Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
Αναλαμβάνει δράση

Καλεί σε σύσκεψη την Πέμπτη 27 του μήνα, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους και τους μαζικούς φορείς του Πειραιά, απευθύνει η Παμπειραϊκή Επιτροπή Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες, να συμμετέχουν στη σύσκεψη που διοργανώνει την Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Θέμα της σύσκεψης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι ο συντονισμός και η κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών σε βάρος των λαών, «για να μην εμπλακεί η χώρα μας με κανέναν τρόπο στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, για να σταματήσουμε την κρατική τρομοκρατία και το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Η Επιτροπή σε πρόσφατη σύσκεψή της που έγινε την περασμένη Δευτέρα έχει εκτιμήσει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι: Τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ αξιοποιούνται από τους ιμπεριαλιστές για την προώθηση των στρατιωτικών και πολιτικοοικονομικών σχεδίων τους, για την επιτάχυνση επεμβάσεων και της επίθεσης κατά των λαών, χωρών, λαϊκών κινημάτων που αντιστέκονται στη νέα «τάξη πραγμάτων». Με την απόφαση του ΝΑΤΟ να ενεργοποιήσει το άρθρο 5, οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ενωση και η ελληνική κυβέρνηση συνυπέγραψαν ουσιαστικά την εν λευκώ κήρυξη πολέμου σε βάρος οποιουδήποτε κράτους, λαού, φορέα, πολίτη θεωρούν οι ΗΠΑ. «Το ΝΑΤΟ - συνεχίζει - με πρόσχημα την "αντιμετώπιση της τρομοκρατίας" καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου ετοιμάζεται να ενισχύσει το ρόλο του τυράννου - χωροφύλακα των συμφερόντων των ισχυρών».

Ειδικά για την Ελλάδα, η Επιτροπή εκτιμά ότι: «Μέσα στα πλαίσια αυτών των επιδιώξεων με τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης θα ενταθεί η επίθεση και στη χώρα μας ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις του εργαζόμενου λαού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ