Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξανά έξω από το υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας έκαναν χτες το μεσημέρι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου «Αργος» και «Ευρώπη». Με την κινητοποίηση οι εργαζόμενοι, που παλεύουν για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους, καθώς και για την προστασία των απλήρωτων συναδέλφων τους στην «Ευρώπη», επανήλθαν έξω από το υπουργείο, την πόρτα του οποίου είχαν βρει κλειστή στη συγκέντρωση που είχαν οργανώσει την Πέμπτη 19 Οκτώβρη.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Ανδρέα Νεφελούδη, στον οποίο έθεσε το σύνολο των αιτημάτων, και ιδιαίτερα το αίτημα για χορήγηση έκτακτου επιδόματος για την ανακούφιση από το πρόβλημα της απληρωσιάς. Οι εργαζόμενοι στην «Ευρώπη» παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες, ενώ τα σχέδια της εργοδοσίας για πτώχευση της επιχείρησης δείχνουν πως το πρόβλημα θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.

Ενημερώνοντας για τα αποτελέσματα της συνάντησης ο πρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτης Κατάρας, επισήμανε πως ο εκπρόσωπος του υπουργείου επανέλαβε για μια ακόμα φορά τα ίδια: Κρύφτηκε πίσω από τους νόμους που «δεν προβλέπουν» τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος και στην ουσία προσπάθησε να συγκαλύψει το γεγονός ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κάνει κάτι για να βελτιώσει τη θέση των εργαζομένων αλλά αντίθετα συμβάλλει ώστε αυτή καθημερινά να χειροτερεύει.

«Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δίκιο μας», τόνισε και υπενθύμισε πως η επιτυχία της 24ωρης απεργίας που έκαναν οι εργαζόμενοι την περασμένη Παρασκευή, δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org