Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εξω οι νεοναζί χρυσαυγίτες από τις γειτονιές μας

Κάλεσμα στο λαό της Καλλιθέας να μην επιτρέψει στους φασίστες της Χρυσής Αυγής να εμφανιστούν στην σημερινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου απευθύνουν οι ΚΟ Καλλιθέας του ΚΚΕ. Οι εγκληματίες της ναζιστικής συμμορίας έχουν εκφράσει προς τη δημοτική αρχή την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στους εορτασμούς, κάτι που απέρριψαν ομόφωνα όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Μάλιστα, μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση που οι φασίστες δεν σεβαστούν αυτή την απόφαση, θα συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ανακοίνωση των ΚΟ Καλλιθέας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Καλούμε το λαό της πόλης μας σε ξεσηκωμό - συναγερμό, μπροστά στο ενδεχόμενο να εμφανιστεί το ναζιστικό, εγκληματικό απολίθωμα της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Αυτά τα ναζιστικά σκουπίδια δεν έχουν καμία δουλειά στις αιματοβαμμένες εργατογειτονιές μας. Αποτελεί ύβρη προς τους αγωνιστές, μαχητές, τους νεκρούς, τους ήρωες της ΕΑΜικής Καλλιθέας, συνολικά προς το λαό της πόλης μας που έδωσε και τη ζωή του για την απελευθέρωση της Αθήνας και συνολικά της χώρας μας από τα ναζιστικά κατοχικά στρατεύματα, έστω και να εμφανιστούν οι απόγονοι τους στην παρέλαση των μαθητών. (...)

Είναι το κόμμα που υμνεί τους "Μεταξάδες" και αναπολεί στρατόπεδα συγκέντρωσης και τόπους εξορίας. Είναι το κόμμα που εχθρεύεται τους ανθρώπους του μόχθου, δίνοντας μαθήματα ραγιαδισμού στο μεγάλο κεφάλαιο. Καλλιεργεί το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και την ηττοπάθεια. Είναι το κόμμα που αποθεώνει ως ήρωες τους ταγματασφαλίτες και τους συνεργάτες των ναζί, ό,τι πιο σιχαμένο και βρώμικο έχει γνωρίσει η ιστορία της χώρας μας. Αποθεώνει αυτούς που πολέμησε ο ελληνικός λαός και ο λαός της Καλλιθέας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες που αφήνει τα μαντρόσκυλα του συστήματος ελεύθερα, κωλυσιεργώντας τη δίκη της Χρυσής Αυγής. (...)

Απαιτούμε ο δήμαρχος Καλλιθέας να πάρει σαφή θέση απέναντι στους φασίστες της ΧΑ.

Οι απόγονοι των ναζιστών - φασιστών, η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, να μην τολμήσει να πατήσει το πόδι της στην Καλλιθέα».

  • Την καταδίκη τους στη Χρυσή Αυγή εκφράζουν επίσης η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας και το παράρτημα Καλλιθέας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org