Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Σείεται από διαδηλώσεις

Διαδήλωση στο Καράτσι

Associated Press

Διαδήλωση στο Καράτσι
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-

Δονείται από τις αντι-αμερικανικές διαδηλώσεις το Πακιστάν, παρά την απέλπιδα προσπάθεια του στρατιωτικού ηγέτη της χώρας, στρατηγού Περβέζ Μουσαράφ, να πείσει την κοινή γνώμη, με το διάγγελμά του την Τετάρτη, ότι η «σύμπραξη με τις ΗΠΑ δε στρέφεται κατά του Ισλάμ, ή του Αφγανιστάν ή των Ταλιμπάν, αλλά μόνο ενάντια στον Μπιν Λάντεν» και ότι «η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη φάση και αν έκανε άλλη επιλογή θα ήταν, πιθανότατα, αντιμέτωπη με την καταστροφή».

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Πεσαβάρ, καίγοντας αμερικανικές σημαίες και ομοιώματα του Μουσαράφ και του Μπους. Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί σε όλες τις πόλεις, και κυρίως στο Καράτσι, με αφορμή τη σημερινή γενική απεργία και ημέρα γενικών διαδηλώσεων, που κήρυξε το Συμβούλιο Αμυνας Αφγανιστάν - Πακιστάν, που συστήθηκε από 35 ισλαμικές οργανώσεις. Η ηγεσία του μεγαλύτερου ισλαμικού κόμματος «Τζαμιάτ Ουλέμα ε Ισλάμ» χαρακτήρισε «ελπιδοφόρα» την απόφαση της αφγανικής Σούρα για τον Μπιν Λάντεν και προειδοποίησε τον Μουσαράφ για τον κίνδυνο γενικότερης αποσταθεροποίησης της χώρας από τις λαϊκές αντιδράσεις.

Με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Χαμίντ Γκαλ, περί «αναστάτωσης και στο στρατό», ο ειδικός στην πυρηνική κούρσα Πακιστάν - Ινδία, Τζορτζ Πέρκοβιτς, του ιδρύματος W. Alton Jones της Βιρτζίνια, προειδοποιούσε ότι η πιθανότητα αποσταθεροποίησης στο Πακιστάν θέτει σε κίνδυνο τον έλεγχο του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ