Παρασκευή 27 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οση «χρυσόσκονη» και να ρίξουν δεν κρύβουν τις «μαύρες μέρες» που έρχονται για το λαό

Σε σχόλιό της για την ομιλία του πρωθυπουργού στο «αναπτυξιακό συνέδριο» της κυβέρνησης στα Γιάννενα, η ΤΕ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ σημειώνει:

«Με τα στρογγυλά τραπέζια και την ομιλία του πρωθυπουργού στο 5o "αναπτυξιακό συνέδριο" που έγινε στα Γιάννενα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για μια ακόμη φορά περιτύλιξε με το γνωστό παραμύθι της "δίκαιης ανάπτυξης" τον στρατηγικό της στόχο, που είναι η εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Η "χρυσόσκονη" που ρίξανε με το δήθεν κοινωνικό πρόσημο που θα έχει η "δίκαιη" ανάπτυξη δεν μπορεί να κρύψει το "μαύρο" που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών στη Ηπειρο γνωρίζουν καλά τι σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη, το βλέπουν με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που υπάρχουν, με το τσάκισμα των μισθών και των εργατικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, με την εντατικοποίηση της εργασίας και γενικότερα με τη ζωή τους καθημερινά να χειροτερεύει, να γυρνάει αιώνες πίσω. Επίσης γνωρίζουν ότι βρέθηκαν σ' αυτή τη θέση μετά από μια περίοδο που είχε υψηλούς ρυθμούς καπιταλιστικής ανάπτυξης, την οποία πλήρωσαν ακριβά.

Την ίδια στιγμή οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι της περιοχής, ό,τι έχασαν αρχικά, γρήγορα το αναπλήρωσαν και κέρδισαν πολλαπλάσια με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αυξάνοντας το βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι νέοι και νέες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τις εξαγγελίες και τους σχεδιασμούς που ανακοινώθηκαν στο 5o "αναπτυξιακό συνέδριο" από την κυβέρνηση και αφορούν τα business plans των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η μόνη κατάλληλη απάντηση από το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι η οργάνωση και η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και των υπόλοιπων κομμάτων, για να μπει τέλος στις θυσίες για την ανάπτυξη και την κερδοφορία του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων!

Αυτή τη θέλησή τους να παλέψουν για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό εξέφρασαν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, με τη μαζική τους συμμετοχή στο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο που οργάνωσαν τα ταξικά εργατικά κέντρα της περιοχής (Ιωαννίνων, Αρτας, Θεσπρωτίας, Λευκάδας) και εργατικά σωματεία.

Τώρα συμπόρευση με το ΚΚΕ, ώστε να οργανωθεί η πάλη για την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Ν' ανοίξει ο δρόμος για την απαλλαγή της παραγωγής απ' τις αλυσίδες της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, από τις αλυσίδες ενός συστήματος που το τι θα παραχθεί καθορίζεται από το αν φέρνει κέρδος σε κάποιους καπιταλιστές. Ο δρόμος για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org