Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Η κυβέρνηση είναι χωμένη μέχρι το λαιμό στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Eurokinissi

Ως «ενδοοικογενειακούς καβγάδες» των κομμάτων του «ΝΑΤΟικού μπλοκ» για το ποιος θα πλειοδοτήσει περισσότερο στο ΝΑΤΟ χαρακτήρισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, τα «άσφαιρα πυρά» για να διατηρείται η τεχνητή όξυνση μεταξύ της κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου.

Τόνισε ότι η «γεωπολιτική αναβάθμιση και σταθερότητα», που προβάλλει η συγκυβέρνηση, είναι η ενίσχυση του ελληνικού κεφαλαίου, ακολουθώντας κατά γράμμα όλη τη γραμμή του ιμπεριαλισμού συνολικά, για επέμβαση στην περιοχή, για μοίρασμα των αγορών, για σφαγή τελικά των λαών. «Αυτή είναι η ουσία αυτής της "αναβάθμισης", γιατί ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε ο τουρκικός, ούτε ο κουρδικός, ούτε ο συριακός, ούτε πολλοί άλλοι έχουν "λαμβάνειν" από αυτό το μοίρασμα. Το αντίθετο, έχουν να δώσουν πολύ αίμα σε αυτή τη σύγκρουση των γιγάντων».

Επισήμανε ότι σε αυτό το πλαίσιο που καθορίζουν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και οι ανταγωνισμοί, είναι ενταγμένες και οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, υπενθυμίζοντας ότι «το 40% των Ενόπλων Δυνάμεων κάθε χώρας - μέλους, λέει το ΝΑΤΟ, θα είναι δυνάμεις ταχείας επέμβασης οι οποίες θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να κινητοποιηθούν μέσα από το ΝΑΤΟ». Επομένως, σημείωσε, «τι καλούνται να υπερασπίσουν οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας; Την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της χώρας; Τι υπερασπίζονται στο Κόσσοβο, για παράδειγμα; Εγραφε μια εφημερίδα ότι όσοι λένε να φύγουν οι δυνάμεις μας από το Κόσσοβο, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις που δρουν στα Βαλκάνια, χωρίς στρατιωτική υποστήριξη δεν μπορούν να συνεχίσουν τις επενδύσεις. Αυτά υπερασπίζονται. Ποια σύνορα και ποια κυριαρχία της χώρας; Τι υπερασπίζονται δεκαέξι αποστολές που υπάρχουν, στρατιωτικές και αστυνομικές, ανά την υφήλιο, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας ή τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τη στρατηγική του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών;».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αναρωτήθηκε επίσης: «Τι ακριβώς υπηρετεί η συμμετοχή των ελληνικών ΕΔ, και σε χρήμα και σε έμψυχο υλικό, σε όλες ανεξαιρέτως τις ΝΑΤΟικές ασκήσεις; Πείτε μας, ποιος είναι ο εχθρός; Ποιος είναι ο αντίπαλος στις ΝΑΤΟικές ασκήσεις, που γίνονται σε ολόκληρη την περιοχή; Είναι οι Ρώσοι; Είναι οι τζιχαντιστές; Πάνε αυτοί, τελειώνουν τώρα. Είναι οι Τούρκοι; Μα, αφού μαζί κάνουμε τις ασκήσεις. Αρα, αντίπαλοι είναι οι λαοί και η κυβέρνηση η δική σας, όπως και οι προηγούμενοι, συνειδητά συμμετέχουν σε αυτούς τους σχεδιασμούς. (...) Είσαστε χωμένοι όχι μέχρι το λαιμό, αλλά με πλειοδοσία σε όλη αυτή τη στρατηγική του ιμπεριαλισμού», σημείωσε.

Κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει τον ελληνικό λαό: «Τι υπογράφετε στις Συνόδους Κορυφής του ΝΑΤΟ; Τι υπογράψατε στη Βαρσοβία, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και δεν βγάλατε "κιχ"; Δεν συμφωνήσατε να αυξηθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Ρωσία κ.λπ.; Δεν συμφωνήσατε, και αυτό δεν το λέτε ποτέ, και βάλατε υπογραφή - βάλατε τζίφρα και μιλάτε για πυρηνικά - ότι το ΝΑΤΟ πλέον δεν δεσμεύεται από το "μη πρώτο πυρηνικό πλήγμα", ότι θα κάνει πρώτο πυρηνικό πλήγμα;». Ακόμα, ρώτησε, «η συντριπτική πλειοψηφία όλων των συστημάτων πρέπει να κουμπώνουν με τα ΝΑΤΟικά; Καθορίζονται, σε τελευταία ανάλυση, όλες οι δαπάνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και από τις επόμενες, από τη στρατηγική του ΝΑΤΟ συνολικά;».

Επανέλαβε τα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτει το ΚΚΕ για τη βάση της Σούδας, για τα έγγραφα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και αφορούν πυρηνικά στον Αραξο, τονίζοντας ότι «έχετε τη φωλιά σας λερωμένη».

Ειδική αναφορά έκανε και για το θράσος των χρυσαυγιτών, οι οποίοι στις ομιλίες τους στη Βουλή, με αφορμή την 28η Οκτωβρίου, εμφανίστηκαν ως ...υμνητές της αντίστασης του λαού στους Γερμανούς, ρωτώντας μάλιστα «τι έκαναν οι κομμουνιστές»! Επισήμανε ότι τολμούν να μιλούν οι απόγονοι του Μεταξά, ο οποίος παρέδωσε στους Γερμανούς τους φυλακισμένους κομμουνιστές που ζητούσαν να πάνε στη πρώτη γραμμή, οι απόγονοι των χιτών και ταγματασφαλιτών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ