Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αντεπίθεση απέναντι στο «μέλλον» της δουλείας

Ανακοίνωση με αφορμή το συνέδριο που οργάνωσε ο ΣΕΒ με τη συμμετοχή των «κοινωνικών εταίρων»

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με το συνέδριο που πραγματοποίησε ο ΣΕΒ την Τρίτη 24/10 με θέμα «Το μέλλον της εργασίας μετά το μνημόνιο», στην οποία συμμετείχαν οι «κοινωνικοί εταίροι» ΓΣΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΓΣΕΕ και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO), το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο επισημαίνει τα εξής:

«Αυτοί που χαντάκωσαν τους εργαζόμενους και έχουν διαμορφώσει μια κατάσταση ζούγκλας για την εργατική τάξη, συνευρίσκονται για να δουν πώς αυτή η κατάσταση γαλέρας θα γίνει το μόνιμο μέλλον, ιδιαίτερα για τους νέους εργαζόμενους.

Ηταν ένα συνέδριο για το μέλλον της δουλείας. Ενα συνέδριο για τη σύγχρονη σκλαβιά. Να ξεχάσουν οι εργαζόμενοι τι κατακτήσεις υπήρχαν. Να ξεχάσουμε τη σταθερή και μόνιμη δουλειά, το σταθερό χρόνο εργασίας, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την Κοινωνική Ασφάλιση κ.λπ. Να μάθουμε να ζούμε με ό,τι ορίζει, ό,τι προσφέρει το αφεντικό. Να μας χρησιμοποιούν όσο, όπου, όποτε και όπως θέλουν.

Μαζί με τα αφεντικά και ο υπάλληλός τους, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που πρωταγωνιστεί για την υλοποίηση του μέλλοντος της δουλείας.

Εμείς οι εργαζόμενοι να περάσουμε στην αντεπίθεση. Τίποτε δεν τελείωσε. Με οργάνωση, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα να δώσουμε απάντηση σ' όλα αυτά διεκδικώντας το δικό μας μέλλον.

Γι' αυτό καλούμε τα συνδικάτα, την εργατική τάξη να δώσουμε απάντηση με τη μαζική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο στις 9 Νοέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στο Σύνταγμα».

  • Αναλυτικό θέμα με το αντεργατικό μανιφέστο που παρουσίασε ο ΣΕΒ στην εκδήλωση, αποτυπώνοντας τη στρατηγική του κεφαλαίου, θα δημοσιευτεί στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ