Τρίτη 19 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
Ανεπιθύμητη στη Ρόδο η 3η Διάσκεψη υπουργών «για την ασφάλεια και τη σταθερότητα»

Με πανό στο μεσαιωνικό κάστρο υποδέχτηκε την περσινή Διάσκεψη η Επιτροπή Ειρήνης
Με πανό στο μεσαιωνικό κάστρο υποδέχτηκε την περσινή Διάσκεψη η Επιτροπή Ειρήνης
Ανεπιθύμητη στη Ρόδο χαρακτηρίζει η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης (μέλος της ΕΕΔΥΕ) την 3η Διάσκεψη υπουργών Εξωτερικών για την «ασφάλεια και τη σταθερότητα», που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο νησί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στις 21-22 Ιούνη.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι οι εξελίξεις στην περιοχή δείχνουν ότι όχι μόνο δεν προωθείται καμιά ασφάλεια και σταθερότητα για τους λαούς, αλλά «οι αστικές τάξεις και οι κυβερνήσεις που τις εξυπηρετούν κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους είτε μέσω οικονομικών και πολιτικών συνεργασιών, είτε, όποτε αυτές δεν ευδοκιμούν, μέσω πολεμικών επεμβάσεων και στρατιωτικών επιχειρήσεων». Η Επιτροπή Ειρήνης αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που συνεχίζεται στη Συρία και την πρόσφατη επίθεση σε βάρος της από ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία, με πρόσχημα τη χρήση χημικών. Αναδεικνύει και τον όχι αμελητέο ρόλο της Ελλάδας τόσο στον πόλεμο όσο και στην επίθεση, αφού η βάση της Σούδας προσέφερε σημαντική βοήθεια στην εξέλιξή τους.

Οσο για τα Βαλκάνια, υπογραμμίζει «τη βιασύνη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για ένταξή τους στις ευρωατλαντικές δομές, για να προλάβουν την όποια επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας στην περιοχή», τονίζοντας ότι «στο πλαίσιο αυτό κινείται και η συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ που ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες βιαστικά, χωρίς βέβαια να εξαλείφονται οι αλυτρωτικές διεκδικήσεις».

Σε άλλο σημείο επισημαίνεται ότι «αυτό το διάστημα, επίσης, κλιμακώθηκε η τουρκική επιθετικότητα με συνεχείς παραβιάσεις και δηλώσεις με τις οποίες αμφισβητούνται τα σύνορα στο Αιγαίο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας σε νησιά και θαλάσσιες περιοχές».

Υπογραμμίζει ότι «για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων της περιοχής, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών, αλλά και των χωρών που διακυβεύονται τα συμφέροντά τους στην περιοχή, μαζί και η ελληνική, δεν διστάζουν να αιματοκυλίσουν τους λαούς τους, να τους μπλέξουν στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών τους ανταγωνισμών».

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης καλεί το λαό του νησιού να παλέψει στο πλευρό του αντιιμπεριαλιστικού, του φιλειρηνικού κινήματος για:

Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις - Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.

Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία στο ελληνικό έδαφος.

Να μην υπάρξει καμιά διευκόλυνση στα σχέδια του ευρωΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού, με τη χρήση υποδομών (αεροδρόμια, λιμάνια) της περιοχής μας.

Οχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Αποδέσμευση από ΕΕ - ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ