Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΗΠΑ - ΕΕ
Ευρύς «συνασπισμός κατά της τρομοκρατίας»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την πλήρη σύμπραξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης στον αμερικανικό «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε χτες βράδυ (ώρα Ελλάδας) στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, «τους ερχόμενους μήνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ενωση θα συμπράξουν σε ευρύ συνασπισμό για την πάταξη της τρομοκρατίας... Θα συντονιστούμε για να μεγαλώσει και να βελτιωθεί η συνεργασία αυτή σε όλον τον κόσμο. Οσοι ευθύνονται για τις πρόσφατες επιθέσεις, πρέπει να καταδιωχτούν και να δικαστούν. Θέτουμε σε εφαρμογή μία καθολική, συστηματική, διαρκή προσπάθεια εξάλειψης της διεθνούς τρομοκρατίας, των ηγετών της, των δραστών της, των δικτύων της».

Η ανακοίνωση, αποσπάσματα της οποίας μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το «Ρόιτερ», εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών στην Ουάσιγκτον του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, του Βέλγου ομολόγου του Λουί Μισέλ - το Βέλγιο προεδρεύει ως το τέλος του έτους της ΕΕ - του Χαβιέ Σολάνα, ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική της Ασφάλειας, καθώς και του Επιτρόπου της ΕΕ για τις Εξωτερικές Σχέσεις, Βρετανού Κρις Πάτεν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ