ακόμα και τα σπίτια τους, φρόντισαν να παραχωρηθούν κτίρια για να φιλοξενηθούν τα νεότερα παιδιά που συμμετείχαν στο Διήμερο, ενδεικτικό κι αυτό των ιστορικών δεσμών του Κόμματος με το λαό της περιοχής.

Τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παύλιανης Γιώργος Ρηγάκης, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, Γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Φθιώτιδας και μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ, που μίλησε για τους ήρωες του Κόμματος στην περιοχή, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Εμπνεόμαστε από όλους αυτούς που δεν δίστασαν να μπουν στον αγώνα, για αυτό που σε κάποιους εκείνα τα χρόνια έμοιαζε παράτολμο και αδύνατο. Θεωρούμε ότι ο αγώνας τους είναι πηγή έμπνευσης και γνώσης, ιδιαίτερα για μας τους νεότερους, και πηγή πολύτιμων συμπερασμάτων για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης σήμερα, που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο αναγκαία και επιτακτική. Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ μέσα σ' αυτές τις συνθήκες να γνωρίσει η νεολαία την Ιστορία του ΚΚΕ, που είναι νύχι - κρέας με την Ιστορία της εργατικής τάξης και του λαού μας».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα για τις μάχες, τη ζωή και τη δράση του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ στην περιοχή, ενώ ακολούθησε και γλέντι με λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια από τον Χρήστο Ανωγιανάκη και το συγκρότημά του, που συμμετείχε και στο μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα με τον Χάρη Ξυνογαλά στη φωνή. Στο κλαρίνο που συνόδευε στο γλέντι που ακολούθησε τα παραδοσιακά τραγούδια ήταν ο Χρήστος Μαρμαρινός.

ΤΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός με την πάλη του μπορεί να επιβάλει το δίκιο του

Από τη συγκέντρωση στο Ηράκλειο
Από τη συγκέντρωση στο Ηράκλειο
Με συγκεντρώσεις, συσκέψεις, εξορμήσεις και περιοδείες σε τόπους δουλειάς και συνοικίες, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ξεδιπλώνουν την παρέμβασή τους, συζητώντας με το λαό για τις εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 16/6, σε συγκέντρωση της ΤΕ Ηρακλείου Κρήτης, μίλησε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε πολυπληθής αντιπροσωπεία των Πακιστανών εργατών γης στο νομό Ηρακλείου και αντιπροσωπεία της αλβανικής κοινότητας Ηρακλείου, ενώ και οι δύο αντιπροσωπείες απηύθυναν χαιρετισμό.

Ο εκπρόσωπος των Πακιστανών εργατών γης σημείωσε στο χαιρετισμό του: «Οι Ελληνες και οι πρόσφυγες - μετανάστες εργάτες έχουμε κοινό εχθρό: Το σύστημα που γεννά πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά. Ξέρουμε πως μπορούμε να εμπιστευτούμε το ΚΚΕ, το κόμμα των εργατών. Ξέρουμε ότι το ΚΚΕ θα είναι δίπλα μας στον αγώνα για τα προβλήματά μας. Θα είμαστε κι εμείς δίπλα σας στην οργάνωση της κοινής πάλης Ελλήνων και μεταναστών εργατών ενάντια στον πόλεμο, στη φτώχεια και την εκμετάλλευση».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Μπαλαμπάνης, μέλος του ΔΣ της αλβανικής κοινότητας Ηρακλείου, ανέφερε: «Οι λαοί της Ελλάδας και της Αλβανίας γειτονεύουν για εκατοντάδες χρόνια. Ενα παραπάνω σήμερα, που συνυπάρχουμε στο ίδιο καμίνι, εκεί που ο κοινός εχθρός εκμεταλλεύεται όλους τους εργάτες ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκεία, χρώμα. Εκεί πραγματικά ως εργάτες καταλαβαίνουμε πως δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Η καλύτερη απάντηση σε όλους όσοι σπέρνουν τον εθνικισμό και το ρατσισμό είναι η οργάνωση των εργατών, κάνοντας πράξη το σύνθημα "Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε"».

Ο Θ. Χιώνης, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, κάλεσε σε ενίσχυση της πάλης απέναντι σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Τίποτε δεν πρόκειται να χαριστεί στο λαό, ακόμη και στις συνθήκες μιας κάποιας καπιταλιστικής ανάκαμψης. Ο λαός με την πάλη, με τη δύναμη του δίκιου και της οργάνωσης, θα τα επιβάλει. Με δυνατό εργατικό κίνημα. Με Κοινωνική Συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια, στην εξουσία τους. Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή». Απευθυνόμενος στους μετανάστες εργάτες, κάλεσε σε κοινό αγώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. «Μεταξύ μας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Μας ενώνει το δικαίωμα να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή, σε μια νέα κοινωνία, και στην Ελλάδα και στις πατρίδες σας, στέλνοντας στον αγύριστο το σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, τον καπιταλισμό», σημείωσε.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με λαϊκό γλέντι με τους Λιάτη Χρήστο, Κλαΐνο Λιάκο, Ζαχαριουδάκη Δημήτρη και Melza Burcu Ince, ενώ ενδιάμεσα οι Πακιστανοί εργάτες παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από τη χώρα τους.

Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις

Συνεχίζεται τις επόμενες μέρες η πολιτική δράση των Οργανώσεων του ΚΚΕ, που περιλαμβάνει:

Αύριο Τετάρτη:

-- Στις 7 μ.μ., η ΤΟ ΕΒΕ Αττικής καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος, 2ος όροφος), με θέμα «Ο μύθος για "δίκαιη" ανάπτυξη, "καθαρή" έξοδο από τα μνημόνια και η γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας. Οι εξελίξεις και η πρόταση του ΚΚΕ για την οργάνωση της πάλης και την Κοινωνική Συμμαχία». Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Με το ίδιο θέμα διοργανώνει εκδήλωση η ΚΟ ΕΒΕ Πειραιά, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου - Δραπετσώνας (κτίριο δημαρχείου Κερατσινίου, Ελ. Βενιζέλου 100, Κερατσίνι - 1ος όροφος). Θα μιλήσει ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης πραγματοποιούνται οι παρακάτω συγκεντρώσεις, με θέμα «Δυνατό εργατικό κίνημα - κοινωνική συμμαχία. Συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή. Αυτή είναι η "καθαρή" διέξοδος για το λαό»:

Αύριο Τετάρτη:

-- Στις 7.30 μ.μ., σε συγκέντρωση της ΚΟ Αγίας Τριάδας Νίκαιας Πειραιά στο προαύλιο της Αγ. Τριάδας, θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Χαλκηδόνας - Κέντρου Πειραιά καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Νίκαιας. Θα μιλήσει ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Τιμάμε την Ιστορία μας, περνάμε στην αντεπίθεση

Επιτυχημένες εκδηλώσεις σε Περιστέρι και Πρέβεζα

Μεγάλη εκδήλωση για τα 100χρονα του ΚΚΕ πραγματοποίησε το περασμένη Σάββατο η ΤΟ Περιστερίου Αττικής του Κόμματος, με ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Παρά τη δυσκολία με τον καιρό, την καταρρακτώδη βροχή και την έκτακτη αλλαγή του χώρου, η ΚΟ με μαχητικότητα πήρε μέτρα πλατιάς ενημέρωσης για να στεφθεί με επιτυχία η εκδήλωση. Από το πρωί του Σαββάτου βγήκαν ντουντούκες και έγινε ειδοποίηση, κάτι που βοήθησε στη μαζική συμμετοχή το βράδυ της εκδήλωσης.

Από νωρίς, στις 7 μ.μ. είχε δοθεί το ραντεβού στις δυνάμεις της ΚΝΕ και στα μικρότερα παιδιά για την ξενάγηση στην έκθεση. Ανταποκρινόμενοι στην έκθεση, ξεναγήθηκαν στα πολύτιμα ντοκουμέντα, μαθαίνοντας πλευρές της Ιστορίας του Κόμματος που τους ήταν άγνωστες, ιδιαίτερα για τις πιο μικρές ηλικίες, Δημοτικού και Γυμνασίου.

Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον των συγκεντρωμένων για την έκδοση της ΚΟ για το ανθρακωρυχείο Περιστερίου και τη δράση του Κόμματος, που διακινούνταν στην εκδήλωση.

Ακολούθησε συναυλία με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη», που ήταν αφιερωμένη στα 100χρονα του Κόμματος και αναδείκνυε σημαντικούς σταθμούς της συγκλονιστικής Ιστορίας του.

Τέλος, προς τιμήν των 100χρονων, η ΚΟ, τα μέλη και οι οπαδοί του Κόμματος έδωσαν και δίνουν κόκκινα μεροκάματα και εισφορές, που θα δημοσιευτούν στον «Ριζοσπάστη» τις επόμενες μέρες.

Ο Κ. Παρασκευάς μίλησε στο Περιστέρι
Ο Κ. Παρασκευάς μίλησε στο Περιστέρι
Από το βήμα της εκδήλωσης, ο Κ. Παρασκευάς απηύθυνε κάλεσμα στους συγκεντρωμένους για συστράτευση με το Κόμμα: «Τώρα, όλοι και όλες πάρτε τη θέση σας δίπλα στους κομμουνιστές στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και στις σχολές. Συμπορευτείτε με το ΚΚΕ, για να περάσουμε στην επίθεση και πάλι. Δυναμώστε το ΚΚΕ παντού και στα σωματεία, στους συλλόγους και στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, και στις βουλευτικές και στις ευρωεκλογές και στις τοπικές εκλογές. Ακόμα και αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, συμφωνείτε όμως ότι τα παιδιά μας πρέπει να ζήσουν καλύτερα από μας. Θέλετε τα παιδιά σας να ζήσουν σε μια κοινωνία χωρίς ανεργία, φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους.

Γιατί το σύγχρονο, το νέο δεν είναι ο καπιταλισμός, ο ιμπεριαλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, που παραμένει το πιο νέο κόμμα. Τιμάμε τους αγωνιστές που έπεσαν, που έδωσαν όλη τη ζωή τους για τα μεγάλα ιδανικά της απελευθέρωσης της εργατικής τάξης απ' το καθεστώς της μισθωτής σκλαβιάς».

Πρέβεζα: Στο επίκεντρο η συμβολή του ΚΚΕ στην πάλη της νεολαίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και από την ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ, το Σάββατο 16/6, στην πλατεία Ανδρούτσου, η εκδήλωση για τα 100χρονα του Κόμματος με θέμα «Η συμβολή του ΚΚΕ στην πάλη της νεολαίας για τα δικαιώματά της στην εργασία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό».

Η εκδήλωση άνοιξε με μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα με τη συμμετοχή μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Με εκτενείς αναφορές στη δράση της ΟΚΝΕ, της ΕΠΟΝ, της ΚΝΕ, αλλά και της ΜΟΔΝΕ κ.λπ. στην Πρέβεζα. Αναδείχθηκε η αποφασιστική συμβολή του Κόμματος στο κίνημα της νεολαίας σε αυτά τα 100 χρόνια, δίπλα στους αγώνες της εργατικής τάξης.

Ο Ν. Σοφιανός στην Πρέβεζα
Ο Ν. Σοφιανός στην Πρέβεζα
Στη συνέχεια, την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στη διαχρονική συμβολή του ΚΚΕ στους αγώνες του λαού μας και ειδικά της νεολαίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αναδεικνύοντας την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση έκλεισε με βιντεοπροβολή από τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (τα τελευταία 20 χρόνια) στην Πρέβεζα για τη ζωή και τα δικαιώματα της νεολαίας.




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ