Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΚΚΕ
Σε «εσωτερικό εχθρό» αναγορεύεται επίσημα ο λαός

Αναφορικά με τη σημερινή συζήτηση στο ΚΥΣΕΑ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει τα παρακάτω:

«Οι δηλώσεις του υπουργού Αμυνας και του κυβερνητικού εκπροσώπου, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, περί αναπροσαρμογής του "αμυντικού δόγματος" της Ελλάδας, σημαίνουν ότι ετοιμάζονται νέα μέτρα κατά του λαού, ο οποίος ουσιαστικά αναγορεύεται και επίσημα "εσωτερικός εχθρός"! Τα περί αντιμετώπισης της τρομοκρατίας αποτελούν πρόσχημα. Στόχος της κυβέρνησης και της ΝΔ, που συμπλέει μαζί της, είναι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των εργαζομένων.

Τα μέτρα, που προετοιμάζονται, με τα οποία ανατίθεται στις Ενοπλες Δυνάμεις η "εσωτερική ασφάλεια", θυμίζουν άλλες εποχές. Ερχονται σε μια περίοδο που προετοιμάζεται νέο τσεκούρεμα των δικαιωμάτων του λαού στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην υγεία - πρόνοια, στην παιδεία, στο βιοτικό επίπεδο. Σε μια περίοδο που οι αντιαμερικανικές - αντιιμπεριαλιστικές διαθέσεις δυναμώνουν και η κυβέρνηση με τη ΝΔ ευθυγραμμίζονται με τους πολεμικούς στόχους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Χρειάζεται πλατιά λαϊκή αντίδραση. Καμιά υποτίμηση στην ύπουλη τακτική της δήθεν προστασίας από την τρομοκρατία. Οι τρομοκράτες που βομβαρδίζουν λαούς και μοιράζουν σφαίρες επιρροής, που θεωρούν τρομοκρατία τη λαϊκή πάλη, είναι αστείο να αναγορεύονται σε πολέμιους των τρομοκρατών. Αστείο και εξαιρετικά επικίνδυνο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ