Παρασκευή 22 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ
Πρόσφορο πεδίο για αποπροσανατολιστικές κοκορομαχίες

Οι καυγάδες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα στο βολικό πεδίο της διαπλοκής εξακολουθεί να είναι το κυρίαρχο στοιχείο στην Εξεταστική Επιτροπή για τη νομιμότητα της δανειοδότησης των κομμάτων και των ΜΜΕ, η οποία συνέχισε χτες τις συνεδριάσεις της, με την εξέταση δύο ακόμα διοικητών της ΑΤΕ, του Π. Λάμπρου και του Δ. Μηλιάκου.

Από την επόμενη συνεδρίαση θα ανοίξει ο κύκλος των καταθέσεων των εκπροσώπων των ΜΜΕ, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα συμβάλλει στην ένταση των κάλπικων ουσιαστικά αντιπαραθέσεων ανάμεσα στα αστικά κόμματα.

Χαρακτηριστική ήταν η χτεσινή αντιπαράθεση ανάμεσα στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σαντορινιό και τους βουλευτές της ΝΔ. Ο πρώτος είπε ότι οι βουλευτές της ΝΔ είναι στην Επιτροπή ως «εκπρόσωποι των καναλαρχών...». Αμέσως επικράτησε «μύλος», με τους βουλευτές της ΝΔ να απαντούν με οξείς χαρακτηρισμούς.

Στο «σκηνικό» παρενέβη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Α. Λοβέρδος, λέγοντας πως «εάν θέλετε εδώ να γίνει Κούγκι να το κάνουμε Κούγκι» και πάει λέγοντας.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Ν. Καραθανασόπουλος, σχολιάζοντας τον καβγά, ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη «ένα περίεργο πινγκ πονγκ ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, που προσπαθούν να αλλοιώσουν τον ίδιο το χαρακτήρα της Εξεταστικής Επιτροπής». Ενώ με τις ερωτήσεις του επέμεινε και χτες στην ανάδειξη του ρόλου του τραπεζικού συστήματος, του τρόπου που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους και ποιος πληρώνει τη «νύφη».

Σημειώνεται ότι ο Π. Λάμπρου ήταν διοικητής στην ΑΤΕ την περίοδο 1997-2004 και, σύμφωνα με τον ίδιο, όταν παρέδωσε τη διοίκηση, τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος τον ρώτησε αν υπάρχουν χαριστικά δάνεια και σε ποιους, αν οι τράπεζες ζητούν τις ίδιες εξασφαλίσεις όταν χορηγούν δάνειο σε μία πολυεθνική και σε ένα μικρό επαγγελματία που βάζει υποθήκη το σπίτι του.

Από τις απαντήσεις του Π. Λάμπρου επιβεβαιώθηκε ότι «υπάρχουν σκοπιμότητες στη χορήγηση των δανείων», που είναι η «εξυπηρέτηση της οικονομίας» και γι' αυτό ακόμα και το «επιτόκιο προσαρμόζεται ανάλογα με την επιχείρηση», ενώ παραδέχτηκε ότι υπήρχαν και περιπτώσεις θαλασσοδανείων κ.λπ.

«Αρα στην ουσία, ο επαγγελματίας, ο αγρότης, ο μισθωτός, που παίρνει το στεγαστικό, χρηματοδοτεί με το επιτόκιό του τον επιχειρηματία», σχολίασε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανένας εκφυλισμός της διαδικασίας και κανένας αποκλεισμός(2023-12-06 00:00:00.0)
Διαχρονική και δικομματική η ληστεία των Ταμείων(2010-06-23 00:00:00.0)
Ρυθμίσεις υπέρ της ΑΤΕ(1999-05-22 00:00:00.0)
Νέες μειώσεις επιτοκίων(1998-12-12 00:00:00.0)
Ενδημεί η κρίση στην πτηνοτροφία και τη χοιροτροφία(1998-09-22 00:00:00.0)
Αλλες 3 τράπεζες μειώνουν τα επιτόκια(1995-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ