Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Στο ΣΕΦ στις 26 Νοέμβρη κορυφώνονται οι πλούσιες εκδηλώσεις

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα κορυφωθούν οι πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Στην κεντρική πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, την Κυριακή 26 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε».

Καθημερινά, εξάλλου, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ πραγματοποιούν πλήθος εκδηλώσεων αφιερωμένων στην Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Οι δραστηριότητες της ΚΟ Κ. Μακεδονίας θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση το Σάββατο 18 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο».

Επιπλέον, ξεκινά την Κυριακή 29/10, στις 8.30 το βράδυ, στον κινηματογράφο «Φαργκάνη» στη Θεσσαλονίκη, το τριήμερο κινηματογραφικών προβολών, αφιερωμένο στο σοβιετικό κινηματογράφο, που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, τιμώντας τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση.

Οι κινηματογραφικές προβολές θα πραγματοποιηθούν στις 29, 30 και 31 Οκτώβρη και σε όλες τις ταινίες θα υπάρχει ζωντανή μουσική από τους Opera Chaotique.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Κυριακή 29/10, στις 8.30 μ.μ., προβολή της ταινίας του Σ. Αϊζενστάιν «Η απεργία». Πριν την προβολή θα μιλήσει ο Κώστας Σταματόπουλος, σκηνοθέτης, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.
  • Δευτέρα 30/10, στις 7 μ.μ. «Οκτώβρης» του Αϊζενστάιν, και στις 9 μ.μ. «Αρσεναλ - Το Οπλοστάσιο» του Αλ. Ντοβζένκο.
  • Τρίτη 31/10, στις 7 μ.μ. «Το τέλος της Αγίας Πετρούπολης», και στις 9 μ.μ. «Ο Ενδέκατος χρόνος».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ